ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πέθανε ο υπουργός Μαγείας του Χάρι Πότερ

Πέθανε ο υπουργός Μαγείας του Χάρι Πότερ

Ο Βρετανός ηθοποιός Ρόμπερτ Χάρντι που πέρασε από το μαγικό σύμπαν του Χάρι Πότερ πέθανε σε ηλικία 91 ετών.

Ο Χάρντι κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό της Βρετανίας με τις εμφανίσεις του στη σειρά Αll Creatures Great and Small.

Ο Χάρντι "έζησε μια υπέρχοα πλούσια ζωή" σημειώνει η οικογένεια του σε ανακοίνωση της αναφέρει το BBC. "Η καριέρα του στη θεατρική σκηνή, τη μικρή οθόνη και τον κινηματογράφο μετρούσε ήδη 70 χρόνια" προσθέτει.

Ο Χάρντι ήταν πολλές φορές ο ιδανικός ηθοποιός για να υποδυθεί τον Ουίνστον Τσόρτσιλ. Οι περισσότεροι θα τον θυμόμαστε ως Υπουργό Μαγείας στον φανταστικό κόσμο του Χάρι Πότερ.

"Το Υπουργείο Μαγείας επιβλέπει την κοινότητα των μάγων όπου κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο αρχηγός του Υπουργείου είναι ο Υπουργός Μαγείας, ο οποίος έχει εκτελεστικές, νομοθετικές και δικαστικές λειτουργίες" αναφέρει ο διαδικτυακός τόπος των μάγων και των φίλων τους.

Φίλος του Ρίτσαρντ Μπάρτον

O Timothy Sydney Robert Hardy γεννήθηκε στο Cheltenham στις 29 Οκτωβρίου 1925. Ήταν ο μικρότερος σε μια πολύτεκνη οικογένεια "και το μαύρο πρόβατο της φαμίλιας του" έλεγε συχνά ο ίδιος.

Φίλος του Ρίτσαρντ Μπάρτον από τα χρόνια των σπουδών τους στην Οξφόρδη ο Χάρντι πολέμησε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για τη RAF.

Σπούδασε Φιλολογία και μελέτησε τους αγαπημένου του συγγραφείς, J.R.R. Tolkien και C.S. Lewis. Ξεκίνησε την καριέρα του στο θεατρικό σανίδι ως μέλος του θιάσου Shakespeare Memorial Theatre το 1949.

ALLCREATURES

Συμπρωταγωνίστησε με τον φίλο του Μπάρτον το 1965 στην ταινία "The Spy Who Came In From the Cold". Το 1978 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία του BBC, All Creatures Great and Small που καθήλωνε περισσότερα από 20 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Πάλεψε με τον καρκίνο και πέρασε επιτυχημένα στο μαγικό σύμπαν του Πότερ ως Κορνήλιος Φατζ.

Δύσκολος άνθρωπος ο ίδιος ο Χάρντι είπε σε συνέντευξη του: "Το υπερτροφικό εγώ είναι ίσως απαραίτητο για να επιβιώσεις στη ζούγκλα της υποκριτικής σκηνής, θέλει όμως απόλυτο έλεγχο αν θέλεις να ζήσεις μια ζωή με επιτυχία".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ