ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Lennu: o Πρώτος Σκύλος της Φινλανδίας σταρ της τετράποδης πολιτικής

Lennu: o Πρώτος Σκύλος της Φινλανδίας σταρ της τετράποδης πολιτικής

Mε τους Sunny και Bo, τα τετράποδα του Μπαράκ Ομπάμα, να έχουν αφήσει δυσαναπλήρωτο κενό στην πολιτική των σκύλων, ένα boston terrier πέντε ετών με το όνομα Lennu από τη Φινλανδία μοιάζει να είναι ο απροσδόκητος σταρ των pet μεγάλων αξιωματούχων.

Ο Lennu έχει ενθουσιάσει τα media της χώρας του, είναι εννοείται μια viral ύπαρξη πιο χαριτωμένη από το "αφεντικό" και τη σύζυγο του, τον Πρόεδρο της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστo και την Πρώτη Κυρία της χώρας Jenni Haukio και από τον Δεκέμβριο, όταν κέρδισε τις εντυπώσεις με την τσαχπινιά και το μούτρο του, κάνει πρωτοσέλιδα.

Καθώς δεν είναι πολλά γνωστά για τον ίδιο τον Lennu ας αρκεστούμε στο να μας υπενθυμίσουμε ότι ο Σάουλι Νιινίστο, Φινλανδός πολιτικός του Κόμματος του Εθνικού Συνασπισμού, είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος της Φινλανδίας από τον Μάρτιο του 2012, δικηγόρος στο επάγγελμα και Πρόεδρος της Φινλανδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Επιπλέον ο Νιινίστο είναι ένας από τους πολιτικούς που απασχολεί αρκετά τον Βλάντιμιρ Πούτιν και αυτό σπανίζει.

Ο Lennu πάντως δεν γαβγίζει, ούτε δαγκώνει. Απλά κάνει τον αθώο και τρώει λιχουδιές σε επίσημες εμφανίσεις και ζει τη σκυλίσια ζωή που αξίζει σε όλα τα τετράποδα και δεν δείχνει τα δόντια του όπως άλλα σκυλιά, άλλων μεγάλων αντρών.

Ούτε την γνωρίζει, ούτε και θα ήθελε την 10χρονη Κάιγια, το σκυλί του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου που δάγκωσε δύο επισκέπτες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον εορτασμό της Χανουκά δύο χρόνια πριν.

Το Δεκέμβριο του 2015 η Κάιγια δάγκωσε τον σύζυγο της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών της χώρας αλλά και τη βουλευτή του κόμματος Λικούντ του πρωθυπουργού Νετανιάχου.

netanyahu dog

ΔΗΜΟΦΙΛΗ