ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το Vanity Fair απαντάει και εκθέτει ανεπανόρθωτα την Ατζελίνα Τζολί

Το Vanity Fair απαντάει και εκθέτει ανεπανόρθωτα την Ατζελίνα Τζολί

Μοιάζει να είναι ένας νεός, πολύ δημόσιος, πόλεμος εντυπώσεων αυτός που ξέσπασε μετά την συνέντευξη ποταμό της Αντζελίνα Τζολί στο τεύχος Σεπτεμβρίου του Vanity Fair

Μετά τη δημοσιοποίηση της συνέντευξης της το αναγνωστικό κοινό του περιοδικού ενοχλήθηκε από την "συλλέκτρια παιδιών" Τζολί αλλά τα media ενοχλήθηκαν ακόμη περισσότερο από όλα όσα αποκάλυψε η συντάκτρια του άρθρου για τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν στο casting της νέας σκηνοθετικής της απόπειρας, "First They Killed My Father".

Στο δημοσίευμα του Vanity Fair τονίζεται ότι οι διευθυντές κάστινγκ της ταινίας τοποθετούσαν χρήματα μπροστά σε παιδιά από "ορφανοτροφεία και σχολεία των φτωχογειτονιών και τσίρκο" και τους ρωτούσαν τί χρειάζονταν. Στη συνέχεια τα έπαιρναν πίσω για να προκαλέσουν αντίδραση και έτσι αποφάσιζαν ποιό από αυτά βγάζει το "απαιτούμενο συναίσθημα για να καταγραφεί στην οθόνη".

Η Srey Moch Sareum, το κορίτσι που κέρδισε τελικά τον ρόλο της Loung Ung, της συγγραφέως του βιβλίου, στο οποίο βασίστηκε η ταινία, ήταν πολύ συναισθηματική κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας της, λέγοντας ότι τα χρήματα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για να πληρώσει η οικογένειά της την κηδεία του παππού της. Οι τακτικές -εύλογα- έχουν προκαλέσει αρνητικά σχόλια και πολλοί επισημαίνουν ότι οι μέθοδοι ακρόασης ήταν άσκοπα σκληρές.

Μετά την κατακραυγή η ηθοποιός και σκηνοθέτης, Αντζελίνα Τζολί προχώρησε σε διάψευση δηλώνοντας μέσω του δικηγόρου της ότι το Vanity Fair "ψεύδεται" χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα αποσπασματικό.

Ελήφθη κάθε μέτρο για να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια, την άνεση και υγεία των παιδιών στην ταινία, ξεκινώντας από τις ακροάσεις μέχρι την παραγωγή. Γονείς, κηδεμόνες και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια των ακροάσεων" ανέφερε. "Οι τακτικές στην audition ήταν ένας αυτοσχεδιασμός βασισμένος σε μια σκηνή από την ταινία" ανέφερε η Τζολί, προσθέτοντας ότι δεν αφαιρέθηκαν χρήματα από τα παιδιά. "Είμαι αναστατωμένη επειδή μία άσκηση υποκριτικής σε έναν αυτοσχεδιασμό από μια πραγματική σκηνή της ταινίας γράφτηκε σαν να ήταν ένα πραγματικό σενάριο" δήλωσε. "Ο ισχυρισμός ότι αληθινά χρήματα αφαιρέθηκαν από παιδιά κατά τη διάρκεια της ακρόασης είναι ψευδής και προκαλεί αναστάτωση. Θα ήμουν εξοργισμένη αν αυτό είχε συμβεί".

Το περιοδικό δεν θα μπορούσε να αφήσει την επίθεση της Τζολί αναπάντητη και δημοσείευσε την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης για να υπερασπιστεί την τιμή του ως έγκριτο περιοδικό. Στο κείμενο είναι σαφές ότι η αρθρογράφος του Vanity Fair Evgenia Peretz όχι μόνο δεν παρανόησε αλλά κατέγραψε την αλήθεια όπως τα είπε η Αντζελίνα Τζολί στη συνέντευξη που παραχώρησε.

"Μετά την προσεκτική ανάγνωση της απομαγνητοφώνησης υποστηρίζουμε πλήρως το κείμενο που δημοσιεύσαμε" είναι η απάντηση του VF που πέρασε στην αντεπίθεση στην διαμάχη του με την Τζολί.

vanityresponse

Διαβάστε τον πόλεμο εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ