ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ουίλιαμ & Κέιτ: Τεμπέληδες γαλαζοαίματοι του Ηνωμένου Βασιλείου; (vid)

Ουίλιαμ & Κέιτ: Τεμπέληδες γαλαζοαίματοι του Ηνωμένου Βασιλείου; (vid)

Αν ρίξατε μια φευγαλέα ματιά στα πρωτοσέλιδα της light ειδησεογραφίας πασπαλισμένη με κάτι από μοναρχία αποκλείεται να μην είδατε όλα όσα γράφτηκαν για το ταξίδι του πρίγκιπα Ουίλιαμ στην Ελβετία.

Μετά από όλα όσα αποκαλύφθηκαν για το χαλαρό, μόνο για αγόρια, Σαββατοκύριακο στις πλαγιές ο τύπος του Ηνωμένου Βασιλείου όχι μόνο δεν έμεινε αδιάφορος για τις δραστηριότητες του διαδόχου στο θρόνο αλλά τον κατηγορεί για τεμπελιά και έναν γαλαζοαίματο που αποφεύγει τις τυπικές υποχρεώσεις του τίτλου του για να κάνει την καλή ζωή.

Δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο.

"Η 90χρονη γιαγιά βάζει το καθήκον πρώτο ενώ ο 34χρονος εγγονός της παρτάρει" έγραψαν πολλοί αρθρογράφοι των βρετανικών media μετά από την απόφαση του Ουίλιαμ να μην παραστεί στις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας όπως και όφειλε για να διασκεδάσει με μοντέλα και φίλους στο ελβετικό θέρετρο του Verbier.

Οι ιστορίες και οι φωτογραφίες που προέκυψαν από την εκδρομή του διάδοχου ήταν βούτυρο στο ψωμί των δημοσιογράφων που τον έχρισαν (ακόμη μια φορά) Πρίγκιπα της Τεμπελιάς. Θα έπρεπε να τους απασχολεί τόσο; Εν μέρει, ναι.

Ο Δούκας είναι ο δεύτερος στη σειρά για τον θρόνο. Γεννήθηκε σε μια ζωή γεμάτη από προνόμια και πλούτου, σε μια καθημερινότητα που οι περισσότεροι άνθρωποι θα ονειρεύονταν και οφείλει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που ακολουθούν το αξίωμα του. Η οικογένεια των Ουίνσδορ πρέπει να δίνουν το παρόν σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, να υποστηρίζουν καμπάνιες και εκστρατείες που εκτιμούν και πιστεύουν και να τιμούν το έθνος όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Η Ημέρα της Κοινοπολιτείας ήταν μία από αυτές.

Όπως Ημέρα της Κοινοπολιτείας. Μια γιορτή μιας ομάδας εθνών - με τις ρίζες της στη βρετανική αυτοκρατορία - που η Βασίλισσα έχει υπερασπιστεί από τότε που πήρε το θρόνο το 1952.

Τη στιγμή που οι παππούδες του τιμούν την επέτειο εκείνος κάνει τι; Clubbing σαν πεινασμένος για διασκέδαση γονιός μακριά από το σπίτι;" σχολιάζουν τα βρετανικά media. "O πατέρας του, Κάρολος, πρίγκιπας της Ουαλίας ήταν εκεί. Το ίδιο και ο αδελφός του, πρίγκιπας Χάρι, οι θείοι του ο Δούκας της Υόρκης και ο Κόμης του Wessex (πρίγκιπας Ανδρέας και Έντουαρντ αντίστοιχα). Εκείνος;"

Ο “Throne Idle Wills” και οι “Duchess Do Little”

Όπως αποκαλύπτουν τα βρετανικά media ο Ουίλιαμ έχει “αφιερώσει” μόλις 13 μέρες μέσα στο 2017 σε βασιλικά καθήκοντα.

Συγκριτικά η πρόγονος του, Ελισάβετ Β’, ετών 90, έχει “αφιερώσει” 24 μέρες και αυτές “ενώ πάλευε με ασθένεια στις αρχές του χρόνου”.

Eπιπλέον ο Ουίλιαμ έχει δώσει το παρόν σε λιγότερες επίσημες υποχρεώσεις από κάθε συγγενή του. Η Κέιτ Μίντλτον, Δούκισσα του Κέμπριτζ, δεν γλίτωσε από τα “πυρά” του τύπου που έχει “αφιερώσει” ακόμη λιγότερες μέρες, μόλις 12, στα καθήκοντα της.

Ήδη ο τοπικός τύπος τους αποκαλεί “Throne Idle Wills” και “Duchess Do Little”.

O ιστορικός Robert Lacey σχολίασε τη στάση του τύπου. “Tη στιγμή που ο Ουίλιαμ μοιάζει να παίρνει ως δεδομένα τα προνόμια του και δεν υποστηρίζει με πράξεις την ατζέντα του θα ζημιωθεί η δημοφιλία του. Όποιο και αν είναι το μήνυμα που θέλει να επικοινωνήσει, είτε για να υπερασπιστεί το περιβάλλον είτε οτιδήποτε άλλο οφείλει να το υποστηρίζει με την καθημερινότητα και τη στάση του απέναντι στις υποχρεώσεις ενός μονάρχη. Ο Ουίλιαμ απογοητεύει”.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ διασκέδασε στις Άλπεις παρέα με φίλους και το 24χρονο μοντέλο Σόφι Τέιλορ. Τα στιγμιότυπα των δύο να διασκεδάζουν όχι μόνο δεν έκαναν καλό στο προφίλ του διαδόχου αλλά εκπυρσοκρότησαν εις βάρος του με κάθε δυνατό τρόπο ακόμη και αν ο ίδιος πέρασε καλά, χορεύοντας -κάπως άγαρμπα είναι η αλήθεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ