ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Google & Queen μας προσκαλούν σε ένα επαναστατικό VR κονσέρτο

Google & Queen μας προσκαλούν σε ένα επαναστατικό VR κονσέρτο

Ένα πείραμα που αποθεώνει τη δυναμική της Virtual Reality τεχνολογίας. Γιατί μπορεί, ίσως, να θελήσατε να υπάρξει εκείνη η στιγμή που ο μεγάλος Φρέντι Μέρκιουρι και οι υπόλοιποι Queen θα ερμηνεύουν το Bohemian Rhapsody μόνο για εσάς. Μπορεί, ίσως, να ελπίζατε από τον Mercury να ζωντανέψει ξανά για να υπενθυμίσει την υπεροχή του στους πολλούς, λίγους διαδόχους του. Τώρα η Google κάνει όλα τα παραπάνω πραγματικότητα με σύμμαχο της την τεχνολογία της Εικονικής Πραγματικότητας που επελαύνει με πείσμα.

 

Όλα ξεκίνησαν ένα χρόνο περίπου πριν όταν οι Queen αποφάσισαν να συνεργαστούν με την Google Play και την Enosis VR για να παρουσιάσουν μια 360 μοιρών εκδοχή Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality) ενός video ορόσημο της επιτυχίας που από το 1975 όταν και πρωτοακούστηκε έμεινε κλασικό δείγμα της δουλειάς του group που όρισε το βρετανικό θεάμα.

Η διαδραστική εφαρμογή χρησιμοποιεί δισδιάστατα και τρισδιάστατα animation, σε συνδυασμό με κινήσεις χορευτών μπαλέτου, για να βυθίσει το θεατή στο "ασυνείδητο" του Freddie Mercury.

Mε τη βοήθεια της διαδραστικής αυτής τεχνολογίας, όλα όσα βλέπουμε αλλάζουν ανάλογα με το πού πέφτει το μάτι, καθώς μπαίνουμε μέσα στο σύμπαν του Mercury φορώντας τα VR gadget του σήμερα.
Εννοείται ότι το τραγούδι έχει την ιδανική, νεά μουσική παραγωγή, για να συμμαχεί με τις υπόλοιπες αισθήσεις.

Η αίσθηση παρουσίας που μπορούμε να επιτύχουμε στην εικονική πραγματικότητα δεν συγκρίνεται με αυτή σε όποιο άλλο μέσο" δηλώνει στο BBC, ο Jacek Naglowski, διευθύνων σύμβουλος της πολωνικής Circus Digitalis, η οποία έχει δουλέψει σε ένα από τα πρώτα VR μουσικά βίντεο στην Ευρώπη. "Η εμπειρία του κονσέρτου σε εικονική πραγματικότητα είναι κάτι για το οποίο ο κόσμος θα είναι έτοιμος να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη. Μελλοντικά, ενδέχεται να είναι ένα από τα πιο σημαντικά έσοδα και για μουσικούς και για παραγωγούς" πρόσθεσε.

boh

"Η εμπειρία VR δεν θα διασκεδάζει, κατ' ανάγκην, συνεχώς, όπως συμβαίνει μ' ένα μουσικό βίντεο, αλλά οι καταναλωτές θα εισέρχονται στο χώρο του καλλιτέχνη" αναφέρει ο Anthony Batt, εκ των ιδρυτών της αμερικανικής We.vr, η οποία ήταν παραγωγός για το εικονικής πραγματικότητας βιντεοκλίπ του Old Friend των Future Islands.

Το μεγάλο στοίχημα όλων είναι να γίνει εμπορικά βιώσιμη αυτή η τεχνολογία -κάτι που μοιάζει εξασφαλισμένο εάν οι κολοσσοί της τεχνολογίας συνεχίσουν να επενδύουν όπως σήμερα.

Διαβάστε επίσης

«Παίζουμε επικίνδυνα». O Mισέλ Ρεϊγιάκ & η εικονική πραγματικότητα που επελαύνει στο 57ο ΦΚΘ

Ο Ζάκερμπεργκ «ταξίδεψε» τον Ομπάμα στην εικονική πραγματικότητα

Νέες Τεχνολογίες: Το μέλλον, μέσα από τις τάσεις της εικονικής πραγματικότητας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ