ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νορβηγία: Κινητοποίηση για να σωθεί ο Φαλλός του Γίγαντα

Νορβηγία: Κινητοποίηση για να σωθεί ο Φαλλός του Γίγαντα
Twitter

Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη καμπάνια οι πολίτες της Νορβηγίας κατάφεραν να συγκεντρώσουν 160.000 κορώνες (περίπου 17.000 ευρώ) για να σώσουν την φαλλόσχημη τουριστική ατραξιόν της χώρας.

Εκατοντάδες Νορβηγοί έβαλαν το χέρι στην τσέπη για την επισκευή ενός μεγάλου και ασυνήθιστου βράχου, σε σχήμα φαλλού που διαμέλισαν άγνωστοι.

Το "Trollpikken" -ήτοι ο Φαλλός του Γίγαντα σε ελεύθερη μετάφραση- διαμελίστηκε και κάτοικοι της περιοχής τον βρήκαν στους πρόποδες του βράχου πάνω στον οποίο βρισκόταν μέχρι πρότινος, στο 'Εγκερσουντ, νότια του Σταβάνγκερ, στους λόφους της νοτιοδυτικής ακτής της Νορβηγίας.

https://www.instagram.com/p/p

Ίχνη τρυπήματος με τρυπάνι στον βράχο δείχνουν ότι ο γεωλογικός σχηματισμός βεβηλώθηκε σκόπιμα το Σαββατοκύριακο.

https://www.instagram.com/p/p

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Dalane Tidende, "κάποιος" άνοιξε τις τρύπες στη βάση του "Trollpikken", με αποτέλεσμα να κοπεί όλος ο βράχος.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα και οι δράστες, αν συλληφθούν, κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης έξι ετών για περιβαλλοντικό βανδαλισμό.

https://www.instagram.com/p/p

Για την περισυλλογή των κομματιών, ένας τοπικός επιχειρηματίας άρχισε εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων σε ιστοσελίδα συμμετοχικής χρηματοδότησης με σχεδόν ένα εκατομμύριο γενναιόδωρους δωρητές να ανταποκρίνονται στην έκκλησή της "Ομάδας για την ανόρθωση του πέους του γίγαντα" αναφέρει Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ