ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

H πορνογραφία σήμερα: η Ελληνίδα που κατέκτησε το Όσκαρ της βιομηχανίας & οι άντρες που λένε NoFap

H πορνογραφία σήμερα: η Ελληνίδα που κατέκτησε το Όσκαρ της βιομηχανίας & οι άντρες που λένε NoFap
Τwitter

Εκπροσωπώντας την Ελλάδα στα διεθνή βραβεία για πρωταγωνίστριες του ερωτικού κινηματογράφου DDF Awards, η Ίνα Σιρίνα αναδείχτηκε καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη της χρονιάς ενώ συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους από κάθε άλλη διαγωνιζόμενη, σε όλες τις κατηγορίες του διαγωνισμού.

Με το διαδίκτυο να χαιρετά την ανάδειξη της σε καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη πορνοστάρ (Newcomer Sex Goddess) η Ίνα συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στη διαδικτυακή ψηφοφορία που ξεκίνησε στις 29 Αυγούστου.

Η Ελληνίδα πορνοστάρ κατέκτησε τη διάκριση στον ετήσιο διαγωνισμό ανάδειξης "της πιο όμορφης και κοινωνικά ενεργής" πρωταγωνίστριας του ερωτικού κινηματογράφου.

ina 4

Η Ίνα είχε επιλεγεί για το ρόλο του RingGirl σε αγώνες πυγμαχίας και έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες όπως “Η επανάσταση του λαού, πάνω στη γυναίκα του υπουργού” αλλά και το ντεμπούτο που την καθιέρωσε “Όργια στο ΚΤΕΠ”.

ina sirina1

To ελληνικό πορνό απασχολεί ξανά την επικαιρότητα, μια εβδομάδα μετά το περιστατικό που που συνέβη στα παρασκήνια της εκδήλωσης της Νέας Δημοκρατίας, για τα 42 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μεταξύ των πολιτών που βρέθηκαν στα νέα γραφεία της ΝΔ βρέθηκε ο αποκαλούμενος “Ντίνος ο γιατρός”, επαγγελματίας πρωταγωνιστής του ερωτικού κινηματογράφου που έχει κατακτήσει ένα cult status σήμερα.
Όταν οι υπεύθυνοι της ασφάλειας αντιλήφθηκαν την παρουσία του του απαγόρεψαν την είσοδο ενώ κάλεσαν και την ΕΛ. ΑΣ. Ο “εισβολέας” θεωρήθηκε ύποπτος και απομακρύνθηκε από την εκδήλωση.

giatros nea dimokratia

Κάποιοι άντρες λένε όχι στο πορνό

Παράλληλα την επικαιρότητα απασχολεί η ανερχόμενη διαδικτυακή κοινότητα "NoFap" που αριθμεί πλέον 200.000 μέλη ορκισμένα να απέχουν από τον αυνανισμό και την πορνογραφία. Οι άντρες που συμμετέχουν στην σταυροφορία ισχυρίζονται ότι η ζωή τους έχει βελτιωθεί θεαματικά καθώς "νιώθουν πιο δυνατοί και υγιείς από ποτέ".

Η κοινότητα του Reddit υποστηρίζει ότι η αποχή από τον αυνανισμό είναι ένα τεστ αυτοελέγχου. Ανάμεσα τους και άντρες που συμμετέχουν ενεργά ως μια κίνηση απεξάρτησης από τον εθισμό στην πορνογραφία.

nofap reddit 70k

Πολλοί από αυτούς υπερασπίζονται τη θέση τους καθώς "η υπερβολική έκθεση τους στην διαδικτυακή κυρίως πορνογραφία τους έχει καταστήσει ανίκανους να ερεθιστούν στην πραγματική ζωή". H αποχή που υπερασπίζονται με πάθος είναι το δικό τους reboot για να επιστρέψει η σεξουαλικότητα και η ερωτική τους ζωή στην κανονικότητα.

Yπερδυνάμεις εναντίον αυτοϊκανοποίησης

Ανάμεσα στους παραπάνω η περίπτωση του χρήση Brohit προκάλεσε ερωτηματικά για την υπερβολή των ισχυρισμών του. Ο Brohit μοιράστηκε με την κοινότητα του Reddit ότι βρήκε επιτέλους τη γαλήνη στη ζωή του, κόβοντας την αυτοϊκανοποίηση και κατάφερε να γίνει μια "βελτιωμένη έκδοση" του εαυτού του. Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος "απέχοντας 700 μέρες από την πορνογραφία και την αυτοικανοποίηση το μυαλό του είναι πιο καθαρό, έχει αυξημένη αυτοπεποίθηση, πιο συγκεντρωμένη σκέψη και σφύζει από ενέργεια".

"Πώς ξέρουμε ότι αυτές οι υπερδυνάμεις δεν είναι φυσιολογικές τάσεις του ανθρώπου, οι οποίες ωστόσο παραμένουν σε λανθάνουσα κατάσταση λόγω της εμμονής μας με το σεξ;" γράφει ο Brohit.

nofap poster

H πορνογραφία πρόσφατα απέκτησε ένα έθνος εχθρό. Η κυβερνητική ελεγκτική υπηρεσία για το Ίντερνετ στη Ρωσία, Roskomnadzor, διέταξε τους Ρώσους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να απαγορεύσουν την πρόσβαση στις ιστοσελίδες ενηλίκων Pornhub και YouPorn.

Μετά από έντονες αντιδράσεις των χρηστών, ο επίσημος λογαριασμός της υπηρεσίας Roskomnadzor απάντησε: "Βρείτε κάποιον στην πραγματική σας ζωή, αντί να παρακολουθείτε ταινίες ενηλίκων".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ