ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κατά της διαφθοράς, υπέρ του πλανήτη. Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο πέφτει στον πόλεμο

Κατά της διαφθοράς, υπέρ του πλανήτη. Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο πέφτει στον πόλεμο
Mπαν Κι-Μουν, Τζον Κέρι, Πιρς Σέλλερς και οι άνρθωποι του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο για ένα κόσμο πιο πράσινο.

Ο οσκαρούχος ηθοποιός και ακτιβιστής Λεονάρντο ΝτιΚάπριο δεν θα μείνει αμέτοχος σε όλα όσα του καταλογίζουν.

Από τη μία ανακοινώνει τα επόμενα κινηματογραφικά του πλάνα (θα υποδυθεί στη μεγάλη οθόνη τον θρυλικό μουσικό παραγωγό, στον οποίο οφείλονται κλασικές επιτυχίες των Έλβις Πρίσλεϊ και Τζόνι Κας, Σαμ Φίλιπς) και από την άλλη δεσμεύεται να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για ένα πιο καθαρό κόσμο, ουσιαστικά και θεωρηρικά.

Ένθερμος ακτιβιστής και ιδρυτής της δικής του ΜΚΟ για την προστασία του περιβάλλοντος, την κλιματική αλλαγή και την άρση των ανισοτήτων, το όνομα του βρέθηκε μπλεγμένο σε σκάνδαλο διαφθοράς όταν αποκαλύφθηκε ότι η ταινία του "Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ" πιθανώς να χρηματοδοτήθηκε με κεφάλαια υπεξαιρεθέντα από το κρατικό αναπτυξιακό ταμείο της Μαλαισίας 1MDB.

Εκπρόσωπος του Ιδρύματος του ΝτιΚάπριο δήλωσε πως όταν ο ηθοποιός έμαθε για την υπόθεση στις ειδήσεις "ζήτησε αμέσως από το νομικό τμήμα μας να επικοινωνήσουμε με το υπουργείο Δικαιοσύνης για να εξακριβωθεί αν ο ίδιος ή το Ίδρυμα έλαβαν ποτέ, άμεσα ή έμμεσα, δωρεές που σχετίζονται με αυτά τα μέρη και αν ισχύει αυτό να επιστραφούν το συντομότερο δυνατό".

Η ελβετική περιβαλλοντική οργάνωση για τα τροπικά δάση, Bruno Μanser Fund, ζήτησε πρόσφατα από τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο να δώσει διευκρινίσεις για τις πιθανές διασυνδέσεις του με το κύκλωμα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αμφισβητώντας ευθέως τη θέση του ως "Αγγελιαφόρος Ειρήνης για την Κλιματική Αλλαγή" στον ΟΗΕ ενώ το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει καταθέσει αγωγή εις βάρος του 1ΜDB, από το οποίο φέρεται να υπεξαιρέθηκαν τουλάχιστον 3,5 δισ. δολάρια από στενούς συνεργάτες και συγγενείς του Μαλαισιανού πρωθυπουργού Νατζίμπ Ραζάκ για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ.

Ο ΝτιΚάπριο μετά το ντοκιμαντέρ του Before The Flood επενδύει στο να καθαρίσει το όνομα του από κάθε σκάνδαλο ενώ ανέθεσε στην εταιρία του Appian Way να αναλάβει την παραγωγή κινηματογραφικής μεταφοράς του Captain Planet, του υπερήρωα που αγωνίζεται εναντίον των “περιβαλλοντικών δεινών”.

dicaprio captain

ΔΗΜΟΦΙΛΗ