ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πόσα κερδίζουν οι Καρντάσιαν για μια ανάρτηση στο Instagram;

Πόσα κερδίζουν οι Καρντάσιαν για μια ανάρτηση στο Instagram;

Όχι πολλά χρόνια πριν κανείς δεν περίμενε ότι θα μπορούσε να χτίσει μια αυτοκρατορία με ψηφιακές αναρτήσεις στα social media που είναι ηγεμόνες στις τάσεις της βιομηχανίας του θεάματος και της μόδας σήμερα. Πλέον όλοι γνωρίζουν ότι οι αναρτήσεις στο Instagram είναι χρυσός.

Όχι για όλους και σίγουρα όχι για όσους δεν τους λένε Καρντάσιαν ή Τζένερ ή κάτι ενδιάμεσο. Όπως αποκάλυψε στο Us Weekly o Michael Heller, CEO της εταιρίας digital marketing Talent Resources, εταιρία που έχει αναλάβει τις εμπορικές συμφωνίες των social media της συμμορίας των Καρντάσιαν η Κιμ Καρντάσιαν κερδίζει μέχρι και $500.000 για μια μόνο ανάρτηση με τοποθέτηση προϊόντος που θα την δουν, τουλάχιστον, τα 95.1 εκατομμύρια follower που έχει κερδίσει.

Η Κιμ Καρντάσιαν δεν είναι μόνη σε αυτή την κούρσα χρήματος συμπληρώνει ο Heller.

H αδελφή της Khloe με 64.3 εκατομμύρια follower και η Kourtney με 54.5 εκατ. κερδίζουν μέχρι και $250.000 για μια ανάρτηση στο Instagram.

kim1

Οι μικρότερες της οικογένειας, Κένταλ και Κάιλι Τζένερ με 76.4 εκατομμύρια και 89.1 εκατομμύρια follower αντίστοιχα υπολογίζεται ότι κερδίζουν μέχρι και $400.000 το post.

Οι εμπορικές αναρτήσεις των Καρντάσιαν και Τζένερ προωθούν τα δικά τους προϊόντα αλλά και άλλων εταιριών που θέλουν να συνδέσουν το όνομα τους με τις ευπώλητες περσόνες των social media.

Όπως σημειώνει ο Heller κάθε φορά που η συμμορία των ΚΚ ανεβάζει ένα post με τοποθέτηση προϊόντος "αυτό ξεπουλάει". Αρκεί βέβαια να συνοδεύεται από το διακριτικό αλλά υποχρεωτικό hashtag #ad ή #collab.

kylie ad

Σύμφωνα με τον Heller οι sponsored αναρτήσεις τους τους φέρνουν ετησίως περίπου το 25% των εσόδων τους.

Οι επίδοξες Καρντάσιαν-Τζένερ των καιρών μας ας μην ενθουσιαστούν -δεν έχουν ούτε το επώνυμο, ούτε την επιρροή που θα ήθελαν οπότε μπορούν να εξυπηρετούν πελατάκια κατ'ιδίαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ