ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Cynthia Nixon: Από το Sex & the City, κυβερνήτης της Νέας Υόρκης;

Cynthia Nixon: Από το Sex & the City, κυβερνήτης της Νέας Υόρκης;
EPA/GREGOR FISCHER

Και όμως, μία σταρ του Sex and the City αναμένεται να βάλει υποψηφιότητα με τους Δημοκρατικούς για τη θέση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, σημειώνοντας πως ομάδες υποστηρικτών των Δημοκρατικών πλησίασαν την βραβευμένη με Tony, Emmy και Χρυσή Σφαίρα ηθοποιό Cynthia Nixon, γνωστή από τον ρόλο της στην σειρά Sex and the city, και την ενθάρρυναν να διεκδικήσει για λογαριασμό του Δημοκρατικού Κόμματος το αξίωμα από τον τωρινό κυβερνήτη Άντριου Κουόμο.

Ως προσωπικότητα, η Cynthia Nixon έχει το εκτόπισμα και, παράλληλα, είναι πολτικά δραστήρια στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Ωστόσο, προς το παρόν δεν έχει ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά ενδεχόμενης υποψηφιότητάς της. Ο διευθυντής της «Alliance for Quality Education» δήλωσε στην WSJ ότι η διάσημη ηθοποιός διαθέτει προοδευτικά διαπιστευτήρια και ότι η υποψηφιότητά της θα ενθουσιάσει τους ψηφοφόρους.

Άλλα ονόματα που έχουν ακουστεί ως πιθανοί διεκδικητές του αξιώματος εκ μέρους των Δημοκρατικών από τον Άντριου Κουόμο είναι – μεταξύ άλλων – ο πρώην Δημοκρατικός γερουσιαστής της Πολιτείας, Τέρι Γκίπσον και η δήμαρχος της πόλης Syracuse, Στέφανι Μίλερ.

Η Nixon ωστόσο, εκτός από την υποκριτική έχει να επιδείξει και ακτιβιστικό έργο περιοδεύοντας για την εκλογή τόσο του Barack Obama όσο και του Δημάρχου της Νέας Υόρκης, Bill De Blasio. Ο κυριότερος αγώνας της επικεντρώθηκε στην χρηματοδότηση των δημόσιων σχολείων της Νέας Υόρκης ενώ, η ίδια συνελήφθη στο Δημαρχείο κατά την διάρκεια διαδηλώσεων κατά της μείωσης του προϋπολογισμού της περιοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ