ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2017: Το Deadpool, η Χίλαρι Κλίντον της βραδιάς

Όσκαρ 2017: Το Deadpool, η Χίλαρι Κλίντον της βραδιάς

Eάν υπάρχει ένας τύπος που πρέπει να νιώθει όπως η Χϊλαρι Κλίντον με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις πρόσφατες εκλογές, αυτός είναι ο κύριος Deadpool που ακούει στο όνομα Ράιαν Ρέινολντς. 

Αν και το δημιούργημα του ήταν η δημοφιλέστερη ταινία σε παράνομα downloads, ακόμη και αν άρεσε σε όλο το πολιτικό φάσμα των ψηφοφόρων, ακόμη και αν είναι μια υπερβατική ταινία με comic ήρωα που έχει χιούμορ, δράση και εκκεντρική παρουσία, ακόμη και αν είναι στην κορυφή του παγκόσμιου box office είναι αδιάφορη για την Ακαδημία που του γύρισε την πλάτη με πολύ πόζα.

Αυτό δεν είχε συμβεί στις πρόσφατες βραβεύσεις του Deadpool στα Critics' Choice Movie, Writers Guild Of America, Producers Guild Of America, και Golden Globes Αwards. Για τα 89α βραβεία όμως ο Deadpool ήταν ένα μηδενικό.

"Πρόκειται για παρωδία" γράφουν στα media ενώ πολύ υπενθυμίζουν ότι ο Deadpool είναι ο πιο πραγματικά αστείος και υπέρμαχος της διαφορετικότητας που τόσος λόγος γίνεται ήρωας που βγήκε από το Χόλιγουντ πρόσφατα. Το La La Land ως πασπαλισμένο, ωραίο, και κλισέ, έσκισε.

Τα έσοδα έχουν μιλήσει

Όμως ο Ρέινολντς έστειλε χαιρετισμό στην τελετή γιατί αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το sequel της ταινίας που βρήκε μπροστά της στο παγκόσμιο box office μόνο το Civil War -το πρώτο έφερε 362.8 και το δεύτερο 372.6 εκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική.

Παραμένει όμως το μεγαλύτερο σε έσοδα φιλμ των X-Men και η πιο κερδοφόρη R-rated ταινία όλων των εποχών.

Οι υπόλοιποι Χίλαρι των Όσκαρ

Η Έιμι Άνταμς δεν κατάφερε να διεκδικήσει τρόπαιο στην κατηγορία του Α' Γυναικείου Ρόλου για το Arrival αν και η ταινία απέσπασε οκτώ, άλλες, υποψηφιότητες.

Η Σιωπή του Μάρτιν Σκορσέζε πήρε μία μόλις υποψηφιότητα ακόμη και αν είναι ένα έργο ζωής για τον σκηνοθέτη ενώ ο Τομ Φόρντ και το Nocturnal Animals του πήρε μόλις μία μία υποψηφιότητα -αυτή του Μάικλ Σάνον έναντι του συμπρωταγωνιστή του, Άαρον Τέιλορ Τζόνσον που κέρδισε τη χρυσή σφαίρα.

Τέλος το Finding Dory δεν έφερε στην Pixar μια θέση στην τελική πεντάδα, κάτι που καταλαβαίνω.

Αντί του Deadpool το κινηματογραφικό είδος των υπερηρώων θα εκπροσωπήσει το Suicide Squad -απέσπασε υποψηφιότητα για μακιγιάζ και μαλλιά. Τρίχες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ