ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πύργος Γκρένφελ: Ο Ουίλιαμ συμπονετικός όπως η Νταϊάνα & η Μέι δειλή (vids)

Πύργος Γκρένφελ: Ο Ουίλιαμ συμπονετικός όπως η Νταϊάνα & η Μέι δειλή (vids)

Μνήμες της μητέρας του Λαίδη Νταϊάνα ξύπνησε ο Ουίλιαμ στην επίσκεψη του στο αθλητικό κέντρο Westway, εκεί όπου τα θύματα της συγκλονιστικής τραγωδίας του Πύργου Γκρένφελ του Λονδίνου έχουν μια κάποια φροντίδα μετά το κολαστήριο.

Με τα βρετανικά και διεθνή media να εξαίρουν τη "συμπονετική" στάση του απέναντι στα θύματα ο δούκας του Κέιμπριτζ έσπασε το πρωτόκολλο του παλατιού κάνοντας μια ανθρώπινη κίνηση.

Ο Ουίλιαμ αγκάλιασε μια ηλικιωμένη γυναίκα, την 78χρονη Φατίμα Τζαφάρι, που θρηνούσε καθώς αν και η ίδια επέζησε ο σύζυγος της, ο 82χρονος Αλί Γιάουρα είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους της πύρινης λαίλαπας που μέχρι σήμερα έχει κοστίσει τη ζωή σε 58 ανθρώπους και 79 να αγνοούνται.

Ο Ουίλιαμ επισκέφθηκε τις οικογένειες των θυμάτων του Πύργου της Κολάσεως μαζί με την γιαγιά του Βασίλισσα Ελισάβετ.

Η συμπονετική κίνηση του είναι ενάντια στο πρωτόκολλο του παλατιού και είναι κάτι που μόνο η πρόγονος του Νταϊάνα Σπένσερ είχε τολμήσει να κάνει στο παρελθόν χαρίζοντας στο παλάτι και την γαλαζοαίματη οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου μια ανθρώπινη στιγμή που σπάνια επιδεικνύουν στην αυστηρή καθημερινότητα τους.

PRINCE HUG

"Δειλή" η Τερέζα Μέι

Στον αντίποδα η στάση της Τερέζα Μέιαπέναντι στην τραγωδία και η μάταιη προσπάθεια της να κατευνάσει τα πνεύματα που την κατηγορούν για μια γυναίκα ψυχρή απέναντι στον πόνο δεν είχε την αποδοχή που θα ήθελε η η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Όταν η Μέι αποφάσισε να συναντήσει θύματα, κατοίκους και εθελοντές σε εκκλησία στο βόρειο Κένσινγκτον η οργή των πολιτών στο πρόσωπο της την ανάγκασαν να φυγαδευτεί εσπευσμένα από την πίσω πόρτα με τους εξοργισμένους Λονδρέζους να την φωνάζουν "δειλή".

Όπως ανέφερε σε δημοσίευμα της η Telegraph περισσότερα από 60 άτομα όρμησαν στο αυτοκίνητο της Μέρι που ήταν εγκλωβισμένη στην εκκλησία για 40 λεπτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ