ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι Coldplay διαψεύδουν τις εμφανίσεις τους για Ειρήνη στο Ισραήλ

Οι Coldplay διαψεύδουν τις εμφανίσεις τους για Ειρήνη στο Ισραήλ

Η είδηση κυκλοφορεί και έχει αναπαραχθεί από πολλούς. Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα οι Coldplay και ο Κρις Μάρτιν πιο συγκεκριμένα, θα τραγουδήσουν για την επικράτηση της ειρήνης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων με δύο συναυλίες στις 3 και 4 Νοεμβρίου στη Νεκρά Θάλασσα".

Το νέο που μεταδόθηκε για πρώτη φορά από το Κανάλι 2 του Ισραήλ έκανε λόγο για μια εμφάνιση ιστορική καθώς "ένα από τα πιο επιτυχημένα βρετανικά συγκροτήματα του κόσμου θα δώσει δύο συναυλίες σε υπαίθριο χώρο για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της συνύπαρξης των δύο λαών".

Επιπλέον "το συγκρότημα θα βρίσκεται στην περιοχή δύο εβδομάδες πριν τις συναυλίες, προκειμένου να γράψει ένα τραγούδι με την συμμετοχή Ισραηλινών και Παλαιστινίων καλλιτεχνών".

Ωστόσο οι ίδιοι οι Coldplay αρνούνται κατηγορηματικά τη φήμη με τον εκπρόσωπο τους να υπενθυμίζει στους fan ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ουσιαστικά αδύνατο να συμβεί καθώς οι Coldplay συμμετέχουν στη σειρά συναυλιών στα πλαίδια του Global Citizen Festival στην Ινδία στις 19 Νοεμβρίου μαζί με τον Jay Z.

Η φιλανθρωπική δράση του συγκροτήματος έχει επικεντρωθεί στο να ενισχύσει την ανοικοδόμηση 25 ορφανοτροφείων στη χώρα μέσω της crowdfunding πλατφόρμας Ketto και συμμαχεί με το Miracle Foundation για την εκπαίδευση των παιδιών.

Οι Coldplay θα κυκλοφορήσουν το Kaleidoscope EP μέσα στο 2017, αναφέρει το Rolling Stone.

Οι Coldplay όχι, ο Λέοναρντ Κόεν ναι

Η περιοχή, βόρεια της Νεκράς Θάλασσας είναι μέρος της Δυτικής Όχθης, μία περιοχή που έχει διατεθεί για μελλοντική χρήση στους Παλαιστίνιους, για την οποία όμως οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι έχουν ιστορικούς δεσμούς και για το λόγο αυτό επί του παρόντος βρίσκεται υπό ισραηλινό έλεγχο ασφαλείας.

Άλλοι μουσικοί στο παρελθόν, όπως ο τραγουδιστής των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς, αλλά και ο Λέοναρντ Κόεν έχουν δώσει συναυλίες στο Ισραήλ, ελπίζοντας ότι η μουσική τους θα ενώσει τις δύο πλευρές.

Ο όγκος των δύο συναυλιών είναι μεγάλος, καθώς θα διατεθούν προς πώληση 50.000 εισιτήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ