ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Tομ Χάρντι: Mετά τη Δουνκέρκη ένα junkie στον πόλεμο της Βοσνίας

Tομ Χάρντι: Mετά τη Δουνκέρκη ένα junkie στον πόλεμο της Βοσνίας

Ο Τομ Χάρντι είναι έτοιμος για πόλεμο. Ο ηθοποιός που απασχόλησε το διαδίκτυο με τις τολμηρές εμφανίσεις του στην τηλεοπτική σειρά "Taboo" και αυτές τις μέρες μονοπωλεί το ενδιαφέρον των κριτικών κινηματογράφου με την ερμηνεία του σε μία από τις πιο σημαντικές κινηματογραφικές παραγωγές της σεζόν, το πολεμικό δράμα του Κρίστοφερ Νόλαν "Δουνκέρκη".

Η ταινία στην οποία ο Βρετανός ηθοποιός αποδεικνύει ότι είναι κάτι περισσότερο από έναν γοητευτικό star με προφορά Ηνωμένου Βασιλείου έχει ήση συλλέξει διθυραμβικές κριτικές και πολλοί μιλάνε για ένα σίγουρο φαβορί στα φετινά Όσκαρ.

Στην ταινία που περιγράφει μία αληθινή ιστορία διάσωσης του Β’ Παγκοσμίου πολέμου με περισσότερους από 300.000 στρατιώτες των συμμάχων εγκλωβισμένους στις ακτές της Δουνκέρκης στη βόρεια Γαλλία ο Χάρντι ρίχνεται στη μάχη, κάτι που θα επαναλάβει ακόμη μια φορά πολύ σύντομα.

Ο Άγγλος ηθοποιός Τομ Χάρντι θα είναι παραγωγός και θα πρωταγωνιστήσει στην πολεμική ταινία "My War Gone By, I Miss It So" αναφέρει το Variety.

Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του 1999 του Άγγλου δημοσιογράφου και πολεμικού ανταποκριτή, Άντονι Λόιντ.

Ο Γκάβιν Ο’ Κόνορ θα σκηνοθετήσει την ταινία και θα είναι παραγωγός μαζί με τον Σκοτ ΛαΣτέιτι, ο οποίος ίδρυσε πέρυσι τον Palantir Group ως ταμείο που δραστηριοποιείται στον χώρο της ψυχαγωγίας.

Το βιβλίο "My War Gone By, I Miss It So" (Ο πόλεμος μου πέρασε, μου λείπει τόσο πολύ) είναι ο προσωπικός απολογισμός του Άντονι Λόιντ για τον πόλεμο στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και εναλλάσσει τις εμπειρίες του από τη βαλκανική χώρα και τις προσωπικές σκέψεις του από την εποχή που υπηρέτησε στον βρετανικό στρατό, το διαζύγιο των γονιών του, την αποξένωση του από τον πατέρα του και τον εθισμό του στην ηρωίνη.

Πρόκειται για μία βίαιη, αλλά και ευαίσθητη ιστορία που θίγει θέματα που αφορούν τόσο τη φύση του εθισμού όσο και την εμπειρία του πολέμου, δήλωσε ο Χάρντι. "Με εντυπωσίασαν το έργο και τα λόγια, οι εμπειρίες του Αντόνι και για μένα είναι μια σημαντική φωνή και ένα σημαντικό βιβλίο" τόνισε ο ηθοποιός.

Τα απομνημονεύματα του Άντονι ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά - ένα πορτρέτο του πολέμου που δεν έχω διαβάσει ξανά" είπε ο Ο’ Κόνορ. "Ένας προσωπικός απολογισμός ενός πρεζονιού που δίνει ανταποκρίσεις από την πρώτη γραμμή του πολέμου της Βοσνίας - την πιο αιματηρή σύγκρουση στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο - που χρησιμοποιεί την έξαψη του πολέμου για να απαλλαχθεί από τον εθισμό στα ναρκωτικά. Είναι το “Αποκάλυψη Τώρα” του Άντονι. Νιώθω προνομιούχος και μεγάλη τιμή που έχω την ευκαιρία να μεταφέρω το βιβλίο στον κινηματογράφο" ανέφερε ο Γκάβιν Ο ΄Κόνορ.

"Το βιβλίο του Άντονι είναι βασανιστικό και ειλικρινές, και δείχνει την ανθρωπότητα από το υψηλότερο στο χαμηλότερο επίπεδο" δήλωσε ο ΛαΣτέιτι. "Δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερους συνεργάτες από τον Τομ και τον Γκάβιν. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ μαζί τους για αυτό το έργο" υπογράμμισε.

mywar

ΔΗΜΟΦΙΛΗ