ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μαριόν Κοτιγιάρ & Λεά Σεϊντού: διπλή εγκυμοσύνη στο κόκκινο χαλί και μία αγωνία

Μαριόν Κοτιγιάρ & Λεά Σεϊντού: διπλή εγκυμοσύνη στο κόκκινο χαλί και μία αγωνία
REUTERS/Hannah McKay

Η εμφάνιση των δύο συμπρωταγωνιστριών στην πρεμιέρα του "It's Only the End of the World" στο Φεστιβάλ του Λονδίνου συζητήθηκε για πολλούς λόγους. 

Για την κομψότητα τους στο κόκκινο χαλί (η Κοτιγιάρ διακριτική με τουαλέτα Dior και η Σεϊντού πιο τολμηρή με Louis Vuitton), τις ερμηνείες τους στην ταινία του Ξαβιέ Ντολάν και βέβαια για την εξαιρετικά γόνιμη συνεργασία τους που χάρισε στις δύο Γαλλίδες σταρ ένα δώρο ζωής.

Έγκυες και οι δύο, η Κοτιγιάρ εμφανίστηκε με φουσκωμένη κοιλίτσα καθώς είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της με τον σύζυγό της, Γκιγιόμ Κανέ, στο BFI Film Festival στο Λονδίνο και η Σεϊντού τη συνόδεψε ιδανικά καθώς περιμένει το παιδί του Αντρέ Μέιερ μετά από δύο χρόνια σχέσης.

Θέλοντας να υπογραμμίσει την αγωνία της για τις επόμενες γενιές η Μαριόν Κοτιγιάρ δεν έμεινε μόνο στην εικόνα. Με αφορμή την ταινία "It's Only the End of the World" όπου συμπρωταγωνιστεί με την Σεϊντού και μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις και την οικογένεια, η Γαλλίδα ηθοποιός αναφέρθηκε σε μια κοινωνία που απομονώνεται ολοένα και περισσότερο.

"Η μοναξιά στην κοινωνία μας είναι ένα πραγματικό πρόβλημα και το γεγονός ότι δεν ξέρουμε πώς να επικοινωνούμε τα συναισθήματά μας είναι προφανώς κάτι που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον" δήλωσε στο Reuters η Κοτιγιάρ. "Μοιάζουμε με ανθρώπους που απλώς τρέχουμε χωρίς κανέναν λόγο, κι αυτό προκαλεί μία έλλειψη επικοινωνίας, ακόμα και μέσα στην οικογένεια" πρόσθεσε.

2016 10 14T201549Z 641718127 S1BEUGZGIFAB RTRMADP 3 FILMFESTIVAL LONDON ITSONLYTHEENDOFTHEWORLD

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι δύο Γαλλίδες σταρ αλλά και οι εξίσου λαμπεροί συνάδελφοι τους Βενσάν Κασέλ και Γκασπάρ Ουλιέλ κέρδισε το Grand Prix στο φετινό Φεστιβάλ Καννών και είναι η επίσημη συμμετοχή του Καναδά για τα Όσκαρ.

Την Ελλάδα στην κούρσα για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2017 στην 89η διοργάνωση της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου θα εκπροσωπήσει και η ταινία "Chevalier" που σκηνοθέτησε η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη. Η ταινία έχει ήδη αποσπάσει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο 59o Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λονδίνου και το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας για το cast στο 21ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαράγεβο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ