ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ανέκδοτη δουλειά του Ντέιβιντ Μπόουϊ τον φέρνει ξανά στη Γη

Ανέκδοτη δουλειά του Ντέιβιντ Μπόουϊ τον φέρνει ξανά στη Γη

Είναι μια εβδομάδα που για πάντα θα θυμούνται οι πολλοί εραστές και ερωμένες του λυρικού Ντέιβιντ Μπόουϊ. Αυτή την εβδομάδα συμπληρώνονται εβδομήντα χρόνια από την γέννηση κι ένας χρόνος από το θάνατο του Ziggy Stardust και το σύμπαν υποκλίνεται μπροστά του.

Στις 8 Ιανουαρίου ο Βρετανός καλλιτέχνης θα γιόρταζε τα 70α του γενέθλια και την ημέρα του θανάτου του, στις 10 Ιανουαρίου η σύζυγός του, το top model Ιman απέτισε φόρο τιμής στον εκλιπόντα σύζυγό της αναρτώντας μία σειρά από προσωπικές τους φωτογραφίες στο Instagram.

“8 Γενάρη #ForeverLove #BowieForever” έγραψε η 61χρονη καλλονή σε λεζάντα της στο Instagram καθώς μοιράστηκε με τους χιλιάδες ακολούθους της φωτογραφίες από τα μουσικά άλμπουμ του Μπόουι, αλλά και ένα κοινό τους πορτρέτο.

https://www.instagram.com/p/p

Ο Ντέιβιντ Μπόουϊ πέθανε πριν από έναν χρόνο σαν σήμερα, δύο μέρες μετά τα 69α γενέθλιά του, από καρκίνο του ήπατος, συγκλονίζοντας ολόκληρο τον κόσμο που τον λάτρεψε μέσα από την μουσική του.

Το Σαββατοκύριακο ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του καλλιτέχνη με την Ιμάν και τους θαυμαστές του να παρακολουθούν μία συναυλία στο O2 Academy, στο Μπρίξτον του Λονδίνου, που ήταν η ιδιαίτερη πατρίδα του Μπόουι.

https://www.instagram.com/p/p

Εννοείται ότι όλα όσα μας κληροδοτεί ο καλλιτέχνης θα συνεχίσουν να ντύνουν μουσικά πολλές στιγμές μας. Με αφορμή την επέτειο των 70ων γενεθλίων του κυκλοφορεί ένα νέο EP που περιλαμβάνει τις τελευταίες ηχογραφήσεις του καλλιτέχνη. Το ΕP κυκλοφορεί μαζί με ένα video clip με σαφείς αναφορές στην καριέρα του μεγάλου Βρετανού.

Το No Plan είναι ένα από τα τρία τελευταία κομμάτια που ηχογράφησε ο Ντέιβιντ Μπόουι μαζί με τα Killing a Little Time και When I Met You για να τα παρουσιάσει στο μιούζικαλ Lazarus που είχε συνθέσει ο Μπόουι και είχε παρουσιαστεί στα τέλη του 2015. Eμπνευσμένο από το βιβλίο The Man Who Fell To Earth (που είχε μεταφερθεί στον κινηματογράφο το 1976 με τον Ντέιβιντ Μπόουϊ στον πρωταγωνιστικό ρόλο) το Lazarus θα ήταν μια γιορτή του πνεύματος του εμβληματικού καλλιτέχνη επάνω στη σκηνή.

Tο video, σκηνοθετημένο από τον Τομ Χίνγκστον, έχει σαφείς αναφορές τόσο στο φιλμ του 1976 όσο και στο μιούζικαλ Lazarus και είναι γεμάτο από ένα αέναο ταξίδι στο διάστημα που τόσο λάτρευε το αστρόπαιδο της pop. Σε αυτό διακρίνονται τρία ράφια με τηλεοράσεις στη μαστιγωμένη από βροχή βιτρίνα του Newton Electric. Στις οθόνες προβάλλονται οι στίχοι του No Man καθώς οι περαστικοί μοιάζουν μαγνητισμένοι από τις εικόνες.

Το video τελειώνει με τους περαστικούς να εξαφανίζονται στη βροχερή νύχτα, χαμένοι σε αυτό το οποίο έχουν μόλις δει. Ο Ziggy Stardust τους περιμένει εκεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ