ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ρέινολντς, Μπολτ & Μπίτι οι Άντρες της Χρονιάς για το GQ. Γιατί;

Ρέινολντς, Μπολτ & Μπίτι οι Άντρες της Χρονιάς για το GQ. Γιατί;

Τι σημαίνει ανδρισμός σήμερα και πώς να οριστεί το αντρικό πρότυπο του 2016; Σε αυτό το (ανόητο) ερώτημα προσπαθεί για να δώσει απάντηση το περιοδικό GQ με το τεύχος του Άντρες της Χρονιάς.

Ο Alpha Male επιστρέφει λοιπόν; “Oι άντρες που διάλεξε το περιοδικό εκπροσωπούν τις ντεμοντέ αξίες του ανδρισμού” σχολίασε η The Guardian αναζητώντας ένα σύνδεσμο ανάμεσα στο εκλογικό αποτέλεσμα και τους Άντρες της Χρονιάς 2016, όπως ορίστηκαν από τους editors του περιοδικού.

Ωστόσο, ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας μοιάζει να μη διακρίνει την ειρωνεία πίσω από την επιλογή του Ράιαν Ρέινολντς, του εκκεντρικού και καθόλου παραδοσιακού Deadpool, που απέδειξε ότι όταν είσαι αντισυμβατικός μπορείς να είναι ο καλύτερος χειρότερος υπερήρωας όλων.

“Γυρίζοντας την πλάτη του σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από την gender bending μόδα που σβήνει τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα φύλα, το περιοδικό μοιάζει να επενδύει στις παραδοσιακό πρότυπο του αντρισμού” επιμένει η The Guardian. Θα θέλαμε να συμφωνήσουμε αλλά τόσο ο Ρέινολντς όσο και ο Γιουσέιν Μπολτ ή ο Γουόρεν Μπίτι δεν είναι οι τυπικοί άντρες που βγήκαν από τη μηχανή του χρόνου για να μας υπενθυμίσουν ότι ο άντρας σήμερα πρέπει να είναι Alpha.

O Ρέινολντς είναι αιρετικός, ο Μπολτ είναι προκλητικός και ο Μπίτι είναι εξομολογητικός. Ο πρώτος έχει θράσος, ο δεύτερος ορμή και ο τρίτος διάρκεια. Το να προσπαθούμε να διακρίνουμε το pattern πίσω από την επιλογή του GQ είναι μια αξιολύπητη διαδικασία που δείχνει τη μάταιη ανάγκη να οριζόμαστε εκεί που θα έπρεπε να ορίζουμε.

Πώς να συμπεριφερθείς στην αίθουσα τοκετού ως άντρας της χρονιάς (από τον Ράιαν Ρέινολντς)

Χωρίς να ξεχνάει το χιούμορ που τον διακρίνει ο πατέρας δύο παιδιών Ρέινολντς μίλησε στην κάμερα του περιοδικού δίνοντας συμβουλές σε άλλους νέους μπαμπάδες. Αυτά είναι τα 5 tips για την αίθουσα τοκετού που κάθε άνδρας πρέπει να ξέρει όπως υποστηρίζει ο νικητής του 2016, κύριος Deadpool.

1. Να είστε στο δωμάτιο. Πρόκειται για το παιδί σας.

2. Να σκεφτείτε καλά τις φωτογραφίες που θα τραβήξετε. Μια εικόνα του μωρού μέσα στα αίματα κολλημένη στο ψυγείο σας δε θα ενθουσιάσει πολλούς.

3. Να ξέρετε τι να μην πείτε. Η γυναίκα σας δε θα βρει ποτέ τίποτα αστείο εκείνη τη στιγμή. Το να κυκλοφορείτε με χαριτωμένο ύφος μπάτλερ και να λέτε 'στις υπηρεσίες σας' δε θα φανεί αστείο σε κανέναν.

4. Να ξέρετε τη θέση σας. Είστε το πιο ασήμαντο πράγμα στο δωμάτιο. Προέχει η γυναίκα σας, το μωρό, ο γιατρός, οι νοσοκόμες, ο αέρας που αναπνέουμε. Θεέ μου ο αέρας.

5. Να μείνετε θετικός, αλλά να μην ενθουσιαστείτε. Όταν η γυναίκα σας ρωτήσει αν όλα καλά εκεί κάτω, μην απαντάτε ενθουσιασμένα “Ναι, καλύτερα από ποτέ!” και μην φωνάζετε ενθουσιασμένος.

Ok, κύριε Deadpool, μπορείς να υποδυθείς τον κανονικό τώρα.

gq usa december 2016 ryan reynolds by alasdair mc lellan 03

ΔΗΜΟΦΙΛΗ