ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζον Χαμ: Ο «Ντον Ντρέιπερ» θέλει να ξεκινήσουμε όλοι ψυχοθεραπεία

Τζον Χαμ: Ο «Ντον Ντρέιπερ» θέλει να ξεκινήσουμε όλοι ψυχοθεραπεία

O Tζον Χαμ είναι πιο ειλικρινής από τον Ντον Ντρέιπερ. Ο ηθοποιός που έφερε στην μικρή οθόνη έναν από τους εμβληματικότερους αντρικούς χαρακτήρες της δεκαετίας μέσα από το σύμπαν των Mad Men, μίλησε στο The Journal του Mr. Porter και δεν δίστασε να αναφερθεί στις σκοτεινές στιγμές μιας δύσκολης ζωής αλλά και την αξία της ψυχοθεραπείας που τον έσωσε.

Στη συνέντευξη του ο Τζον Χαμ μίλησε για τον αλκοολισμό που τον ταλαιπωρούσε, την κλινική αποτοξίνωσης που τον έσωσε και τους δαίμονες του που πλέον ανήκουν στο παρελθόν αν και ξεκίνησαν νωρίς, μετά τον θάνατο του πατέρα του.

"Μπορείτε να υποθέσετε όλα όσα φαντάζεστε αλλά εκεί, στην κλινική υπάρχουν άνθρωποι για διάφορους λόγους, όχι απαραίτητα για εθισμό στο αλκοόλ" είπε. "Ωστόσο αξίζει να υπενθυμίσουμε την αξία του να αποτραβιέσαι στον εαυτό σου για ένα χρονικό διάστημα και να επικεντρώνεσαι στην αποκατάσταση της ισορροπίας του συστήματος μέσα σου. Είναι κάτι που λειτουργεί. Είναι υπέροχο" σχολίασε χωρίς να φοβάται την αλήθεια για τους εφιάλτες που άφησε πίσω του αποδεχόμενος την συνθήκη αλλά και την καθοδήγηση ειδικών.

"Bρίσκω πολύ χρήσιμη την ψυχοθεραπεία. Ξέρω ότι εσείς οι Βρετανοί είστε πιο επιφυλακτικοί από εμάς τους Αμερικάνους ως προς το therapy αλλά ίσως τώρα, μετά το Brexit, αλλάξετε γνώμη" πρόσθεσε χαριτολογώντας στη συνέντευξη του στο βρετανικό μέσο.

Στην ίδια συνέντευξη ο Χαμ απέφυγε να αναφερθεί ιδιαίτερα στο λόγο που χώρισε από τη σύντροφο του Jennifer Westfeldt μετά από 18 χρόνια σχέσης. Αν και τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά επέμειναν ότι ο λόγος ήταν η άρνηση της να κάνουν μαζί οικογένεια ο Χαμ, ως άλλος Ντρέιπερ, δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει κάτι λέγοντας λακωνικά: "Είναι κάτι πολύ προσωπικό και συγκεκριμένο και ό,τι και να πω, οι άνθρωποι θα βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα" είπε με τον Richard Godwin που τον συνεντευξίασε να υπογραμμίζει ότι αν πρέπει να ξέρει κάτι κανείς για την ερωτική ζωή του Χαμ είναι ότι είναι single.

Σε ερώτηση αν θέλει να γίνει πατέρας σύντομα ο Χαμ είπε: "Δεν ξέρω. Δεν νομίζω ότι είναι μια επιτακτική ανάγκη. Δεν πρόκειται να κάνω ψυχαναλυση εδώ πέρα αλλά... ποτέ μη λες ποτέ. Έχω ανίψια, έχω υπάρξει δάσκαλος, πιθανώς να έχω βρεθεί με παιδιά περισσότερο από πολλούς φίλους μου. Νομίζω όμως ότι αν αποφασίσεις να μην προσπαθήσεις κάτι τέτοιο, σκληραίνεις" πρόσθεσε ο Τζον που είναι περισσότερο Χαμ από Ντρέιπερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ