ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μαρία Μενούνος: Mάθημα ζωής μετά από επέμβαση για όγκο στο κεφάλι (vid)

Μαρία Μενούνος: Mάθημα ζωής μετά από επέμβαση για όγκο στο κεφάλι (vid)

Μόνο αξιοθαύμαστο και παραδειγματικό μπορεί κανείς να ορίσει τον τρόπο που η Μαρία Μενούνος αντιμετωπίζει την πρόσφατη περιπέτεια υγείας της που αλλάζει τα δεδομένα της ζωής της για πάντα. Μιλώντας στο περιοδικό People η ελληνικής καταγωγής Μενούνος ανακοίνωσε ότι δεν επιστρέφει στη συχνότητα του καναλιού Ε! μετά τη λήξη του συμβολαίου της τον Αύγουστο για να αφοσιωθεί στην ανάρρωση της μετά από επέμβαση για όγκο στον εγκέφαλο.

Η 39χρονη υποβλήθηκε σε επτάωρο χειρουργείο προκειμένου να της αφαιρέσουν έναν όγκο που είχε εμφανίσει στον εγκέφαλο. Την ίδια στιγμή η παρουσιάστρια συμπαραστεκόταν στη μητέρα της Λίτσα Μενούνος, η οποία βρίσκεται στο τέταρτο στάδιο του καρκίνου στον εγκέφαλο.

"Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε νόμιζα ότι είχα πάθει μια μόλυνση στο αυτί κι έτσι πήγα στο γιατρό" λέει στη συνέντευξη της.

Εκείνος με διαβεβαίωσε ότι δεν έχω τίποτα στα αυτιά και με ρώτησε αν αισθάνομαι κάποιες άλλες ενοχλήσεις. Η αλήθεια είναι ότι εκείνο το διάστημα οι πονοκέφαλοι είχαν γίνει πιο συχνοί, είχαν αυξηθεί οι φορές που έκανα σαρδάμ στην κάμερα και, μερικές φορές, δυσκολευόμουν να διαβάσω την οθόνη με τη σκαλέτα. Η πρώτη μου σκέψη, αφού αναλύσαμε τα συμπτώματα ήταν ότι μπορεί να είχα προσβληθεί από όγκο στον εγκέφαλο, όπως και η μητέρα μου. Ο γιατρός με παρέπεμψε να κάνω εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας" πρόσθεσε. Η μαγνητική αποκάλυψε ότι είχε μηνιγγίωμα το οποίο πίεζε τα νεύρα του προσώπου της.

Παραδίδοντας μαθήματα δύναμης η Μενούνος όχι μόνο δεν έκλαψε αλλά χαμογέλασε ενώ σχολιάζει "απίστευτα σουρεαλιστικό το γεγονός ότι διαγνώστηκε με όγκο, την ώρα που και η μητέρα της έδινε τη δική της μάχη".

Με τον σύντροφο της Keven Undergaro πάντα στο πλάι της η Μενούνος επισκέφθηκε νευροχειρουργό και υποβλήθηκε σε επτάωρη επέμβαση την ημέρα των γενεθλίων της.

Το 99,9% του όγκου αφαιρέθηκε, οι γιατροί ωστόσο θεωρούν ότι υπάρχουν 6-7% πιθανότητες να επανεμφανιστεί.

Η Μαρία Μενούνος βγήκε μετά από εξαήμερη νοσηλεία και περνάει χρόνο με τη μητέρα της, ο καρκίνος της οποίας χαρακτηρίζεται σταθερός.

menounoscover

Η επέμβαση της Μενούνος έγινε στις 8 Ιουνίου, ανήμερα των γενεθλίων της και αυτή η εξομολόγηση ζωής είναι το γενέθλιο δώρο της προς όλους μας. Πλέον η Μενούνος δηλώνει ότι αξιολογεί αλλιώς τις καταστάσεις και την καθημερινότητα και προσπαθεί όπως και η μητέρα της να βλέπει την θετική πλευρά των πραγμάτων.

"Λέω στους ανθρώπους: Όταν το αυτοκίνητό σας κάνει έναν περίεργο θόρυβο το πάτε στον μηχανικό. Γιατί δεν κάνετε το ίδιο και με το σώμα σας; Είμαι τόσο τυχερή μέσα στην ατυχία μου" πρόσθεσε.

mebnounos1

@E!News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ