ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

To μυστήριο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο φακό του Πάολο Σορεντίνο

To μυστήριο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο φακό του Πάολο Σορεντίνο

Ο σκηνοθέτης του εξαιρετικά καυστικού και επιτυχημένου "Young Pope" Πάολο Σορεντίνο μίλησε στη La Reppublica και επιβεβαίωσε το επόμενο κινηματογραφικό του project που θα συζητηθεί. Ο Σορεντίνο θα προχωρήσει σε γυρίσματα φέρνοντας το βίο και πολιτεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη μεγάλη οθόνη.

"Γράφω ένα σενάριο για τον Μπερλουσκόνι κι όταν το τελειώσω ο Τόνι Σερβίλο θα παίξει τον ρόλο" είπε ο σκηνοθέτης για αυτό που θα είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα στην καριέρα του.

Το πορτρέτο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τον Σορεντίνο θα φέρει τον τίτλο "Loro", αναφέρει το Variety και τα γυρίσματα να αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2017.

Από την "Τέλεια Ομορφιά" και τη "Νιότη" ο σκηνοθέτης θα προσεγγίσει τον αιρετικό βαρώνο της πολιτικής και των ΜΜΕ στη μεγάλη οθόνη, αλλά αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο σκηνοθέτης κάνει γκρο πλάνο σε μια πολιτική φιγούρα.

Η ταινία σε παραγωγή Indigo Film θα αφηγηθεί την ιστορία του 80χρονου Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Όπως αναφέρει το Variety το “Loro” δεν θα είναι μια κριτική ματιά στον βαρώνο της εξουσίας στη γειτονική Ιταλία.

Το 2008 ο Σορεντίνο είχε αφηγηθεί την ιστορία του Τζούλιο Αντριότι με το "Il Divo".

SilvioBerlusconi

"Η εξουσία είναι παντού" είπε ο Σορεντίνο στη La Repubblica. Στο παρελθόν ο Μπερλουσκόνι έχει γίνει έμπνευση για την ταινία του Nanni Moretti “The Caiman” (2006), μια σάτιρα για τη φιγούρα που όρισε την νεότερη ιστορία της Ιταλίας με περισσότερους από έναν τρόπους ή σκάνδαλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ