ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζέικ Τζίλενχαλ & Ράιαν Ρέινολτς: Η νέα «σχέση» του Χόλιγουντ

Τζέικ Τζίλενχαλ & Ράιαν Ρέινολτς: Η νέα «σχέση» του Χόλιγουντ

Εδώ και καιρό ο όρος bromance πρωταγωνιστεί σε δημοσιεύματα για τις ζωές των celebrities. Το bromance είναι ένα υβρίδιο (η λέξη δανείζεται κάτι από το Αδελφός/Βrother και το Ρομάντσο/Romance) και αναφέρεται στο δέσιμο ανάμεσα σε δύο άντρες που έχουν αναπτύξει μια στενή, έντονα συναισθηματική αλλά όχι σεξουαλική σχέση μεταξύ δύο ανδρών -στην Ελλάδα το λέμε ίσως καρδιακοί φίλοι αλλά εδώ δεν είναι Χόλιγουντ. 

Το τελευταίο bromance που μονοπωλεί το ενδιαφέρον των media σήμερα είναι αυτό ανάμεσα στους Τζέικ Τζίλενχαλ και Ράιαν Ρέινολντς. Οι συμπρωταγωνιστές στην ταινία επιστημονικής φαντασίας και τρόμου Ζωή έχουν δηλώσει πώς τα γυρίσματα τους έφεραν πιο κοντά επισφραγίζοντας μια ισχυρή φιλία, απολαμβάνοντας μαζί τον ελεύθερό τους χρόνο.

Bέβαια ο Tζίλενχαλ, στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στον Τζίμι Φάλον αρνήθηκε τον τίτλο αλλά το έκανε ώστε να μείνει για πάντα μαζί του. Επιπλέον ο Τζίλενχαλ εξήγησε πώς ήρθε τόσο κοντά με τον Ρέινολντς.

Κάναμε αυτήν την τρομακτική ταινία για τον διεθνή διαστημικό σταθμό και όλη η ταινία διαδραματίζεται σε μηδενική βαρύτητα" θυμήθηκε ο 36χρονος ηθοποιός και συνέχισε: "Έτσι ήμασταν κρεμασμένοι από τα σύρματα σε μία προσομοίωση της μηδενικής βαρύτητας και μας κυνηγούσε ένας εξωγήινος, όλο αυτό ήταν τρομακτικό. Αλλά κάναμε διάλειμμα γιατί δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να γελάμε".

Μάλιστα οι δυό διασκέδαζαν τόσο πολύ ο ένας την παρέα του άλλου που οι παραγωγοί τους πήραν στην άκρη για να τους μιλήσουν. "Μας πήραν σε μία γωνία και μας είπαν κάτι σαν: Πρέπει να σταματήσετε. Είναι σπατάλη χρημάτων". Μόλις την περασμένη εβδομάδα και ο Ρέινολντς αποκάλυψε πόσο πολύ του άρεσε η συνεργασία του με τον Τζίλενχαλ.

"Κάναμε αυτήν την ταινία και δούλεψα με πραγματικά καταπληκτικούς ανθρώπους, αληθινά ταλαντούχους και σκεφτόμουν ότι πηγαίνω να κάνω παρέα μαζί τους και πως θα ήθελα να τους ξαναδώ" δήλωσε ο 40χρονος ηθοποιός. "Αυτό δεν μπορείς να το κάνεις πολλές φορές, γιατί ο καθένας συνεχίζει τη ζωή του. Αλλά με αυτόν τον τύπο, έχουμε μείνει φίλοι. Αυτό είναι τυχερό πράγμα. Δεν συμβαίνει πάντα".

Τα bromance που άφησαν εποχή

zoolander

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ και ο Ράιαν Ρέινολντς είναι το τελευταίο "ζευγάρι" που αγαπάει με αδελφική αγάπη το Χόλιγουντ ωστόσο έχουν προηγηθεί πολλά.

Ο Μπεν Άφλεκ και ο Ματ Ντέιμον (η φιλία τους κρατάει από το 1992 όταν έπαιξαν στην ταινία School Ties, ενώ το 1998 μοιράστηκαν το Όσκαρ για το σενάριο της ταινίας Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ παραμένοντας καρδιακοί φίλοι), ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Μπραντ Πιτ (που έχουν συμπρωταγωνιστήσει στην τριλογία της Συμμορίας των 11, 12 και 13 και έχουν συνιδρύσει φιλανθρωπικά ιδρύματα), ο Μπεν Στίλερ και ο Όουεν Γουίλσον (βλέπε Zoolander) αλλά και Σεθ Ρόγκεν και Τζέιμς Φράνκο που διασκεδάζουν σατιρίζοντας το Χόλιγουντ.

Πιο "αλήτικο" από όλα τα παραπάνω είναι το bromance του Τόμπι Μαγκουάιρ και του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο. Οι δυο τους ξεκίνησαν την ίδια εποχή την καριέρα τους κι έχουν μόνο ένα χρόνο διαφορά στην ηλικία τους και παρά τα 20 χρόνια την κινηματογραφική βιομηχανία παραμένουν φίλοι και έχουν δουλέψει μαζί στην ταινία Ο υπέροχος Γκάτσμπι. Οι δυο τους παρίστανται συχνά σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, ενώ διασκεδάζουν μαζί στα πάρτι χωρίς να χάνουν ευκαιρία να περάσουν χρόνο μαζί κάνοντας πολλά.

Αντί επιλόγου: Το bromace αναφέρεται σε μία εξαιρετικά στενή σχέση που υπερβαίνει τα όρια της συνηθισμένης φιλίας και διακρίνεται από μία ιδιαίτερη συναισθηματική οικειότητα. Η έννοια εμφανίστηκε στις αρχές του 21ου αιώνα και αντανακλά τις αλλαγές που έχουν επέλθει στην κοινωνική αντίληψη για την επανεξέταση του φύλου, την σεξουαλικότητα και τους κοινωνικούς περιορισμούς.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ