ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σαρλίζ Θερόν: Βασίλισσα στον θρόνο του Χόλιγουντ για τις γυναίκες

Σαρλίζ Θερόν: Βασίλισσα στον θρόνο του Χόλιγουντ για τις γυναίκες

Η Σαρλίζ Θερόν εντυπωσιάζει δέρνοντας στο Atomic Blonde, την ταινία που της έδωσε την ευκαιρία να πάρει εκδίκηση για την κακομεταχείριση των γυναικών στη βιομηχανία του θεάματος υποδυόμενη μια κατάσκοπο που δεν φοβάται ποτέ.

Η Νοτιοαφρικανή ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός κινηματογράφου είπε ότι στην ταινία αποδεικνύει ότι "οι γυναίκες μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά ή και καλύτερη από τους άνδρες".

Επιπλέον η Θερόν υπογράμμισε ότι πιέζει επίμονα και ενεργά για ίση αμοιβή και δικαιώματα για τις γυναίκες στο Χόλιγουντ .

"Η μητέρα μου με μεγάλωσε έτσι ώστε το φύλο μου να μην είναι περιορισμός . Είμαστε τόσο καλές όσο οι άνδρες! είπε η Σαρλίζ Θερόν, η οποία πρόσφατα ήταν ομιλήτρια σε πάνελ του Comic - Con, της ετήσιας διοργάνωσης αφιερωμένης στα κόμικς και την pop culture στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.

Είμαι τυχερή επειδή μπορώ να επιλέξω τι θα κάνω, αλλά στη βιομηχανία, στην οποία κινούμαι υπάρχουν εκείνοι που δεν απολαμβάνουν αυτή την πολυτέλεια, που δεν μπορούν να επιλέγουν, επειδή έχουν οικογένειες να θρέψουν. Και οι παραγωγοί ξέρουν ότι θα υπάρχει πάντα ένα άλλο κορίτσι που περιμένει την ευκαιρία. Αυτό πρέπει να σταματήσει" πρόσθεσε .

Στην 20χρονη καριέρα της ως ηθοποιός, μετά τη σύντομη καριέρα της ως μοντέλο, η Θερόν έχει υποδυθεί διάφορους ρόλους, της συζύγου, της ερωμένης, της δολοφόνου. Οι μέρες του Playboy μοιάζουν μακριά.

theron play

Μία Τζέιμς Μποντ από μόνη της

Σε μια περίοδο που το Χόλιγουντ αναρωτιέται ποιος θα είναι ο καλύτερο αντικαταστάτης για να φορέσει το σμόκιν του Ντάνιελ Κρεγκ στον Τζέιμς Μποντ, η κατάσκοπος της MI6 Lorraine Broughton που ενσαρκώνει η Θερόν στην ταινία Atomic Blonde μπορεί να είναι η απάντηση.

"Η Σαρλίζ ενσωματώνει κάθε χαρακτηριστικό του αληθινού James Bond, δύναμη, ευγένεια, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα" είπε ο συνάδελφός της Κρις Χέμσγουορθ στο περιοδικό W. Ωστόσο η ίδια δεν ενδιαφέρεται να φορέσει κοστούμι.

Η Θερόν αντί να πάρει τη δουλειά του Μποντ, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στην ισπανική εφημερίδα El Pais θέλει να δούμε περισσότερες Lorraine σε δράση. "Δεν πρόκειται να σας πω ότι μπορώ να νικήσω έναν άνδρα σε μάχη, αλλά στον αγώνα υπάρχουν πολλές τεχνικές, από τη δύναμη ως τη στρατηγική".

CHAR

Η Θερόν εισήλθε στη βιομηχανία του θεάματος τη δεκαετία του 1990 με τους δικούς της κανόνες. Μοντέλο στις αρχές της καριέρας της και κάτοχος Όσκαρ το 2004 για τον ρόλο της στο Monster, πάντα αναφέρει ως πηγή έμπνευσης τη μητέρα της, Gerda Jacoba Aletta Maritz.

"Μεγάλωσα χωρίς εμπόδια όσον αφορά το φύλο μου, η θέση μου ως γυναίκα, δεν ήταν ποτέ περιορισμός. Θα της είμαι αιώνια ευγνώμων" είπε και εξέφρασε την ελπίδα να το μεταδώσει στα παιδιά της τον Τζάκσον πέντε ετών και την August δύο ετών.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άνδρες στη ζωή τους, η οικογένεια αποτελείται από την ίδια και τα δύο υιοθετημένα παιδιά της.

Η ώρα της γυναίκας

https://www.instagram.com/p/p

Η Θερόν μίλησε και για τις άλλες γυναίκες από τις οποίες έμαθε πώς να λειτουργεί ως ηθοποιός και ως κινηματογραφικό αστέρι: κυρίως τη Σίγκουρνεϊ Γουίβερ και τη Λίντα Χάμιλτον.

Τόνισε ότι εξακολουθεί να θυμάται την πρώτη φορά που είδε στην ταινία Alien την υπολοχαγό Ripley, έναν επαναστατικό χαρακτήρα όσον αφορά την αμφισβήτηση των κανόνων στο φύλο. Και πώς αυτό που φαινόταν σαν επανάσταση, εξαφανίστηκε.

Η Θερόν εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο με την ταινία της εκτιμώντας ότι η επιτυχία άλλων ταινιών με πρωταγωνίστριες γυναίκες, από το έπος Αγώνες Πείνας μέχρι το Wonder Woman αφήνει περιθώρια ελπίδας.

Ακριβώς όπως το Χόλιγουντ έχει και άλλα μεγάλα έργα με γυναίκες - όπως το Tomb Raider με την Alicia Vikander και το Captain Marvel με τη Brie Larson η Θερόν σκοπεύει να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση με τη δική της εταιρεία παραγωγής Denver & Delilah.

https://www.instagram.com/p/p

Η Θερόν διευκρίνισε ότι η εταιρία της δεν έχει στόχο να τροφοδοτήσει τη ματαιοδοξία της, η εταιρία της επικεντρώνεται στην παροχή ευκαιριών σε άλλες γυναίκες.

"Πάντα λέω στους εκπροσώπους των στούντιο: “Κάντε περισσότερες ταινίες με γυναίκες πρωταγωνίστριες”. Απαντούν: “Θα κάναμε αν οι άνθρωποι πήγαιναν να τις δουν”. Γι' αυτό, δείτε αυτές τις ταινίες!" τόνισε η Σαρλίζ Θερόν και μετά έκανε μια ανάρτηση στο Snapchat για να διασκεδάσει την ανοησία του Χόλιγουντ σήμερα.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ