ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η πολιτική αλλιώς: Ο Τριντό κάνει καγιάκ για το περιβάλλον

Η πολιτική αλλιώς: Ο Τριντό κάνει καγιάκ για το περιβάλλον

Όταν ο Μακρόν φοράει μια sleek γραβάτα παροτρύνοντας μας να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο (μια έκκληση που απευθύνεται κυρίως στους ομοίους του) ο πρωθυπουργός του Καναδά και εγκάρδιος φίλος του Τριντό φοράει αδιάβροχα υφάσματα και κάνει κουπί για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Μερικές εβδομάδες μετά την εμφάνιση-έκπληξη του πρωθυπουργού του Καναδά πίσω από ομάδα αποφοίτων που έβγαζαν φωτογραφία μετά από την τελετή, ο Τζάστιν Τριντό εντοπίστηκε σε καγιάκ στα νερά του ποταμού Νιαγάρα στο Οντάριο τη Δευτέρα.

Θέλοντας να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την προηγούμενη Δευτέρα ο Τριντό αποφάσισε να πάει μια μικρή εκδρομή κοντά στη φύση. Κατά τη διάρκεια της βόλτας του επισκέφθηκε και ένα ζευγάρι, των οποίων το σπίτι έχει προβλήτα στη θάλασσα.

Η είδηση έγινε γνωστή από ανάρτηση της κόρης του ζευγαριού στο twitter που περιλαμβάνει και βίντεο 40 δευτερολέπτων του περιστατικού.

Στο βίντεο φαίνεται ο πρωθυπουργός του Καναδά να φεύγει από την γραμμή των καγιάκ που αποτελούνταν προφανώς από άνδρες της ασφάλειας του και έφτασε κοντά στην ξύλινη προβλήτα. Είχε μάλιστα την ευκαιρία να συνομιλήσει για λίγη ώρα μαζί τους.

Ο Τριντό πολύ συχνά σε δηλώσεις του έχει παροτρύνει τους πολίτες να βγουν έξω από το σπίτι τους και να έρθουν σε επαφή με τη φύση.

Ο Καναδάς ήταν η χώρα που φιλοξένησε φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με θέμα #ConnectWithNature. Κάπως έτσι το bromance ανάμεσα σε Τριντό και Μακρόν συνεχίζεται με κοινή ατζέντα και άλλο στιλ.

Pas mal.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ