ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

To χαμένο στη λήθη jet του Έλβις Πρίσλεϊ στο σφυρί

To χαμένο στη λήθη jet του Έλβις Πρίσλεϊ στο σφυρί
@GWS Auctions, Inc.

Ο βασιλιάς ποτέ δεν πεθαίνει. Ή τουλάχιστον αυτά που ανήκουν σε ένα βασιλιά του μεγέθους του Έλβις Πρίσλεϊ δεν χάνουν ποτέ την αίγλη και την ιστορία του μύθου του και ως τέτοια δημοπρατούνται.

Το τελευταίο ιδιωτικό αεροσκάφος που είχε ποτέ ο βασιλιάς του ροκ εν ρολ Έλβις Πρίσλεϊ πρόκειται να δημοπρατηθεί επιστρέφοντας από τη λήθη.

Το κόκκινο Lockheed Jetstar ήρθε ξανά στο φως αφού παρέμεινε καθηλωμένο για 30 χρόνια σε διάδρομο του αεροδρομίου του Νέου Μεξικού.

Το εσωτερικό του αεροσκάφους ήταν σχεδιασμένο από τον ίδιο τον Έλβις και έχει κόκκινα βελούδινα καθίσματα και κόκκινο χαλί. Όμως, το κόκκινο Lockheed Jetstar του 1962 δεν έχει κινητήρες και χρειάζεται ανακατασκευή του πιλοτηρίου του.

Η τιμή εκκίνησης των $10,000 είναι πολύ μικρή" σχολιάζει ο Γκουέν Πέτερσον, ένας από τους τυχερούς που έχει δει το jet στο Fox."Aξίζει τα χρήματα του. Άλλωστε είμαι σίγουρος ότι θα αγγίξει τουλάχιστον τα $2.000.000" πρόσθεσε για το "χαμένο jet" ενός βασιλιά που αγάπησε η Αμερική.

ELVIS2

Σύμφωνα με το Liveauctioneers.com το αεροπλάνο ήταν ιδιοκτησία του Έλβις και του πατέρα του, Βέρμον Πρίσλεϊ.

Η δημοπρασία θα γίνει, σύμφωνα με την GWS Auctions Inc, στις 27 Μαΐου σε μία ειδική εκδήλωση με διάφορα αναμνηστικά προσωπικοτήτων.

Υπολογίζεται ότι η αξία του αεροπλάνου κυμαίνεται μεταξύ 2 έως 3,5 εκατ. δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ