ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο καρκίνος μια οικογενειακή υπόθεση θάρρους για την Κάθι Γκρίφιν

Ο καρκίνος μια οικογενειακή υπόθεση θάρρους για την Κάθι Γκρίφιν

Η κωμικός και πρώην συνεργάτης του CNN International Κάθι Γκρίφιν απασχολεί ξανά τα media για ένα κεφάλι. Αυτή τη φορά όχι το κεφάλι του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αλλά το δικό της. 

Η απόφαση να ξυρίσει το κεφάλι της κρύβει μια γλυκόπικρη ιστορία θάρρους και αδελφικής αλληλεγγύης.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο συγγραφέας Yashar Ali έκανε tweet με τις φωτογραφίες της Γκρίφιν.

H 56χρονη κωμικός ξύρισε το κεφάλι της σε συμπαράσταση στην αδερφή της που υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία και έχει χάσει τα μαλλιά της. "Κάντε δωρεές στο @AmericanCancer" έγραψε στη λεζάντα που συνόδεψε το συγκινητικό selfie.

Σε μία από τις φωτογραφίες η Γκρίφιν έχει στο πλευρό της τη μητέρα της Μάγκι. "Η κόρη μου Kάθλιν Μέρι είναι ένας υπέροχος άνθρωπος" έγραψε.

Η κωμικός είναι μία από τους πέντε απογόνους των Γκρίφιν. Αυτή δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο καρκίνος χτυπά την οικογένεια Γκρίφιν. Ο αδερφός της κωμικής ηθοποιού Γκάρι Γκρίφιν υπέκυψε κατά τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του οισοφάγου το 2014.

https://www.instagram.com/p/p

Πρόσφατα η ηθοποιός δέχθηκε έντονη κριτική για τη φωτογράφιση που έκανε στην οποία πόζαρε κρατώντας ένα ψεύτικο κεφάλι που έμοιαζε πολύ σε αυτό του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ως αποτέλεσμα εξαιρέθηκε από το σόου του CNN την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το οποίο παρουσίαζε με τον Άντερσον Κούπερ.

Ένα λάθος που της στοίχισε ακριβά

"Η Κάθι Γκρίφιν πρέπει να ντρέπεται. Τα παιδιά μου, ιδίως ο γιος μου Μπάρον, ηλικίας 11 ετών, ενοχλήθηκαν από αυτό. Άρρωστο!" ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τη φωτογραφία με το αποκεφαλισμένο αντίγραφο του.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, η οποία δεν συνηθίζει να κάνει δηλώσεις, δεν έκρυψε την οργή της και καταδίκασε την ενέργεια της παρουσιάστριας.

"Ως μητέρα, ως σύζυγος, ως άνθρωπος, (θεωρώ ότι) αυτή η φωτογραφία είναι πολύ ενοχλητική. Όταν σκεφτόμαστε κάποιες από τις κτηνωδίες που διαπράττονται σήμερα στον κόσμο, μια εικόνα σαν κι αυτή δεν είναι σωστή, διερωτώμαι για την πνευματική υγεία του προσώπου που την κατασκεύασε" επισήμανε η Μελάνια Τραμπ σε ένα δελτίο Τύπου που εκδόθηκε.

1kathy griffin

@Youtube/ ΤylerShields

Αντιλαμβανομένη ότι ενδεχομένως το παρατράβηξε, η 56χρονη κωμικός, από τις σφοδρότερες επικρίτριες του Ρεπουμπλικανού προέδρου, ζήτησε συγγνώμη σε ένα βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter:

"Είμαι κωμικός, πέρασα τα όρια... Το παρατράβηξα, η φωτογραφία είναι πολύ ενοχλητική. Κατανοώ ότι πρόσβαλα κόσμο, δεν ήταν αστείο, το κατανοώ. Σας παρακαλώ να με συγχωρήσετε, το παρατράβηξα" συνέχισε η ίδια.

"Διέπραξα ένα σφάλμα και είχα άδικο" κατέληξε.

Η προκλητική φωτογραφία δημοσιοποιήθηκε από τον φωτογράφο Τάιλερ Σιλντς. Η Γκρίφιν του ζήτησε να την αποσύρει.

"Αηδιαστικό, δεν προκαλεί όμως έκπληξη" ήταν το tweet που έγραψε χθες το βράδυ ένας από τους γιους του Αμερικανού προέδρου, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ. "Αυτοί είναι οι προοδευτικοί σήμερα. Θεωρούν κάτι τέτοιο αποδεκτό. Φανταστείτε, τι θα γινόταν εάν ένας Ρεπουμπλικάνος έκανε κάτι τέτοιο όταν ο Ομπάμα ήταν πρόεδρος;"

Η Κάθι Γκρίφιν, αιρετική και ακτιβίστρια, έχει κερδίσει δύο βραβεία Emmy για εκπομπή τηλεριάλιτι που προβλήθηκε το διάστημα 2005 και 2010.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ