ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Tζιμ Γιαννόπουλος: Ο ομογενής που θα σώσει το Χόλιγουντ ξανά

Tζιμ Γιαννόπουλος: Ο ομογενής που θα σώσει το Χόλιγουντ ξανά

Όλοι ήταν σίγουροι ότι εάν υπάρχει κάποιος που μπορεί να σώσει το Χόλιγουντ και δη ένα από τα πιο ιστορικά κινηματογραφικά studio της Τinseltown που έχει χάσει την επιρροή του μέσα στο χρόνο, είναι ένας άντρας με πείσμα ελληνικό και αποτελεσματικότητα Νεοϋορκέζικη.

Ο Τζιμ Γιαννόπουλος, δεύτερης γενιάς Ελληνοαμερικανός και ένα από τα ισχυρότερα στελέχη της βιομηχανίας του θεάματος αναλαμβάνει να σώσει τα Paramount Studios από τα πρόσφατα εισπρακτικά ναυάγια.

Ο γεννημένος στη Νέα Υόρκη Γιαννόπουλος θα είναι στο τιμόνι του ιστορικού studio, ιδιοκτησίας Viacom, από την 3η Απριλίου ως πρόεδρος και διευθύνον σύμβουλος του κολοσσού του Χόλιγουντ για να δώσει ένα φιλί ζωής στον οργανισμό που ασθμαίνει.

Ο Μπραντ Γκρέι, ο άνθρωπος που αντικαθιστά ο Γιαννόπουλος καθαιρέθηκε από τη Viacom μετά από πολλές ατυχείς επιλογές που κόστισαν εκατομμύρια (βλ. τα Allied, Ben-Hur, Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows, Zoolander 2 είναι μερικές μόνο από τις τιτάνιες αποτυχημένες εμπορικά επιλογές του).

Ο Τζιμ Γιαννόπουλος δεν σκοπεύει να επαναλάβει τα λάθη του τελευταίου, άλλωστε επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα.

Έλληνας στην καρδιά, Αμερικανός στην αποφασιστικότητα

art streiber jim gianapolous cover

Ο ελληνικής καταγωγής Τζιμ Γιαννόπουλος (Jim Gianopulos) είναι εδώ και τρεις δεκαετίες και κάτι ένα από τα κορυφαία και πιο επιδραστικά στελέχη στη βιομηχανία του θεάματος.

Έχοντας σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, Νομική στο Fordham University και με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης ο γεννημένος το 1951 ομογενής ξεκίνησε εκεί όπου σήμερα επιστρέφει. Η Paramount ήταν η πρώτη εταιρία που πίστεψε σε αυτόν για να συνεχίσει στη Lorimar και το Τμήμα Διανομών της Fox Filmed Entertainment.

Ο Γιαννόπουλος προέδρευε του studio από το 2000 έως το 2012 μαζί με τον Tom Rothman, ενώ μετά το 2012 έμεινε μόνος σε ένα πόστο απαιτητικό και δύσκολο έχοντας να ορίσει την τύχη των 20th Century Fox, Fox Searchlight, Fox 2000, Fox Animation/Blue Sky Studios, Fox International Productions και Fox Home Entertainment ως Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος του επιχειρηματικού κολοσσού.

Ο Γιαννόπουλος επέβλεπε όλες τις κινηματογραφικές ταινίες των studio αλλά και κάθε μία από τις άπειρες τηλεοπτικές παραγωγές. Επιπλέον, σαν αυτά να έμοιαζαν λίγα για το multitasker στέλεχος ο Γιαννόπουλος επέβλεπε την εμπορία και παγκόσμια διανομή των προϊόντων της Fox Filmed Entertainment.

O Έλληνας Χρυσοχέρης του Χόλιγουντ

fox

Reuters

Αποτελεσματικός ο Γιαννόπουλος κατάφερε να φέρει εκατομμύρια στον επιχειρηματικό κολοσσό της Fox με επιλογές που αποδείχθηκαν χρυσωρυχεία. Από το reboot του Star Wars στον Τιτανικό αλλά και τα Μπόρατ, Μουλέν Ρουζ και την κινηματογραφική εποποιία των Χ-Μen η υπογραφή του μετρήθηκε σε δισεκατομμύρια κέρδη για το studio. Για τον ίδιο βέβαια δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας.

“Xρειάζεσαι απλά να δουλέψεις σκληρά όταν σου δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες και να παραμένεις πιστός στις δεσμεύσεις που κάνεις –είτε είναι προσωπικές, είτε είναι επαγγελματικές” έχει πει.

Ο "Πρωτοπόρος της χρονιάς" (Pioneer of the Year) για το 2015 από το CinemaCon ο Γιαννόπουλος έφερε στη Fox ένα από τα πιο κερδοφόρα τρίμηνα από την ίδρυση της. Αυτό δεν ήταν αρκετό για τους αδελφούς Murdoch, οι γιοι του μεγιστάνα των media Rupert Murdoch, που αποφάσισαν να αποδεσμεύσουν τον επί 16ετίας γενικό διευθυντή και επί 25 χρόνια στέλεχος της εταιρίας από τα καθήκοντα του. Η απόφαση τους ήταν καταλυτική για να επιστρέψει ο Γιανόπουλος εκεί όπου ξεκίνησε.

Ο 66χρονος Γιαννόπουλος θα ηγείται όχι μόνο των κινηματογραφικών, αλλά και των τηλεοπτικών κλάδων των Paramount Studios και θα έχει τον έλεγχο στις διεθνείς δράσεις της εταιρίας που ανήκει στη Viacom.
Ένας εξαιρετικά ταλαντούχος ηγέτης

“Ο Τζιμ είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος ηγέτης. Έχει όραμα, στρατηγική, διοικητική εμπειρία και μία τεράστια ατζέντα σχέσεων τόσο στις εταιρικές του γνωριμίες, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι του Χόλιγουντ” είπε σε ανακοίνωση του ο Μπομπ Μπάκις, Πρόεδρος της Viacom. “Είμαι ενθουσιασμένος που θα επωφεληθούμε από την πείρα, την ευφυία και την γνώση του, όσο σχεδιάζουμε την μελλοντική πορεία και το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της Paramount” πρόσθεσε.

Η Viacom ελπίζει ότι ο Γιανόπουλος θα επαναλάβει τις επιδόσεις πρωταθλητή στα έσοδα του studio. Στο παρελθόν είχε δώσει το πράσινο φως σε ταινίες που έφεραν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της Fox (ανάμεσα τους τα Avatar, Deadpool, 12 Years a Slave και Birdman). Κάνει πολύ, μα πάρα πολύ καλά, λένε όσοι γνωρίζουν το μυαλό του Τζιμ Γιανόπουλου και όλα όσα μπορεί να κατακτήσει.

viacom

Reuters



ΔΗΜΟΦΙΛΗ