ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Rihanna: Πρωτοστατεί στην εξέγερση των star κατά του body shaming

Rihanna: Πρωτοστατεί στην εξέγερση των star κατά του body shaming

Όταν ο αμερικανός αθρογράφος Κρις "Σπαγκς" Σπανιουόλο δημοσίευσε στις 30 Μαΐου στην ιστοσελίδα Barstool το άρθρο του με τίτλο "Μήπως η Rihanna λανσάρει ως τάση μόδας το πάχος της;" έπρεπε αν μη τι άλλο να γνωρίζει με ποιόν τα βάζει. Η Rihanna δεν θα άφηνε αναπάντητη την προσβολή στο πρόσωπο της, ούτε και οι ορκισμένοι fan της σταρ από τα νησιά Μπαρμπέιντος που δεν βρήκαν στο ελάχιστο αστείο αυτό το σχόλιο:

"Ένας κόσμος γυναικών με σουλούπι παγιδευμένου αερόπλοιου μέσα σε ολόσωμο μαγιό θα είναι ο ορίζοντάς μας τώρα που η Rihanna περιφέρεται σαν να φορά στολή του σούμο;" έγραψε -προτού μετανιώσει την ανάρτηση και την κατεβάσει από το διαδίκτυο.

Μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε από τον σκανδαλοθηρικό Τύπο για τα παραπανίσια της κιλά, η Rihanna έδωσε την κατάλληλη απάντηση σε όσους την κρίνουν βάσει του βάρους της και συντάσσεται με την Χάλι Μπέρι, την Τάιρα Μπανκς και την Λένα Ντάναμ, επίσης θύματα του body shaming.

riri

Η απάντηση της τραγουδίστριας και επιχειρηματία μόδας αναρτήθηκε στο λογαριασμό της στο Instagram και προφανώς ήταν ένα meme που λατρεύουν πολλοί οnline.

https://www.instagram.com/p/p

"Αν δεν μπορείς να με αντέξεις στην αλλαγή μου αλά Gucci Mane 2007, τότε δεν αξίζεις την αλλαγή μου αλά Gucci Mane 2017" γράφει η RiRi μαζί με δυο φωτογραφίες του, πριν και μετά την απώλεια βάρους.

Στ΄αριστερά είναι μια φωτογραφία του ράπερ του 2007 και δεξιά μια φωτογραφία του, το 2017, στην οποία είναι τελείως μεταμορφωμένος μετά την απώλεια πολλών κιλών. Η απάντησή της επικροτήθηκε από τους θαυμαστές της.

Από τη Μέριλιν Μονρόε στην Τyra

"Αν δεν μπορείτε να με αντέξετε στις χειρότερες στιγμές μου, τότε δεν θα μπορείτε να το κάνετε ούτε στις καλύτερες" είχε πει κάποτε η Μέριλιν Μονρόε αναφέρει το γαλλικό περιοδικό Voici. Όπως φαίνεται τίποτα δεν έχει αλλάξει μέσα στις δεκαετίες προβολέων.

Η ισπανική εφημερίδα El Pais ανακήρυξε τη Rihanna πρώτη στη λίστα γυναικών ηθοποιών και καλλιτεχνών που έρχονται αντιμέτωπες με την επικριτική στάση του Τύπου σύμφωνα με την εμφάνισή τους.

Στο άρθρό της "Η εξέγερση των διασημοτήτων", η δημοσιογράφος Νοέλια Ραμίρεθ αναφέρει τις σταρ τις οποίες πρόσφατα απέρριψε λόγω των κιλών τους ο σκανδαλοθηρικός Τύπος.

Στις 3 Ιουνίου, η Χάλι Μπέρι έβαλε τα χέρια πάνω στην κοιλιά της για τους φωτογράφους κατά τη διάρκεια ενός φιλανθρωπικού γκαλά. 'Εγκυος! Κραύγαζαν οι ταμπλόιντ.

"Ένα κορίτσι δικαιούται να φάει μπριζόλα με πατάτες τηγανητές;" αντέδρασε η ηθοποιός.

https://www.instagram.com/p/p

Θα μπορούσε κανείς να επικαλεστεί την τραγουδίστρια Kesha, η οποία σε μια ανάρτησή της στο Instagram διαμαρτύρεται γιατί παρακολουθείτο από τους παπαράτσι και καταλήγει χρησιμοποιώντας τη γνωστή δήλωση της Τάιρα Μπανκς σε παρόμοια περίπτωση: "Σε όλους εσάς που αυτό δεν αρέσει και έχετε να πείτε κάτι για εμένα ή για γυναίκες που έχουν τις ίδιες αναλογίες με τις δικές μου, σας λέω: 'Φιλήστε τα παχουλά οπίσθιά μου'" αναφέρει η Liberation.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ