ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Game Of Thrones: Oι δημιουργοί τoυ GoT νομιμοποιούν τη δουλεία

Game Of Thrones: Oι δημιουργοί τoυ GoT νομιμοποιούν τη δουλεία

Όπως έχει ήδη επιβεβαιώσει το HBO ο κόσμος του Γουέστερος δεν θα ρίξει αυλαία στο φινάλε του τελευταίου, 8ου κύκλου του Game of Thrones με πέντε πέντε spin-off της σειράς στα σκαριά. Όμως οι δημιουργοί και showrunners της σειρά δεν περιορίζονται στον κόσμο των Δράκων.

Όπως ανακοινώθηκε από το δίκτυο οι David Benioff και D.B. Weiss υπέγραψαν να φέρουν στη μικρή οθόνη το "Confederate".

Η σειρά θέλει να ξαναγράψει την αμερικανική ιστορία καθώς αφηγείται μία διαφορετική ιστορική πραγματικότητα όπου οι Νότιοι νίκησαν στον Εμφύλιο των ΗΠΑ καθιερώνοντας το θεσμό της δουλείας πριν ξεκινήσει ο Τρίτος Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος.

Η σειρά ξεκίνησε στα χαρτιά ως ιδέα για ταινία μεγάλου μήκους ωστόσο το ΗΒΟ εμπιστεύεται (με λόγο) τις ιδέες των δύο showrunners και τους έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσουν σε μία ιδέα που έχει ενοχλήσει πολλούς από τον αμερικανικό τύπο που τη βρίσκουν από "αξιοθρήνητη" έως "απόλυτα γελοία".

Είναι οι δύο λευκοί δημιουργοί του GoT ικανοί να ανοίξουν μια συζήτηση για τη δουλεία και την αφροαμερικανική κοινότητα;

"Η ιστορία ακολουθεί τις περιπέτειες μιας πλειάδας χαρακτήρων. Από επαναστάτες και κυνηγούς δούλων σε πολιτικούς και δημοσιογράφους που βρίσκονται μπλεγμένη στον ιστό μιας διχασμένης από τη δουλεία Αμερική" σημειώνει το ΗΒΟ.

game of thrones variety cover2

"Nομιμοποίηση της δουλείας στη μικρή οθόνη"

"Ακόμη και αν ξεπεράσουμε το γεγονός ότι όλα όσα αφηγείται η νέα σειρά θυμίζει πολύ το σήμερα στις ΗΠΑ" σημειώνει το The Daily Beast "με την Κου Κλουξ Κλαν και τα εγκλήματα μίσους εις βάρος των Αφροεμαρικών να πληθαίνουν κάθε μέρα είναι αξιοσημείωτο ότι οι δημιουργοί του Game Of Thrones έχουν φροντίσει να έχουν μαύρους ηθοποιούς στη σειρά. Όλοι τους υποδύονται τους σκλάβους..."

Το ΗΒΟ επιβεβαίωσε ότι στην ομάδα των σεναριογράφων συμμετέχουν οι μαύροι Nichelle Tramble Spellman και Malcolm Spellman που θα έχουν και το ρόλο του executive producer.

Τα γυρίσματα του "Confederate" θα ξεκινήσουν μετά το τέλος του Game Of Thrones που ίσως καθυστερήσει ακόμη ένα ολόκληρο χρόνο για να χαρίσει τον επίλογο του το 2019.

Ένας Τζεντάι κατά του GoT

Όλα αυτά συμβαίνουν περίπου την ίδια στιγμή που ο ηθοποιός του Star Wars John Boyega αναφέρθηκε στην έλλειψη χαρακτήρων από άλλες φυλές στο Game of Thrones.

"Δεν υπάρχει ούτε ένας μαύρος ηθοποιός στο Game Of Thrones" είπε ο Βρετανός ηθοποιός στο GQ. "Δεν βλέπεις ούτε έναν μαύρο ηθοποιό στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Αρνούμαι να πληρώνω εισιτήριο για να βλέπω εκπροσώπους μόνο μίας συγκεκριμένης φυλής στην οθόνη" πρόσθεσε.

Το ΗΒO απάντησε ότι οι Nathalie Emmanuel, Jacob Anderson, Lucian Msamati και DeObia Oparei μπορεί να μην διεκδικούν το Θρόνο ωστόσο έχουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της σειράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ