ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

12.775 ερωμένες μετά, το Χόλιγουντ βραβεύει τον αιώνιο εραστή του, Γουόρεν Μπίτι

12.775 ερωμένες μετά, το Χόλιγουντ βραβεύει τον αιώνιο εραστή του, Γουόρεν Μπίτι

Έπρεπε να περάσουν πέντε και πλέον δεκαετίες για να αναγνωρίσει η Tinseltown και επίσημα τη γοητεία και την δύναμη του Γουόρεν Μπίτι.

Ο βραβευμένος με Oscar σκηνοθέτη τιμήθηκε από το The Museum of the Moving Image στη Νέα Υόρκη λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα της πρώτης του ταινίας ύστερα από 15 χρόνια αλλά αυτό είναι απλά μια αφορμή για τη βιομηχανία του θεάματος για να ερωτευτεί ξανά από την αρχή τον άντρα που δεν είναι απλά ένας “σεξομανής” –ή δεν θέλει να τον θυμούνται έτσι. Η μεγαλύτερη αδελφή του, Σίρλεϊ ΜακΛέιν θα συμφωνήσει μαζί του.

Στο νέο του ρομαντικό δράμα “Rules Don't Apply”, του οποίου είναι επίσης ο σεναριογράφος και ο παραγωγός, ο Μπίτι υποδύεται τον δισεκατομμυριούχο Χάουαρντ Χιουζ στον πρώτο του ρόλο ως ηθοποιού σε 15 χρόνια και στην πρώτη του σκηνοθεσία μετά την καυστική πολιτική κωμωδία “Bulworth” του 1998.

Με την ταινία να κάνει πρεμιέρα τη βραδιά των εγκαινίων του Φεστιβάλ του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (AFI Fest) στο περίφημο TCL Chinese Theater στο Λος Αντζελες το comeback του Μπίτι είναι επίκαιρο.

Ο 79χρονος Μπίτι άρχισε την καριέρα του ως ηθοποιός στην τηλεόραση τη δεκαετία του 1950 πριν στραφεί στις κινηματογραφικές ταινίες, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα το 1967 ως πρωταγωνιστής και παραγωγός της ταινίας γκάνγκστερ “Bonnie and Clyde” (“Μπόνι και Κλάιντ”), ένα ορόσημο στην ιστορία των αμερικανικών ταινιών μίλησε για την απουσία του από το δημόσιο προσκήνιο (“ήθελα λίγο χρόνο να ζήσω, ξέρετε, αυτό το πράγμα που λέγεται ζωή”) και όταν περπάτησε στο κόκκινο χαλί για την 30η ετήσια εκδήλωση Black Tie Salute, έχοντας στο πλευρό του την ηθοποιό και επί 25 χρόνια σύζυγό του Ανέτ Μπένινγκ, είπε ότι η οικογένειά του μετράει περισσότερο από τις επιτυχίες του στο Χόλιγουντ.

BONNIE AND CLYDE font b Movie b font font b Poster b font 1967 Warren Beatty

“Αυτή είναι η μεγαλύτερη τύχη που είχα στη ζωή μου” δείχνοντας την Μπένινγκ είπε αφήνοντας στην άκρη τρόπαια και βραβεία. “Έπειτα έχουμε και τέσσερα παιδιά, συνεπώς αυτό είναι καλύτερο από ίσως 50 ταινίες, κάθε παιδί είναι καλύτερο από 100 ταινίες”.

Ο εραστής των 12.775 γυναικών ανήκει σε μια

Ο συγγραφέας Ρον Μπίσκιντ υποστήριξε ότι ο Μπίτι έχει κοιμηθεί τουλάχιστον με 12.775 ερωμένες στη βιογραφία του για τον Δον Ζουάν των προβολέων. Ένα νούμερο στο οποίο οδηγήθηκε με απλή καταμέτρηση, υπενθύμισε στο βιβλίο του “Σταρ: Πώς ο Γουόρεν Μπίτι αποπλάνησε την Αμερική” ο συγγραφέας προκαλώντας την οργή του ίδιου.

Του έχουν χρεωθεί πολλές, οι περισσότερες όχι άδικα. Πριν την Ανέτ Μπένινγκ οι Τζέιν Φόντα, Μαντόνα, Νταϊάν Κίτον, Τζούλι Κρίστι και απίθανα πολλές άλλες διάσημες ήταν οι γυναίκες στη ζωή του. Στο βιβλίο αναφέρεται και ένα περιστατικό που δείχνει έναν Μπίτι όχι και τόσο επιλεκτικό στις ερωτικές του συντρόφους. Μια κομπάρσος στην ταινία “Υπόθεση Πάραλλαξ” του 1974 αφηγείται για όλα όσα συνέβαιναν στο καμαρίνι του, καθώς παρατηρούσε δεκάδες γυναίκες να παρελαύνουν μπροστά της.

080 warren beatty theredlist

“Κάποια από τα κορίτσια δεν ήταν καν ελκυστικά. Κάποιες ήταν παχουλές, άλλες είχαν μουστάκι, σπιράκια, ελιές ή άλλες ατέλειες” είπε. O ίδιος, ενοχλημένος, προχώρησε σε διαψεύσεις. “Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχω κοιμηθεί με τόσες γυναίκε” είπε. Ίσως, ή μάλλον σίγουρα, έχει δίκιο.

Ο συγγραφέας είχε υιοθετήσει μια ανόητη μεθοδολολογία. Υπολογίζοντας ότι από τα 19 του χρόνια, όταν ο Μπίτι είχε την πρώτη ερωτική επαφή, έως το 1991, όταν και συνθηκολόγησε με τη μονογαμία λέγοντας I Do στη Μπένινγκ, ο σταρ πήγαινε κατά μέσο όρο με τουλάχιστον μία γυναίκα κάθε ημέρα –“χωρίς να υπολογίζονται τα γρήγορα κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι ξαφνικές επισκέψεις σε σπίτια, τα ευκαιριακά ‘τυχερά’ και τα ‘κλεμμένα φιλιά’” όπως γράφει χαρακτηριστικά.

warren vanity

“Το σεξ ήταν κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας του, σαν το πλύσιμο των δοντιών” σημειώνει κάπου στο βιβλίο με τον σταρ να το απορρίπτει ως “ανακριβές”, “βαρετό”. Ωστόσο δεν μήνυσε τον βιογράφο που είχε προϋπηρεσία στο είδος και είχε κάποιες αξιόπιστες πηγές.

“Τον παράτησα επειδή είχε ακόρεστη όρεξη για σεξ”

Στο βιβλίο η Τζόαν Κόλινς είπε ότι τον παράτησε επειδή δεν άντεχε την αχαλίνωτη όρεξή του για σεξ. “Δεν νομίζω ότι θα αντέξω για πολύ ακόμη. Δεν σταματάει ποτέ- πρέπει να είναι όλες αυτές οι βιταμίνες που παίρνει. Σε μερικά χρόνια θα με έχει “λιώσει” φέρεται να έχει πει αν και όταν ρωτήθηκε αν ισχύει ότι εκείνη και ο Μπίτι έκαναν έρωτα επτά φορές την ημέρα, εκείνη απάντησε σκωπτικά:

“Ίσως εκείνος να έκανε, εγώ απλώς ήμουνα ξαπλωμένη εκεί πέρα”. Aλήθειες ή ψέματα, το βιβλίο συνεχίζει να καλλιεργεί έναν μύθο για τον Μπίτι. “Yπερφίαλος, σεξομανής και παθολογικός ψεύτης” το βιβλίο επιβεβαιώνει πλήρως τον μύθο του ως μεγάλου εραστή αναφέροντας 57 επώνυμες ερωμένες του.

044 warren beatty theredlist

Ανάμεσα τους οι Τζάκι Κένεντι Ωνάση, πριγκίπισσα Μαργαρίτα , Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Μαρία Κάλλας, Σερ, Μπριζίτ Μπαρντό, Κάντις Μπέργκεν, Μπάρμπρα Στράισαντ, Τζέιν Φόντα, Λέσλι Καρόν, Μπριτ Εκλαντ, Μπάρμπαρα Χέρσεϊ, Γκόλντι Χόουν, Μάργκο Χεμινγκγουέι,Ιζαμπέλ Ατζανί, Ελ Μακφέρσον, Ντάριλ Χάνα και ίσως όλες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ