ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Λίαμ Νίσον, Μπαράκ Ομπάμα & άλλοι. O Stephen Colbert αποχαιρετά το 2016

Λίαμ Νίσον, Μπαράκ Ομπάμα & άλλοι. O Stephen Colbert αποχαιρετά το 2016

Αποφασισμένος να κλείσει τη χρονιά παραδίδοντας μαθήματα τηλεοπτικής επανάστασης ο Stephen Colbert φρόντισε να έχει καλεσμένο και τον Μπαράκ Ομπάμα όπου και ο απίθανος τηλεπαρουσιαστής φέρνει τον απερχόμενο πρόεδρο αντιμέτωπο με την πραγματικότητα της Αμερικής που έχει οικονομικά προβλήματα, ανάμεσα σε όλα όσα.

"Γνωρίζετε πόσο ψηλά είναι τα επίπεδα ανεργίας; Όπως οι φοιτητές στους οποίους απευθυνθήκατε πριν από λίγο, έτσι κι εσείς θα βρεθείτε στην ίδια θέση: θα ψάχνετε σε λίγο για δουλειά. Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας προπονήσω. Δώστε μου το βιογραφικό σας" για να πάρει την (σίγουρα γραμμένη σε script αλλά όπως και να έχει, γραμμένη με πνεύμα):

"Δεν υπήρχε μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης στη θέση στην οποία βρισκόμουν τα τελευταία χρόνια. Ο μόνος άνθρωπος με περισσότερη δύναμη από μένα ήταν η γυναίκα μου".

Συνεχίζοντας την ανασκόπηση του σε μια χρονιά που τον απογοήτευσε πολύ, ο Stephen Colbert κάλεσε και τους Τζέιμς Φράνκο & Μάικλ Στάιπ των R.E.M. στη μελωδική ανασκόπηση του 2016.

Στην επίσκεψη του στο βραβευμένο τηλεοπτικό talk show του Colbert ο frontman των R.E.M. Michael Stipe συμμετείχε στον αποχαιρετισμό του οικοδεσπότη στη χρονιά που έφυγε με μια πειραγμένη στους στίχους διασκευή του γνωστού hit του συγκροτήματος των πολιτικοποιημένων και συχνά δυστοπικών στίχων "It's the end of the world as we know it”.

"Έρχονται συχνά και μου λένε ότι μοιάζω με ξωτικό, ή τον Αη Βασίλη ή τον Μπιλ Μάρει με πολλά μούσια. Εγώ απλά θέλω να μοιάσω στον Δία" είπε ο Stipe που αρνήθηκε πεισματικά να τραγουδήσει τον στίχο "And i feel fine" γιατί το 2016 ήταν μια χρονιά βίαιη και απογοητευτική.

Με την συνοφρυωμένη μούρη του να είναι και η επίσημη στάση ζωής του τελευταία, ο Stipe απάντησε ότι ίσως οι R.E.M. επιστρέψουν σε συναυλιακούς χώρους. "Είδα την PJ Harvey, είδα τους Radiohead. Ήθελα να πηδήξω επάνω στη σκηνή" είπε για τα συναισθήματα που τον γεμίζουν στις συναυλίες.

Στη διασκευή, απολογισμό μιας πολύ κακής χρονιάς για τον Colbert και τον Stipe συμμετέχει με guest εμφάνιση και ο Τζέιμς Φράνκο. Και για τους τρεις όσα ήξεραν, τελείωσαν.

Τέλος, ο Colbert μας χάρισε δύο Αη Βασίληδες extra

Από τη μία ο Λίαμ Νίσον ψάχνει δουλειά οπότε και περνάει από audition για το ρόλο του Άη Βασίλη. "Σε βλέπω όταν κοιμάσαι, ξέρω πότε είσαι ξύπνιος, κάνω μια λίστα και βλέπω ποιος είναι καλό παιδί και ποιος κακός. Θα σε βρω. Και θα σε σκοτώσω" λέει ο σκληροτράχηλος σαν να βγήκε από ακόμη ένα sequel του Taken Αη Βασίλης του Νίσον που και αυτός, όπως και ο Ομπάμα είναι άνεργος.

Και από την άλλη ο Άη Βασίλης κινούμενο σχέδιο σε ένα διάλογο όπου ο Colbert ρωτάει τον γέρο με τα δώρα τι ψήφισε, εφόσον είναι πολίτης ΗΠΑ. Ο Αη Βασίλης ψήφισε Τραμπ και εξηγεί γιατί:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ