ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Εγκαταλελειμμένα σκηνικά ταινιών σκορπούν τον... τρόμο (vids)

Εγκαταλελειμμένα σκηνικά ταινιών σκορπούν τον... τρόμο (vids)
IMDb

Τα εντυπωσιακά σκηνικά που βλέπουμε σε ταινίες είναι πολλές φορές αποτέλεσμα της τεχνολογίας. Αλλά δεν λείπουν και τα αληθινά μέρη τα οποία μπορεί να επισκεφτεί ο καθένας και να δει ότι έχει απομείνει από τις μεγαλοπρεπείς εγκαταστάσεις των κινηματογραφικών παραγωγών.

Το Looper έφτιαξε μια αναλυτική λίστα με όλα τα μέρη που έχουν φιλοξενήσει τέτοιες ταινίες και οι εικόνες το λιγότερο που προκαλούν είναι... τρόμος.

Great Smokey Mountain Railroad – The Fugitive

Μια από τις πλέον εικονικές στιγμές της ταινίας του 1993 ήταν όταν το τρένο συγκρούεται με λεωφορείο και επιτρέπει στον Χάρισον Φορντ να δραπετεύσει. Το σκηνικό κόστισε στην παραγωγή 1,9 εκατομμύρια δολάρια και παραμένει στο σημείο που γυρίστηκε. Το τρένο είναι ακόμη και σήμερα εκεί, «χτυπημένο» και σκουριασμένο από τον χρόνο.

Uncle Owen’s House – Star Wars

Σχεδόν σαράντα χρόνια από την πρώτη ταινία Star Wars του Τζορτζ Λούκας το σκηνικό της ταινίας είναι ακόμη «ζωντανό». Στην μέση της ερήμου της Τυνησίας το σπίτι του θείου Όουεν και της θείας Μπερού είναι ακόμη ζωντανό κοντά στις πόλεις Tozeur και Tataouine.

Hawthorne Plaza Mall – Gone Girl

Θυμάστε την ύπουλη πρωταγωνίστρια στην ταινία του 2014; Το εμπορικό κέντρο που μάλλον αγόρασε το παράνομο όπλο της; Αυτό δεν ήταν σκηνικό, αλλά αληθινό εμπορικό κέντρο στο Los Angeles και είναι γνωστό ως Hawthorne Plaza Mall. Άνοιξε στα 70’s, έκλεισε μετά από μια εικοσαετία και έκτοτε χρησιμοποιείται για το γύρισμα ταινιών.

Cerro Gordo Mines – Iron Man

Είναι το σκηνικό που ξεκίνησε η ταινία – κολοσσός της Marvel. Τα ορυχεία είχαν «μεταμφιεστεί» σε άντρο τρομοκρατών που κρατούσαν τον Τόνι Σταρκ, αναγκάζοντάς τον να τους φτιάξει πολεμοφόδια.

Henry River Mill Village – The Hunger Games

Η κατεστραμμένη πόλη ήταν το τέλειο σκηνικό για τα γυρίσματα του District 12, μιας φτωχής κοινωνίας, στο The Hunger Games. Τα γυρίσματα της ταινίας έδωσαν μια ώθηση στην ίδια την πόλη, που κέρδισε πολλά απ΄ όσους ήθελαν να δουν το μέρους που γυρίστηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ