ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Game of Thrones: Ιστορικό ρεκόρ τηλεθέασης & bullying στον Ed Sheeran

Game of Thrones: Ιστορικό ρεκόρ τηλεθέασης & bullying στον Ed Sheeran
HBO

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του 7ου κύκλου του Game of Thrones δικαίωσε -σχεδόν- όλους τους θαυμαστές της φανταστικής τηλεοπτικής σειράς. Με μια δυνατή πρώτη σκηνή, πλοκή με την περιήγηση στα βασίλεια και τους πρωταγωνιστές και ένα δυνατό, πολλά υποσχόμενο κλείσιμο, οι θετικές κριτικές εκτοξεύτηκαν -όπως και τα ρεκόρ. 

Ιστορικό ρεκόρ τηλεθέασης έκανε το επεισόδιο Dragonstone, ήτοι η πρεμιέρα του 7ου κύκλου που ενθουσίασε το The Hollywood Reporter .

Όπως αναφέρει το Variety το πρώτο επεισόδιο της προτελευταίας σεζόν του GoT το παρακολούθησαν 16,1 εκατομμύρια τηλεθεατές τσακίζοντας κάθε ρεκόρ τηλεθέασης του δικτύου HBO. Από αυτούς τα 10,1 εκατ. το παρακολούθησαν την ώρα προβολής του με τους υπόλοιπους να παραδίδονται στις περιπέτειες στο Γουέστερος μέ συσκευές DVR ή stream.

H πρεμιέρα τoy 6oυ κύκλου είχε προσελκύσει 10,7 εκατομμύρια θεατές και όπως αναφέρει το Forbes ακόμα και το φινάλε της του 6ου καταγιστικού κύκλου μοιάζει αδιάφορο μπροστά στο νέο ρεκόρ του Game of Thrones -είχε καθηλώσει μόλις(!) 8,9 εκατομμύρια. Πολύ απλά το Game Of Thrones διπλασίασε την τηλεθέαση στη στιγμή.

https://www.instagram.com/p/p

Το Game of Thrones πλέον απειλεί να καταρρίψει και τα ρεκόρ στην τηλεθέαση που έχει κατακτήσει το δημοφιλές The Walking Dead αναφέρει το Variety.

Επιπλέον το Dragonstone έκανε ρεκόρ στο Twitter με περισσότερες αναρτήσεις από ποτέ για το #GameOfThrones. Από τις 6 το πρωϊ μέχρι και τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας αναρτήθηκαν 2,4 εκατομμύρια tweets με το προαπαιτούμενο hashtag #Dragonstone ή/και #winterishere.

Το GoT ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2011 με 2,2 εκατ. τηλεθεατές και είναι όσο θυελλογέννητο του πρέπει.

Bullying στον Ed Sheeran

Όμως, εκφράστηκαν πολλά παράπονα για έναν νέο χαρακτήρα που έκανε το ντεμπούτο του. Τον Βρετανό τραγουδιστή Ed Sheeran που έχει ως λέγεται, ρόλο έκπληξη.

Ναι, η πρώτη εμφάνιση του Ed, δεν ήταν πετυχημένη. Η σκηνή στην οποία εμφανίστηκε δεν ενθουσίασε καθόλου το κοινό που περίμενε πολλά περισσότερα από τη σύντομη εμφάνιση του όπου και υποδύθηκε ένα τροβαδούρο.

Στην χαρακτηριστική σκηνή όπου τον είδαμε με την μικρή και δυναμική Άρυα Σταρκ, δεν είχε και μεγάλη συμμετοχή και την εικόνα "έκλεψαν" οι διάλογοι των υπόλοιπων ιπποτών.

Ο Sheeran τραγουδούσε γύρω από μια φωτιά, τραβώντας την προσοχή της νεαρής Σταρκ η οποία σχολίασε: "Είναι όμορφο τραγούδι. Δεν το έχω ξανακούσει" με τον ίδιο να απαντά το όχι τόσο εμπνευσμένο: "Είναι καινούριο" -ήταν και η μόνη ατάκα του στο επεισόδιο όπου μια άλλη ατάκα ενθουσιάζει ("Να ξεκινήσουμε;" λέει η Ταργκάριεν μέσα στο παλάτι των προγόνων της).

Οι χρήστες στο Twitter σχολίασαν ποικιλοτρόπως την εμφάνιση του Ed, ο οποίος και έκλεισε τον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο, όπως είχε προαναγγείλει αντιδρώντας ξανά στον εκφοβισμό των κοινωνικών δικτύων και τα βιτριολικά τρολ που τον καταδιώκουν εδώ και καιρό:

Πάντως, η πρώτη εμφάνιση αφήνει το ενδεχόμενο να τον δούμε και στο επόμενο επεισόδιο, αν και δεν εμφανίζεται στο trailer. Για την ώρα, ο χαρακτήρας δεν μαρτυρά το τι έπεται και ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος του στην πλοκή.

Ωστόσο η τηλεοπτική καριέρα του Βρετανού καλλιτέχνη δεν σταματάει εδώ. Ο χαρακτήρας του θα είναι ένα cartoon σε επόμενο επεισόδιο των Simpsons και πληροφορίες θέλουν τον Sheeran να μπλέκεται σε ένα ερωτικό τρίγωνο με τη Λίζα Σίμπσον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ