ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αντζελίνα Τζολί: Η μητέρα που έχασε & η μητέρα που είναι (vid)

Αντζελίνα Τζολί: Η μητέρα που έχασε & η μητέρα που είναι (vid)

Στην προσπάθεια της να χτίσει ένα προφίλ γύρω από την οικογένεια και τη μητρότητα μετά το πολύκροτο διαζύγιο που έκανε τον Μπραντ Πιτ κάτι άλλο από αυτό που είναι, η Αντζελίνα Τζολί μίλησε σε μια σπάνια για την ίδια συνέντευξη στο περιοδικό Elle France.

Eκεί μίλησε για τον άνθρωπο που έχει επηρεάσει καταλυτικά το πώς βλέπει η ίδια το ρόλο τής μητρότητας, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνει τα έξι παιδιά της, τη μητέρα της.

"Θα ήταν μία υπέροχη γιαγιά. Ξέρω πολύ καλά πόσο θα είχε προσθέσει στη ζωή τους και είμαι πολύ λυπημένη που θα το χάσουν αυτό. Θα έδινα τα πάντα για να είναι μαζί μου αυτή τη στιγμή. Την έχω χρειαστεί πολλές φορές. Πολύ συχνά της μιλάω στο μυαλό μου και προσπαθώ να σκεφτώ τι θα έλεγε ή πώς θα με καθοδηγούσε" είπε.

Για την σταρ του Χόλιγουντ, ο σωστός τρόπος για να διδάσκει τα παιδιά της είναι να θέτει το σωστό παράδειγμα.

"Το να είσαι γονέας είναι το μεγαλύτερο δώρο και η μεγαλύτερη ευθύνη. Σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις τα πάντα για να ζεις σύμφωνα με τις αξίες σου και να προσπαθείς να αποτελείς παράδειγμα για τα παιδιά σου" δήλωσε η Τζολί.

JOLIE MOTHER

Προσπαθώ να θέτω το σωστό παράδειγμα, να έχω συνείδηση και να είμαι υπεύθυνη. Και φυσικά να τα βοηθώ να αποκτήσουν μία ευρύτερη άποψη για τον κόσμο. Αλλά ο μοναδικός τρόπος που ξέρω να τα μεγαλώνω είναι να ακούω πραγματικά. Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να κάνει ένας γονιός. Είναι δυνατά παιδιά, αλλά παραμένουν παιδιά και όσο χρειάζεται να μάθουν τις σκληρές αλήθειες τις ζωής, άλλο τόσο χρειάζονται προστασία και αγάπη" κατέληξε η αμερικανίδα καλλιτέχνης.

Η Τζολί δεν αναφέρθηκε στην πρόσφατη φημολογία που καλλιεργούν τα tabloid και αναφέρονται σε νέα αρχή στη ζωή της. Η Τζολί φέρεται να είναι έτοιμη να παντρευτεί τον επόμενο αγαπημένο της, Βρετανό εκατομμυριούχο φιλάνθρωπο και επιχειρηματία (σσ. χωρίς όνομα) στην πατρίδα του υιοθετημένου γιου της Μάντοξ, όπου και διατηρεί έπαυλη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που κλασικά επικαλούνται πηγές από το φιλικό περιβάλλον η Τζολί έχει ήδη πλανάρει την τελετή του γάμου τους που θα γίνει στην Καμπότζη.

"Όλα δείχνουν ότι η τελετή του γάμου θα γίνει στην καινούρια της ιδιοκτησία στο Μπαταμπάνγκ" λένε τα tabloid που εννοείται υπενθυμίζουν ότι "ο Μπραντ Πιτ δεν συμφωνεί καθόλου με αυτές τις εξελίξεις στη ζωή της και προκειμένου να καθυστερήσει την όλη διαδικασία προβάλλει πολλές νέες απαιτήσεις όσον αφορά την κηδεμονία των παιδιών αλλά και τα οικονομικά". Oh, ok...

Η εξομολόγηση της Τζολί έρχεται μια μέρα μετά την συγκινητική συνέντευξη του πρίγκιπα Ουίλιαμ στο περιοδικό GQ. Σε αυτή ο δούκας του Κέμπριτζ μίλησε για τη δική του απώλεια που τον σημάδεψε για πάντα, τον θάνατο της μητέρας του Νταϊάνα το 1997.

GQ Jul17 Cover

"Μου πήρε σχεδόν 20 χρόνια για να φτάσω σε αυτό το σημείο" δήλωσε στο περιοδικό. "Το βρίσκω ακόμα και τώρα δύσκολο, γιατί εκείνη την εποχή ήταν τόσο ακατέργαστο. Και επίσης δεν ήταν σαν τη θλίψη που νιώθουν οι περισσότεροι άνθρωποι, επειδή όλοι οι άλλοι το γνώριζαν, όλοι ήξεραν την ιστορία, όλοι την γνώριζαν.

Ο κληρονόμος του βρετανικού θρόνου ήταν 15 χρόνων όταν έμαθε ότι η μητέρα του είχε πεθάνει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και είπε ότι εξακολουθεί να προσπαθεί να αντιμετωπίσει το τραύμα.

"Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το σοκ δεν μπορεί να διαρκέσει τόσο πολύ, όμως μπορεί. Είναι μια τόσο απίστευτα μεγάλη στιγμή στη ζωή και δεν σ' αφήνει ποτέ, απλώς μαθαίνεις να ζεις μ' αυτό" είπε. "Θα ήθελα να ακούω τις συμβουλές της. Θα ήθελα την αγάπη της προς την Κάθριν και να δει τα παιδιά μου να μεγαλώνουν. Με στενοχωρεί που ποτέ δεν θα τα κάνει όλα αυτά, ότι δεν θα την γνωρίσουν ποτέ" τόνισε.

Ο Γουίλιαμ έδωσε τη συνέντευξη στο πλαίσιο της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει για την εξάλειψη των προκαταλήψεων γύρω από τις ψυχικές ασθένειες και στην προσπάθειά του να ενθαρρύνει τους στωικούς Βρετανούς να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Ο αδελφός του, πρίγκιπας Χάρι, αποκάλυψε τον περασμένο μήνα ότι πέρασε τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής του, ήταν μόλις 12 όταν σκοτώθηκε η πριγκίπισσα Νταϊάνα, στο "πλήρες χάος" επειδή κράτησε μέσα του τα όσα αισθανόταν για τον θάνατο της μητέρα του αντί να μοιραστεί τον πόνο του.

"Έχω μάλλον πλησιάσει πολύ κοντά στην κατάρρευση πολλές φορές, όταν όλα τα είδη θλίψης και τα είδη των ψεμάτων και των παρανοήσεων, έρχονταν προς τα πάνω μου από κάθε γωνιά" είπε στην Telegraph.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ