ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Νάταλι Πόρτμαν επιτίθεται στο ανδροκρατούμενο Χόλιγουντ από θέση ισχύος

Η Νάταλι Πόρτμαν επιτίθεται στο ανδροκρατούμενο Χόλιγουντ από θέση ισχύος

Η επόμενη Τζάκι που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, η Νάταλι Πόρτμαν είναι η τελευταία διάσημη που μίλησε ανοιχτά για τις διακρίσεις των γυναικών έναντι των αντρών στη βιομηχανία του θεάματος.

Η 35χρονηβραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μετά τις Κάνες όπου και έκανε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με την ταινία "A love story and Darkness", ένα προσωπικό της στοίχημα που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Άμος Οζ που φέρει την υπογραφή της σε σενάριο, σκηνοθεσία αλλά και συμπαραγωγή μίλησε για την τύχη της να έχει ένα επώνυμο και μια προυπηρεσία που της ανοίγει πόρτες.

"Μάλλον για μένα όλο αυτό ήταν λιγότερο δύσκολο, από ό,τι για άλλες γυναίκες, γιατί εγώ είμαι εγκατεστημένη στο Χόλιγουντ" είπε.

"Οι διανομείς των ταινιών είναι κυρίως άντρες. οι παραγωγοί και οι επενδυτές επίσης είναι άντρες. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι όλοι όσοι παίρνουν τις αποφάσεις στο Χόλιγουντ και καθορίζουν την παραγωγή πολιτισμού είναι άντρες. Θα πρέπει να βοηθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε" πρόσθεσε θυμίζοντας την Τζένιφερ Λόρενς που ένα χρόνο πριν κατήγγειλε το Χόλιγουντ για μισθολογικό σεξισμό.

Η Νάταλι Πόρτμαν αναφέρθηκε επιπλέον και στην πολιτική σκηνή και τον σεξισμό που τη διακρίνει με αφορμή την αντιμαχία Κλίντον και Τραμπ. "Η Χίλαρι Κλίντον είναι μια γυναίκα 68 ετών. Οι γυναίκες σ’ αυτήν την ηλικία αντιμετωπίζουν τις περισσότερες διακρίσεις από την κοινωνία μας" είπε στην εφημερίδα "Welt am Sonntag".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ