ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Εκδίκηση από βινύλιο: για 1η φορά οι πωλήσεις δίσκων ξεπέρασαν τις ψηφιακές κυκλοφορίες

Εκδίκηση από βινύλιο: για 1η φορά οι πωλήσεις δίσκων ξεπέρασαν τις ψηφιακές κυκλοφορίες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα η Entertainment Retailers Association (ERA) το βινύλιο κερδίζει τη digital μουσική βιομηχανία καθώς την προηγούμενη εβδομάδα πουλήθηκαν για πρώτη φορά στα χρονικά περισσότερα βινύλια από ψηφιακές κυκλοφορίες .

Την 48η εβδομάδα του 2016 οι καταναλωτές ξόδεψαν 2.4 εκατομμύρια λίρες σε βινύλια και 2.1 εκατομμύρια σε ψηφιακά album. Η ανατροπή είναι μεγάλη σε μια μόλις χρονιά.

Πέρσι, οι ψηφιακές κυκλοφορίες άγγιξαν τα 4.4 εκατομμύρια λίρες σε πωλήσεις ενώ το βινύλιο μόλις και κατάφερε να συγκεντρώσει 1.2 εκατομμύρια στερλίνες που ξοδεύτηκαν σε αγορές φυσικού προϊόντος.

Για την ERA η Record Store Day (κατά την διάρκεια της Black Friday) και η αυξανόμενη δημοτικότητα των βινυλίων σαν δώρα Χριστουγέννων είναι οι λόγοι που εκτόξευσαν τις προτιμήσεις των καταναλωτών για το βινύλιο ενώ η διάθεση δίσκων σε super market έχουν υπενθυμίσει στους καταναλωτές και τους εραστές του ήχου ένα προϊόν από τα παλιά.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη συγκυρία για να επισκεφθούμε το παζάρι βινυλίου που ξεκινάει στην Αθήνα για τρεις ημέρες.

Vinyl is back, ξανά

Το τριήμερο "Vinyl is Back" φέρνει εραστές της μουσικής με εκθέτες αγαπημένων βινυλίων κοντά, ακόμη μια φορά. Φέτος, από τις 9 έως και τις 11 Δεκεμβρίου καταστήματα δίσκων, συλλέκτες, ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες που επενδύουν στο βινύλιο ως προϊόν, εταιρείες μηχανημάτων αναπαραγωγής δίσκων, οίκοι μουσικών εκδόσεων, πωλητές μουσικών οργάνων αλλά και αρκετοί ιδιώτες θα συναντηθούν στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (Ιουλιανού 33-35 & 3ης Σεπτεμβρίου) για την 9η διοργάνωση.

Οι πιο σπάνιοι δίσκοι των εκθετών θα διεκδικήσει το κοινό σε δημοπρασία που πραγματοποιείται και διαδικτυακά καθώς ένας κατάλογος με τα χαρακτηριστικά κάθε δίσκου θα περιμένει τους ενδιαφερομένους, με πληροφορίες για την ημερομηνία έκδοσης, την εταιρία, την κατάσταση του βινυλίου και λεπτομέρειες για την κόπια.

Η μεγαλύτερη εκδήλωση βινυλίου στην Ελλάδα υπόσχεται τεράστια γκάμα δίσκων βινυλίου, πλειστηριασμούς συλλεκτικών κυκλοφοριών, νέες κυκλοφορίες βινυλίων και τα νέα μοντέλα πικάπ αλλά και συναυλίες με διάρκεια όσο η διάρκεια ενός δίσκου βινυλίου. Παράλληλες εκδηλώσεις όπως d.j. sets κα. θέλουν να κάνουν το εορταστικό 9o Vinyl is Back στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (Hellenic Motor Museum) ένα event για φιλόμουσους.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ