ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Σελίν Ντιόν κάνει έκκληση στους νέους να γυρίσουν την πλάτη τους στη βία

Η Σελίν Ντιόν κάνει έκκληση στους νέους να γυρίσουν την πλάτη τους στη βία

Η ντίβα του Καναδά, Σελίν Ντιόν, συνεχίζει να επενδύει στην ουμανιστική της ατζέντα. Πλέον, η 48χρονη Ντιόν ανήκει στην ομάδα δράσης του πρωθυπουργού του Κεμπέκ Φιλίπ Κουγιάρ ως μια από τις εκπροσώπους της "έκκλησης του Κεμπέκ", ενός προγράμματος που τίθεται σε εφαρμογή και αφορά την καταπολέμηση της ατομικής ριζοσπαστικοποίησης των νέων ώστε να μην οδηγούνται σε εξτρεμιστικές συμπεριφοράς γεμάτες βίας.

Σε βίντεο που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας με θέμα "Ιντερνετ και η ριζοσπαστικοποίηση των νέων: προλαμβάνουμε, δρούμε και ζούμε μαζί" κατά τη διάρκεια συνεδρίου της UNESCO, η γαλλοκαναδή τραγουδίστρια απευθύνθηκε στους μεγάλους ηγέτες του πλανήτη λέγοντας:

"Ως καλλιτέχνης της UNESCO για την ειρήνη, ως πολίτης και κυρίως ως μητέρα, ενώνω τη φωνή μου με τη δική σας για την οικοδόμηση ανοικτών κοινωνιών όπου ο καθένας μπορεί να αναπτύσσεται και να επιτυγχάνει. Η βία, σε όλες τις μορφές της, και οι πλέον φρικτές συνέπειές της, έχουν προκαλέσει πάρα πολλά θύματα", δήλωσε στην ομιλία αυτή, απόσπασμα της οποίας μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TVA Νouvelles του Κεμπέκ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ντιόν δεσμεύεται υπέρ της ειρήνης στον κόσμο. Την επομένη των επιθέσεων στο Παρίσι, αυτή τραγούδησε το "Hymne à l'amour" ("Ύμνος στην αγάπη", δημοφιλές γαλλικό τραγούδι ερμηνευμένο από την Εντίτ Πιάφ).

Ήδη σε ηλικία 16 ετών ερμήνευσε το γνωστό γαλλικό τραγούδι "Une Colombe" (Ένα περιστέρι) το οποίο επιλέχθηκε από τις αρχές για την υποδοχή του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄το 1984 κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μόντρεαλ. Το ίδιο έκανε η Ντιόν και με τον Νέλσον Μαντέλα το 2008 στο πλαίσιο της περιοδείας της στη Νότια Αφρική.

Η σταρ, με πωλήσεις 230 εκατομμυρίων δίσκων σε όλο τον κόσμο, σκοπεύει να συνεχίσει τους αγώνες. Πρόσφατα εξέφρασε την υποστήριξή της σε όλη την ΛΟΑΔ κοινότητα του Κεμπέκ, στο πλαίσιο του 10ου φεστιβάλ "Περηφάνια Μόντρεαλ", της μεγαλύτερης διοργάνωσης της ΛΟΑΔ κοινότητας στην καναδική αυτή επαρχία.

Η ντίβα έστειλε μήνυμα αγάπης σε όλους όσοι μετείχαν στο φεστιβάλ και υψώνοντας τη σημαία του ουράνιου τόξου η Σελίν Ντιόν δήλωσε: "Να είστε δυνατοί, περήφανοι ενωμένοι και κυρίως γιορτάστε και χαρείτε! Σας αγαπάμε" αναφέρει σε δημοσίευμα του το Paris Match.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ