ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζον Μάκενρο: «O Άντι Γουόρχολ κατέστρεψε τη σεξουαλική μου ζωή»

Τζον Μάκενρο: «O Άντι Γουόρχολ κατέστρεψε τη σεξουαλική μου ζωή»

Ο 58χρονος παλαίμαχος τενίστας που έμεινε στην ιστορία για το ταλέντο αλλά και τον οξύθυμο χαρακτήρα του Τζον Μάκενρο αποφάσισε να τα βάλει με τον νονό της pop art και το lifestyle που καθιέρωσε στη Νέα Υόρκη των 70s.

Όπως αναφέρει η New York Post ο αιώνιος εχθρός του Bjorn Borg, Μάκενρο, αποκαλεί τον Γουόρχολ "εκνευριστικό και μέτριο" ενώ τον κατηγορεί ότι κατέστρεψε την σεξουαλική ζωή του.

Ο τενίστας, περίπου 40 χρόνια μετά, μιλάει για τον εκνευρισμό που του προκαλούσε ο Γουόχολ αλλά και το φημισμένο νυχτερινό κέντρο Studio 54.

Ο Μάκενρο γράφει στο βιβλίο του ότι συνήθως δεν κατάφερνε να περάσει το μωβ σκοινί πριν την είσοδο του Studio 54, παρά τα παρακάλια του στους πορτιέρηδες.

Είμαι έκτος στον κόσμο!" έλεγε ο τενίστας στους άνδρες ασφαλείας του club που δεν φαίνονταν να συγκινούνται, αφού του απαντούσαν απλά: "Ε και; Φύγε από δω!". Ο Μάκενρο αναφέρει ότι αυτοί οι άνδρες πιθανότατα δεν γνώριζαν καν το όνομά του, κάτι που ακόμη δεν τους το συγχωρεί.

Αναφερόμενος στον Άντι Γουόρχολ, γράφει ότι βρισκόταν σε κάθε πάρτι όπου ήταν και ο ίδιος καλεσμένος και έπαιρνε φωτογραφίες ακόμα και πολύ αργά το βράδυ, όταν κάποιοι ήταν -τουλάχιστον- πολύ μεθυσμένοι.

"Θυμάμαι να σκέφτομαι... ποιος είναι αυτός ο περίεργος τύπος με τα ψεύτικα μαλλιά που τριγυρίζει με την κάμερα τρεις η ώρα το πρωί;" λέει στο βιβλίο ο Μάκενρο και σημειώνει ότι του κατέστρεψε την σεξουαλική του ζωή "καθώς δεν τον άφηνε να χαλαρώσει και να βρει σύντροφο τα βράδια".

mak

Ο Γούορχολ ήταν γνωστός για τις polaroid που έπαιρνε από όλους. Αγαπημένοι του ήταν ο Μικ Τζάγκερ, ο Ιβ Σεν Λοράν, ο Τζακ Νίκολσον, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ και ο Πελέ. Όχι όμως και ο Μάκενρο.

Aν και του κατέστρεψε την ερωτική του διάθεση και ήταν ένας "μέτριος" καλλιτέχνης ο Μάκενρο δεν παρέλειψε να δείξει τη συλλογή του από έργα του Γουόρχολ στην κάμερα. Αμφίθυμος ή όχι, ο τενίστας θέλει δημοσιότητα και την έχει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ