ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Forbes: Η μυθική περιουσία των Jay-Z & Beyonce ξεπέρασε το ένα δισ.

Forbes: Η μυθική περιουσία των Jay-Z & Beyonce ξεπέρασε το ένα δισ.

Ας μιλήσουμε για bling. Το περιοδικό Forbes συνέταξε τον ετήσιο κατάλογο των πλουσιότερων καλλιτεχνών της hip-hop σκηνής και οι μυθικές περιουσίες των καλλιτεχνών είναι εντυπωσιακές.

Η λίστα δημοσιεύθηκε πρώτη φορά το 2007 και την πρωτιά είχε τότε ο Jay Z με περιουσία 34 εκατ. δολάρια. Ακολουθούσαν ο 50 Cent και ο Diddy στις θέσεις δύο και τρία αντίστοιχα.

Φέτος, ο Diddy έφτασε στο νούμερο "1" με περιουσία που ανέρχεται στα 820 εκατ. δολ και είναι πλέον ο πιο πλούσιος καλλιτέχνης του genre του.

Ο δημοφιλής ράπερ-ηθοποιός-μουσικός παραγωγός, P Diddy (σσ: πρώην Puff Duddy), έχει αποκτήσει την περιουσία από τη συνεχιζομένη συνεργασία με τη βότκα Ciroc, από την επένδυση στο τηλεοπτικό δίκτυο Revolt, καθώς και μέσω της μουσικής βιομηχανίας, σύμφωνα με το περιοδικό.

2017 05 02T003750Z 1954952129 HP1ED5201R1O7 RTRMADP 3 FASHION METGALA 1

O Diddy με τη συνοδό του στο Met Gala/ REUTERS/Lucas Jackson

Ο Jay Z, σύζυγος της τραγουδίστριας Beyonce είναι τώρα στο νούμερο "2 με περιουσία 810 εκατ. δολ. και τον ακολουθεί ο Dr Dre με περιουσία 740 εκατ. δολ, σύμφωνα με το NME.

Στην 4η θέση είναι ο Birdman, ιδιοκτήτης της Cash Money Records με περιουσία 110 εκατ. δολ. και στην 5η θέση ο Καναδός ράπερ Drake με περιουσία 90 εκατ. δολ.

Η λίστα δημοσιοποιήθηκε μία μέρα μετά την είδηση ότι ο Diddy κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος της πρώην προσωπικής του σεφ, η οποία κινήθηκε νομικά εναντίον του.

Ωστόσο ο Jay-Z έχει ένα όπλο δίπλα του και έτσι, όταν η περιουσία του αθροιστεί με αυτή της συζύγου του και ντίβας Beyonce μπορεί υπερήφανα να πει ότι είναι ο Βασιλιάς των χρωμάτων δίπλα από τη Βασίλισσα Bey.

Δύο είναι καλύτερα από έναν

https://www.instagram.com/p/p

Η περιουσία του διάσημου ζεύγους λίγο πριν τον ερχομό των διδύμων τους, ξεπέρασε το ορόσημο του 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Η περιουσία του Jay Z φτάνει τα 810 εκατ. δολάρια και της Beyonce τα 350 εκατ. δολάρια. Η σούπερ σταρ συμπεριλαμβάνεται μάλιστα στη λίστα με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες.

Για την ανοδική κατάσταση των οικονομικών τους δεν ευθύνεται μόνο η επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία τους στη μουσική αλλά και οι πολλαπλές επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Ο διάσημος ράπερ, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Σον Κάρτερ, έχει χτίσει φήμη για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο. Επένδυσε με μεγάλη επιτυχία στην υπηρεσία Uber και η εταιρεία του Roc Nation μέσω μιας νέας δραστηριότητας που ονομάζεται "Arrive" επενδύει σε νέες start ups τις οποίες θεωρεί ελπιδοφόρες.

Επίσης, έχει επενδύσει στην Tidal που είναι ανταγωνίστρια του Spotify και της Apple Music.

Η Beyonce που θα γίνει ξανά μητέρα τους επόμενους μήνες, έχει επίσης μετοχές στην Tidal, έχει ξεκινήσει και δική της μάρκα ρούχων, την Ivy Park και παράλληλα, είναι ιδιοκτήτρια της Parkwood Entertainment.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ