ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Εξορκιστής και οι δαίμονες του συνεχίζουν να στοιχειώνουν τον κόσμο

Ο Εξορκιστής και οι δαίμονες του συνεχίζουν να στοιχειώνουν τον κόσμο

Ποιά είναι η πιο τρομακτική από όλες τις τρομακτικές ταινίες της βιομηχανίας του θεάματος; Σε αυτό το καίριο για τους horroristas ερώτημα κλήθηκαν να απαντήσουν 2.000 Βρετανοί για το θεματικό τηλεοπτικό κανάλι SyFy και τα εαποτελέσματα είναι ίσως αυτά ακριβώς που υποθέσατε.

Γυρισμένη το 1973 η ταινία Ο Εξορκιστής συνεχίζει να στοιχειώνει τις μνήμες αλλά και τις προτιμήσεις των θιασωτών του είδους. Η ιστορία της 12χρονης δαιμονισμένης είναι για τους περισσότερους η πιο υποχθόνια και γεμάτη φόβο ταινία όλων των εποχών.

Υπάρχουν λόγοι για αυτό. Ένας από αυτούς είναι ότι βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, άλλος είναι η φημολογούμενη κατάρα που κουβαλάει στο DNA της.

Οι ηθοποιοί Jack MacGowran και Vasiliki Maliaros πέθαναν όταν η ταινία ήταν στο στάδιο του post-production. Ακόμη πιο ανατριχιαστική η λεπτομέρεια ότι και οι δύο χαρακτήρες που υποδύθηκαν οι ηθοποιοί είχαν το ίδιο τέλος στην ταινία του Γουίλιαμ Φρίντκιν που από τα 70s χαρίζει ανατριχίλες.

Στην ίδια δημοσκόπηση όταν οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν "με ποιόν θα θέλατε να μιλήσετε πέρα από τον τάφο" η πριγκίπισσα Νταϊάνα είναι το πιο δημοφιλές φάντασμα στον κόσμο με τους Άλμπερτ Άινταιν, Έλβις Πρίσλεϊ, Φρέντι Μέρκιουρι, Τζακ ο Αντεροβγάλτης, Αδόλφο Χίτλερ, Ντέιβιντ Μπόουι και Τζον Λένον.

Επιπλέον ένας στους τέσσερις από όσους συμμετείχαν στο poll ο Ντόναλντ Τραμπ "είναι ο Σατανάς με ρούχα", ένα 26% των Βρετανών υποστηρίζουν ότι έχουν βιώσει "κάτι το παραφυσικό" και ένα 13% υποστήριξαν ότι έχουν "δαιμονιστεί ή γνωρίζουν κάποιον που έχει δαιμονιστεί". Στη λίστα των πιο τρομακτικών ταινιών όλων των εποχών ακολουθούν τον Εξορκιστή οι ταινίες Λάμψη, Σιωπή των Αμνών, Blair Witch Project και τα Πουλιά.

Εξορκιστής κατ'οίκον

Μετά το Fargo το κανάλι FX μεταφέρει την ιστορία του Εξορκιστή στην τηλεόραση. Η βασισμένη στη νουβέλα του Γούιλιαμ Πίτερ Μπλάτι ταινία και σειρά βρίσκει την Τζίνα Ντέιβιες να παλεύει για τη ζωή της κόρης της χωρίς να προσπαθεί να αναπαράγει την υπόθεση της ταινίας "ξερά" με πολλούς κριτικούς να κάνουν λόγο για μια τηλεοπτική σειρά που πάει την ιστορία παρακάτω.

Bonus η ανατριχιαστική μουσική του Mike Oldfield που εξακολουθεί να στοιχειώνει.

the exorcist tvseries s01 poster 001

ΔΗΜΟΦΙΛΗ