ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κάννες 2017: Η Ρόμπιν Ράιτ για τον σεξισμό & το House of Cards του Τραμπ

Κάννες 2017: Η Ρόμπιν Ράιτ για τον σεξισμό & το House of Cards του Τραμπ
REUTERS/Eric Gaillard

Στα πλαίσια του 70ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών η τηλεοπτική πρώτη κυρία των ΗΠΑ Κλερ Άντεργουντ, η γοητευτική Ρόμπιν Ράιτ, αποφάσισε να μιλήσει για όλα.

Δίνοντας το παρόν στη Ριβιέρα για να παρουσιάσει την πρώτη της ταινία μικρού μήκους που τιτλοφορείται "The Dark of Night" η Ράιτ που είναι μία από τις αμαζόνες στην πολυαναμενόμενη περιπέτεια της "Wonder Woman" είναι και το θηλυκό alter ego του Κέβιν Σπέισι στην επιτυχημένη σειρά που κάνει πρεμιέρα στο τέλος του μήνα.

"Ονειρεύομαι να δω τη Μισέλ Ομπάμα πίσω στο Λευκό Οίκο αλλά αυτή τη φορά ως πρόεδρος και να διαδεχθεί τον Ντόναλντ Τραμπ. Θα γινόταν εκπληκτική πρόεδρος. Χρειάζεται χρόνος για να σπάσουμε τα καλούπια και να αλλάξουμε την ψυχολογία" των ανθρώπων, είπε η Ράιτ στη συνέντευξη που παραχώρησε, στο περιθώριο του Φεστιβάλ των Καννών, με επίκεντρο τη θέση των γυναικών στον κινηματογράφο.

"Μετά την εκλογή του στην προεδρία ο Τραμπ 'μας έκλεψε όλες τις ιδέες'που είχαν οι σεναριογράφοι για τη συνέχιση της σειράς" αστειεύτηκε η Ράιτ για τη σειρά που αφηγείται τις μακιαβελικές στιγμές εξουσίας ενός πρόεδρου που θα κάνει τα πάντα για να διατηρηθεί στην εξουσία.

Επιπλέον η ηθοποιός κάλεσε επίσης τους επαγγελματίες του κινηματογράφου να ασχοληθούν με το θέμα της θέσης των γυναικών στη βιομηχανία αυτή.

Όπως είπε, οι γυναίκες αποτελούν τη μειονότητα, ιδίως όσον αφορά τη σκηνοθεσία. "Φεμινισμός σημαίνει ισότητα. Ίσο μισθό για ίση εργασία", τόνισε.

2017 05 17T194140Z 622796196 RC19A747B6D0 RTRMADP 3 FILMFESTIVAL CANNES

REUTERS/Regis Duvignau

Η Ράιτ είπε ότι έχει γνωρίσει προσωπικά τον σεξισμό στην καριέρα της και μάλιστα η πρώτη φορά ήταν σε ένα κάστινγκ στο Παρίσι, όταν ήταν μόλις 17 ετών.

"Νόμιζα ότι κοίταζαν μόνο το πρόσωπό μου αλλά εκείνος ο τύπος μου είπε να σηκώσω την μπλούζα μου. Το έκανα, αλλά μου είπε: όχι, προτιμώ τα στήθη της άλλης".

Η Ρόμπιν Ράιτ έχει σκηνοθετήσει ορισμένα επεισόδια της σειράς House of Cards και στις Κάννες θα παρουσιάσει .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ