ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γουίτνι Χιούστον: Ο απαγορευμένος έρωτας της ζωής της στο φως

Γουίτνι Χιούστον: Ο απαγορευμένος έρωτας της ζωής της στο φως

Την ίδια εβδομάδα που η μνήμη της θρυλικής ντίβας έδωσε αφορμή για μια αντιμαχία τιτάνων της soul μουσικής, ένα ντοκιμαντέρ καταγράφει τα μυστικά στη ζωή της Γουίτνι Χιούστον που έζησε ως σταρ και πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες όπως συμβαίνει με τους μύθους.

Το ντοκιμαντέρ "Whitney: Can I Be Me" φέρνει στη δημοσιότητα άγνωστες πτυχές της ταραχώδους ζωής της τραγουδίστριας Χιούστον και παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα.

Η ταινία του Nick Broomfield σε παραγωγή του καλωδιακού Showtime επιχειρεί να φωτίσει σημεία της ζωής της τα οποία αν και αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης παρέμειναν στη σκιά.

Εκτός των άλλων στην ταινία αποκαλύπτεται η ερωτική σχέση της διάσημης τραγουδίστριας με τη βοηθό και καλύτερη φίλη της, Ρόμπιν Κρόφορντ, σχέση για την οποία υπήρχαν φήμες για πολλά χρόνια.

WHIT

Η Ρόμπιν της δημιουργούσε ασφάλεια. Με αυτήν η Γουίτνεϊ αισθανόταν ασφαλής και άνετη" υποστηρίζει στην ταινία η στυλίστρια Ελίν Λαβάρ, που ήταν στενή φίλη της τραγουδίστριας. "Δεν νομίζω ότι ήταν ομοφυλόφιλη. Νομίζω ότι ήταν αμφιφυλόφιλη" προσθέτει η Λαβάρ.

Παράλληλα, η ταινία μιλάει για μια Χιούστον που βρισκόταν διαρκώς στη μέση μιας ανταγωνιστικής σχέσης μεταξύ της Κρόφορντ, την φίλη της από τα εφηβικά της χρόνια στο Νιου Τζέρσι και του συζύγου της, Μπόμπι Μπράουν.

Επιπλέον το ντοκιμαντέρ φιλοξενεί νέες και αρχειακές εις βάθος συνεντεύξεις από μέλη της οικογένειας, φίλους και ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά στη Χιούστον, στις οποίες τα γεγονότα για τη σχέση αυτή παρουσιάζονται κάπως διαφορετικά.

Αφήνεται να εννοηθεί ότι η σχέση αυτή αν και ερωτική ήταν περισσότερο πλατωνική και ότι η απομάκρυνση της από τη ζωή της σούπερ σταρ ήταν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνέβαλαν στην πτώση της.

5384 us weekly Cover 2016 June 20 Issue


ΔΗΜΟΦΙΛΗ