ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πούτιν: Star στη μεγάλη οθόνη ενόψει των εκλογών του 2018 (vids)

Πούτιν: Star στη μεγάλη οθόνη ενόψει των εκλογών του 2018 (vids)

Aπαντώντας σε πρόσφατη δημοσκόπηση το 58% των Ρώσων εκτιμά ότι έως το 2018 δεν θα εμφανισθεί κάποιος ηγέτης που θα μπορεί να διεκδικήσει την προεδρία από τον Βλάντιμιρ Πούτιν

Στην πλειοψηφία τους οι Ρώσοι πολίτες, και συγκεκριμένα το 66%, θα ήθελαν να δουν και πάλι μετά το 2018 όταν και θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στην Ρωσία πρόεδρο της χώρας τον Πούτιν αποκάλυψε η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ρωσικό ερευνητικό κέντρο Levada-Centr, το οποίο επισημαίνει ότι το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2016 (60%).

Μόλις ένα 20% δεν θα ήθελε και πάλι για πρόεδρο τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώ το 14% δυσκολεύτηκε να απαντήσει στο σχετικό ερώτημα ενώ στην ίδια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 19-22 Μαΐου σε δείγμα 1600 προσώπων ηλικίας 18 και άνω σε 48 περιφέρειες της Ρωσίας, οι Ρώσοι πολίτες ρωτήθηκαν επίσης για το ποιους πολιτικούς αρχηγούς θα ψήφιζαν στην περίπτωση που γίνονταν εκλογές την προσεχή Κυριακή. Το 63% σύμφωνα με τις απαντήσεις που δόθηκαν θα ψήφιζε γενικά τον Πούτιν.

Ο ίδιος ο Πούτιν μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του 201 ωστόσο όλα δείχνουν ότι η πρόθεση του είναι μάλλον ίδια με τις προθέσεις του λαού του. Με γνώμονα τη δημοφιλία του η νέα ταινία για τον Πούτιν έχει εξασφαλισμένο κοινό.

Μετά την ταινία του διάσημου αμερικανού σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν που είχε ως θέμα τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, για την οποία ο ίδιος ο Βλάντιμιρ Πούτιν είχε πει ότι άρχισε να την βλέπει αλλά δεν την είδε μέχρι τέλους γιατί τον πήρε ο ύπνος, ετοιμάζεται νέα κινηματογραφική παραγωγή και δη ρωσική με θέμα και πάλι τον πρόεδρο Πούτιν αναφέρει το ρωσικό κανάλι "Ντοζντ".

Η εταιρία κινηματογραφικών παραγωγών "Μαστερσκάγια" της σκηνοθέτου και παραγωγού Σαΐντα Μεντβέντιεβα και του τηλεπαρουσιαστή Βλαντίμιρ Σολοβιόφ, άρχισε τα γυρίσματα της νέας αυτής ταινίας η οποία πρόκειται να προβληθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, την περίοδο λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2018, όπως μεταδίδει το κανάλι "Ντοζντ" επικαλούμενο πηγές της εταιρείας αλλά και του Κρεμλίνου.

Το 2015 η ίδια εταιρεία είχε γυρίσει μια αντίστοιχη ταινία, με τίτλο "Ο πρόεδρος".

Όπως αποκάλυψε ανταποκριτής του καναλιού συνεργείο της εταιρίας παραγωγής κάνει ήδη γυρίσματα στην κατοικία του Πούτιν. Η πηγή του καναλιού δηλώνει ότι "στην ταινία θα υπάρχουν πολλοί άμεσοι διάλογοι με τον ίδιο τον πρόεδρο", "ένα τέτοιο γύρισμα στο οποίο θα μιλάει ο Πούτιν θα γίνει αυτή την εβδομάδα στο Νόβο Αγκαριόβο" όπως και ότι "τα γυρίσματα θα κρατήσουν πολύ".

Ο εκπρόσωπος πάντως του Ρώσου προέδρου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν προέβη σε κανένα σχόλιο όσον αφορά τις πληροφορίες για τη νέα ταινία, ενώ η Μεντβέντιεβα δήλωσε ότι δεν γυρίζει ταινία για τον πρόεδρο, λέγοντας μόνο ότι "υπάρχει προς το παρόν η ιδέα, σαν σχέδιο".

Πηγή πάντως προσκείμενη στο Κρεμλίνο δηλώνει σύμφωνα με το ρωσικό κανάλι , ότι τα γυρίσματα ταινιών αποτελούν και αυτά μέρος της προεκλογικής εκστρατείας.

Η ταινία πάντως θα απευθύνεται στο ρωσικό κοινό, και όχι στο αμερικανικό όπως απευθύνονταν η ταινία για τον Πούτιν του Όλιβερ Στόουν, παρότι και αυτή προβλήθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ