ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο δεύτερος Πόλεμος του Κόλπου μόλις ξεκίνησε

Ο δεύτερος Πόλεμος του Κόλπου μόλις ξεκίνησε

Σε εποχές που οι σχέσεις ανάμεσα στο Λευκό Οίκο και την Τεχεράνη είναι τεταμένες μια ταινία ρίχνει λάδι στη φωτιά πυρπολώντας τους θεατές.

Στην ταινία μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων "Μάχη στον Πόλεμο του Κόλπου νο 2" (Battle of Persian Gulf II) οι Φρουροί της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, κατατροπώνει το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ.

Η ταινία κυκλοφορεί, όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης της Farhad Azima στο Reuters, τη στιγμή που ένας "πολεμοκάπηλος" πρόεδρος των ΗΠΑ προκαλεί τη χώρα.

Η ταινία χρειάστηκε 4 χρόνια για να ολοκληρωθεί και ανατρέπει τους ρόλους που έχουμε συνηθίσει στη Δύση. Στην ταινία του Azima οι ΗΠΑ είναι εχθρός και αντίπαλος.

Στα 88 λεπτά του Battle of Persian Gulf 2 οι αμερικανικές δυνάμεις κατατροπώνονται. "Ελπίζω η ταινία να δείξει στον Τραμπ πώς οι Αμερικανοί στρατιώτες θα υποστούν ταπεινωτική ήττα αν επιτεθούν στο Ιράν" σχολίασε.

Η ταινία ξεκινά με μια αμερικανική επίθεση σε ιρανικό πυρηνικό αντιδραστήρα και άλλους στρατηγικούς στόχους.

Οι Φρουροί της Επανάστασης αντεπιτίθενται, συντρίβοντας τον αμερικανικό στόλο με μια βροχή βαλλιστικών πυραύλων.

"Απάντηση στην προπαγάνδα των ΗΠΑ"

"Στο τέλος της ταινίας το πολεμικό ναυτικό έχει βυθιστεί και ο στόλος είναι ενυδρείο για τα ψάρια στον πάτο της θάλασσας" σχολιάζει ο Azima.

Ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας της ταινίας δεν είναι ένα πρόσωπο που επινόησε η φαντασία του σκηνοθέτη. Στην ταινία τις εντολές δίνει ο διοικητής των Φρουρών Της Επανάστασης Κασέμ Σολεϊμάνι που επιβλέπει τις επιχειρήσεις των ιρανικών δυνάμεων στη Συρία και το Ιράκ κατά των Ισλαμιστών του ISIS.

Ο Azima είπε ότι προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με τον Σολεϊμάνι για να πάρει την άδεια του ώστε να τον απαθανατίσει στην οθόνη, όμως δεν κατάφερε να πάρει κάποια απάντηση εκ μέρους του.

"Το Χόλιγουντ έχει δημιουργήσει πολλές ταινίες κατά του Ιραν. Υπάρχουν αναρίθμητα παιχνίδια όπου οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατακτούν τη χώρα μου. Η ταινία μας είναι η απάντηση στην προπαγάνδα τους" σχολίασε ο 35χρονος σκηνοθέτης.

Η ταινία είναι παραγωγή της εταιρίας Fatima Zahra Animation Studios και είχε μικρό προϋπολογισμό. Όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος στο Reuters δεν πήραν χρήματα από το κράτος και δεν έχουν καμία σχέση με τους Φρουρούς της Επανάστασης.

battle

"Οι animators μας δεν δουλεύουν για τα χρήματα αλλά για τα πιστεύω τους και την αγάπη τους για την πατρίδα" σχολίασε. Η ταινία θα προβληθεί όταν πάρει έγκριση από τις αρχές της χώρας.

Tο τρέιλερ της ταινίας έχει ήδη προκαλέσει ποικίλα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα. "Οι νέοι Ιρανοί ενθουσιάστηκαν. Θέλουν από κάποιον να τους δείξει τη δύναμη της πατρίδας" σχολίασε ο Azima.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ