ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Βοy George υπερασπίζεται την Μελάνια Τραμπ

Ο Βοy George υπερασπίζεται την Μελάνια Τραμπ
REUTERS/Brian Snyder

Η τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε μόνο τον ίδιο πρωταγωνιστεί καθώς την Παρασκευή η σύζυγος του Μελάνια και ο μικρότερος γιος του Μπάρον έπεσαν βορά στα θηρία των media και των τρολ.

Την υποστήριξη στο πρόσωπο της Μελάνια εξέφρασε ο Boy George των Culture Club και των σκανδάλων στην επίδειξη του οίκου μόδας Dior Homme -που τον ανέδειξε σε style icon στην τελευταία καμπάνια του. Μιλώντας για τη νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ ο George υπερασπίστηκε τη Μελάνια Τραμπ απέναντι στην αρνητική δημοσιότητα με την οποία ξεκίνησε τα καθήκοντά της.

Ξέρεις κάτι, ο καθένας έχει ένα παρελθόν. Νομίζω πραγματικά ότι είναι λάθος και κακεντρέχεια απέναντι στις γυναίκες να είναι κάποιος τόσο προσβλητικός" είπε στο Associated Press.

Ο τραγουδιστής των Culture Club πρόσθεσε ότι η Μελάνια μέσα στο σχεδιασμένο από τoν σχετικά άγνωστο Herve Pierre (και την ίδια) φόρεμα "φαινόταν καταπληκτική" μετά τα πολλά αρνητικά σχόλια για την εμφάνιση της στο χορό ανήμερα της ορκωμοσίας.

2017 01 21T033659Z 405428479 HT1ED1L0A16BE RTRMADP 3 USA TRUMP INAUGURATION BALLS

Reuters

Ο George πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να "παραμείνουν αισιοδόξοι" για τα επόμενα τέσσερα χρόνια αν και δεν άφησε ασχολίαστη την απουσία εκπροσώπων της ΛΟΑΤ κοινότητας κατά την ομιλία του Προέδρου στην ορκωμοσία.

Ο Boy George και το ανδρόγυνο στιλ του είναι το πρόσωπο της νέας καμπάνιας της Dior Homme μαζί με τους A$AP Rocky, Ernest Klimko και Rami Malek. Είναι ένας από τους "προσωπικούς ήρωες" του σχεδιαστή του Dior Homme, Kris Van Assche.

"Όταν ήμουν παιδί, ο Boy George ήταν ο πρώτος που μετέδωσε το μήνυμα πως είναι εντάξει να είναι κανείς διαφορετικός· υπήρξε μια τεράστια επιρροή για τη γενιά μου. Η ιδέα της ελευθερίας και της επανάστασης – τις οποίες ακόμα αντιπροσωπεύει – είχαν μια τεράστια, μακρόχρονη επιρροή στη ζωή μου" είπε ο σχεδιαστής.

diorhomme

Μόλις χθες μια άλλη απρόσμενη φωνή υπερασπίστηκε τον 10χρονο Μπάρον Τραμπ για την παιδικότητα του.

"Αφήστε τον να είναι παιδί"

H Τσέλσι Κλίντον, τον πρώην Πρώτο Παιδί του Λευκού Οίκου υπερασπίστηκε δημόσια τον νεότερο γιο του Ντόναλντ Τραμπ, Μπάρον, μετά την κακοποίηση του από τα trolls για την "σαστισμένη" συμπεριφορά και στάση του στην τελετή ορκωμοσίας του πατέρα του.

Με ανάρτηση της στο Facebook η Τσέλσι που βρέθηκε στο φως των καθόλου πολιτικά ορθών προβολέων ως έφηβη στα χρόνια της προεδρίας του πατέρας της Μπιλ Κλίντον στις ΗΠΑ απαιτεί από όλους να δώσουν στον 10χρονο γιο του 45ου προέδρου μια ευκαιρία που δικαιούται κάθε παιδί -να είναι παιδί.

Στη συνέχεια η νεότερη Κλίντον έδωσε ακόμη ένα πιο πολιτικοποιημένο τόνο στην δημόσια παρέμβαση της υπέρ του "κακοποιημένου" από τα social media και τις φυλλάδες Μπάρον Τραμπ.

Το να υπερασπιστείς κάθε παιδί σημαίνει πως αντιτίθεσαι και στις πολιτικές του POTUS (σ.σ. του προέδρου των ΗΠΑ) που μπορεί να πληγώσουν τα παιδιά" έγραψε με νόημα.

Οι επικριτικές φωνές για τη "βαριεστημένη" συμπεριφορά του δεκάχρονου κατά τη διάρκεια της (εξαντλητικής σε πρωτόκολο και διάρκεια) τελετής ορκωμοσίας γέμισαν το διαδίκτυο σε μια ακόμη τοξική απόπειρα των troll να εκμεταλευθούν την επικαιρότητα για να αλιεύσουν δημοτικότητα και likes.

Η κειμενογράφος του σατιρικού Saturday Night Live, Κatie Rich, έγραψε στο Twitter της: "Ο Μπάρον θα είναι ο πρώτος δολοφόνος της χώρας με εκπαίδευση στο σπίτι" για να το σβήσει λίγο αργότερα. Σήμερα είναι σε άδεια άνευ αποδοχών από τους παραγωγούς του σόου που επιτρέπουν τη σάτιρα εις βάρος μιας ρητορικής, όχι όμως και εις βάρος των μελών της οικογένειας του 45ου Προέδρου.

To Saturday Night Live προκάλεσε πόλεμο στα media

Στο τελευταίο επεισόδιο του σόου ο οικοδεσπότης και κωμικός Αζίζ Ανσάρι σχολίασε την ορκωμοσία, το λόγο και κυρίως την διχασμένη Αμερική με τον δικό του καυστικό τρόπο. "Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο Κρις Μπράουν της πολιτικής και το σλόγκαν Make America Great Again είναι το δικό του Loyal" είπε ανάμεσα σε άλλα. O κωμικός μάλλον δεν είχε δει την ανάρτηση του Μπράουν για την ορκωμοσία.

https://www.instagram.com/p/p

Όπως και να έχεο ο Κρις Μπράουν δεν ενθουσιάστηκε με το σχόλιο και απάντησε με ένα ρατσιστικό σχόλιο για να απαντήσει επάνω στη ρητορική του ρατσισμού.

https://www.instagram.com/p/p

Το Twitterverse τον ανέλαβε και όλοι κατέληξαν ότι ο Μπράουν καλό είναι να κάνει αυτό που ξέρει. Να χορεύει και να τραγουδά ιδανικά το Loyal.

Στο λόγο του ο Iνδικής καταγωγής συγγραφέας και κωμικός Ανσάρι, κομψός και κομψευόμενος ζήτησε από την Αμερική να είναι ήρεμη και να υπενθυμίζει σε όλους τους Νεοναζί που κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους απαιτώντας από πολίτες ξένης καταγωγής να επιστρέψουν στον τόπο τους ότι δυστυχώς για αυτούς η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ δεν σημαίνει ότι ο ρατσισμός είναι δικαιολογημένος.

"Προσπαθήστε λίγο ακόμη, ξανά. Έτσι θα συνεχίσει" είπε και μετά ζήτησε συγγνώμη από τους εκπροσώπους του alt-right κινήματος για την δύσκολη προσπάθεια που είναι καταδικασμένοι να κάνουν.

Από την άλλη, ο εικαστικός performer και ηθοποιός Σάια ΛαΜπεφ δεν κρατήθηκε όταν βρέθηκε με έναν αντίπαλο του μπροστά στην κάμερα του live stream της πολιτικής εγκατάστασης του στο Μουσείο ΕΙκόνας της Νέας Υόρκης και έδειξε τα δόντια του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ