ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μετά τις Κάννες ο Γιώργος Λάνθιμος στην κούρσα των Όσκαρ

Μετά τις Κάννες ο Γιώργος Λάνθιμος στην κούρσα των Όσκαρ

Η εταιρία Α24 που διακριτικά αλλά αποφασιστικά ορίζει το ανεξάρτητο τοπίο της έβδομης τέχνης στις ΗΠΑ αποφάσισε να δώσει στον Γιώργο Λάνθιμο ένα προβάδισμα στην κούρσα των φετινών Όσκαρ.

Η ταινία του Έλληνα δημιουργού "Η δολοφονία του Ιερού Ελαφιού" (The Killing of a Sacred Deer) που διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα στο 70ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου σε περιορισμένη έκδοση.

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Κόλιν Φάρελ και Νικόλ Κίντμαν, αφηγείται την ιστορία ενός χειρουργού που γνωρίζει έναν έφηβο με καταστροφικά αποτελέσματα.

Η A24 συνεχίζει τη συμμαχία της με τον Έλληνα δημιουργό μετά τον "Αστακό".

Επιπλέον ο Γιώργος Λάνθιμος που έχει ήδη στα σκαριά την επόμενη ταινία του με τίτλο "The Favourite" με πρωταγωνίστριες τις Εμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις ετοιμάζει την επέλαση του στο νέο Χόλιγουντ. Την τηλεόραση.

Πέρα από τη σκηνοθεσία του "On Becoming a God In Central Florida" με πρωταγωνίστρια την Κίρστεν Ντανστ ο Λάνθιμος θα τριτώσει τη συνεργασία του με τον Κόλιν Φάρελ για την Amazon.

https://www.instagram.com/p/p

Όπως αναφέρει το Variety ο Λάνθιμος θα σκηνοθετήσει τον Φάρελ σε ένα πολιτικό θρίλερ στα 80s που βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Αμερικανού πεζοναύτη Ολιβερ Νορθ που ενεπλάκει σε σκάνδαλο πώλησης όπλων στο Ιράν για να υποστηρίξει τους Κόντρας στη Νικαράγουα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ