ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Mπιλ Κόσμπι: Η Λένα Ντάναμ αντιδράει οργισμένα για την κακοδικία

Mπιλ Κόσμπι: Η Λένα Ντάναμ αντιδράει οργισμένα για την κακοδικία
Twitter@Maria Boynton

Μπορεί τα περισσότερα media να μην έχουν κρατήσει ξεκάθαρη στάση ως προς την αθωότητα ή την ενοχή του αμερικανού κωμικού Μπιλ Κόσμπι, ο οποίος κατηγορείται από την Αντρέα Κόνσταντ (αλλά και άλλες 60 γυναίκες) για σεξουαλική επίθεση και το σώμα των ενόρκων στη δίκη να μην κατάφερε να καταλήξει σε ετυμηγορία όμως η κωμικός και liberal φεμινίστρια Λένα Ντάναμ αποφάσισε να μιλήσει εκ μέρους των θυμάτων που δεν δικαιώθηκαν.

Με αναρτήσεις της στο Twitter η Ντάναμ επιτέθηκε ανοιχτά στην ανικανότητα της δικαιοσύνης να προστατέψει τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης κάνοντας λόγο για τη σημασία της απόφασης που δεν πάρθηκε.

"Η εκδίκαση της υπόθεσης του Μπιλ Κόσμπι έχει να κάνει με πολλά περισσότερα πέρα από τον Κόσμπι. Όταν οι γυναίκες βλέπουν ότι υπάρχει απόδοση δικαιοσύνης ο φόβος και το τραύμα τους υποχωρεί. Όταν αυτό δεν συμβαίνει όσοι επέζησαν μιας σεξουαλικής επίθεσης αντιμετωπίζονται από το νομικό σύστημα ως ψεύτες. Η σκέψη μου είναι με όλους αυτούς. Σας βλέπω, σας αγαπώ" πρόσθεσε η κωμικός και αθρογράφος Ντάναμ.

dunham

Στη δίκη του Κόσμπι που διεξήχθη νωρίτερα, οι ένορκοι –πέντε γυναίκες και τέσσερις άνδρες- δεν κατόρθωσαν να φτάσουν σε ομόφωνη ετυμηγορία για την υπόθεση και ο δικαστής προχώρησε σε ανακήρυξη της δίκης ως κακοδικίας, μεταδίδει το CNNi.

Σε μία δήλωση που εξέδωσε η σύζυγος του κωμικού, Καμίλ Κόσμπι, ασκείται έντονη κριτική στους εισαγγελείς, τους δικαστές, αλλά και στα μέσα ενημέρωσης.

Η δικηγόρος Γκλόρια Αλρεντ, η οποία εκπροσωπεί πολλές από τις γυναίκες που κατηγορούν τον Κόσμπι, δήλωσε ότι ελπίζει πως το δικαστήριο θα επιτρέψει σε άλλους "μάρτυρες προηγούμενων πράξεων" να καταθέσουν κατά την επόμενη δίκη. "Εάν το δικαστήριο επιτρέψει σε περισσότερους από αυτούς που τον κατηγορούν να καταθέσουν, αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά. Με άλλα λόγια, είναι πολύ νωρίς για να γιορτάσουμε τον κ. Κόσμπι".

cosb

Καθώς εξήλθε του δικαστηρίου την Παρασκευή, ο 79χρονος Κόσμπι, μιλώντας στους δημοσιογράφους και στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί, ευχαρίστησε τους ενόρκους για τις "μέρες που αφιέρωσαν και την ειλικρινή δουλειά τους".

"Θέλω ακόμα να ευχαριστήσω τους υποστηρικτές που βρίσκονται εδώ και να τους ζητήσω να παραμείνουν ήρεμοι, να μην έρχονται σε αντιπαράθεση με τους άλλους και να συνεχίσουν να με στηρίζουν. Σας ευχαριστώ όλους" τόνισε ο Κόσμπι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ