ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νταϊάνα εκ βαθέων: Τι τηλεθέαση έκανε το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ

Νταϊάνα εκ βαθέων: Τι τηλεθέαση έκανε το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ

To αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Νταϊάνα Σπένσερ, την πριγκίπισσα Νταϊάνα του βρετανικού λαού, προβλήθηκε τελικά από το Channel 4 -ακόμη και αν το φιλικό περιβάλλον της μιλάει για "κατάφορη προσβολή της μνήμης της".

Το ντοκιμαντέρ με τις εξομολογήσεις της Νταϊάνα κατάφερε να καθηλώσει 3.5 εκατομμύρια τηλεθεατές και να αναδειχθεί στο πιο δημοφιλές πρόγραμμα του καναλιού για το 2017.

Το κανάλι σήμερα γιορτάζει την δυσθεώρητη τηλεθέαση -είχε να καθηλώσει τόσους θεατές από την εκπομπή Gogglebox τον Απρίλιο του 2016.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά media η Νταϊάνα κατάφερε να νικήσει ακόμη και τον Χάρι Πότερ στο ITV ή τις αθλητικές μεταδόσεις του BBC One.

To ντοκιμαντέρ Diana: In Her Own Words έφτασε ακόμη και τα 4.1 εκατομμύρια τηλεθεατών διπλασιάζοντας την τηλεθέαση μιας κανονικής κυριακάτικης προβολής.

Στο πρόγραμμα που δημοσιοποιήθηκαν πολλές πικάντικες εξομολογήσεις της Νταϊάνα όπως της διηγήθηκε η ίδια στον καθηγητή φωνητικής της Peter Settele το τηλεοπτικό κοινό έμαθε για τις στιγμές της ζωής της μαζί με τον "αδιάφορο προς το πρόσωπο της" Κάρολο αλλά και το τηλεφωνικό sex που έκανε με την ερωμένη του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς την οποία η Νταϊάνα ονομάτισε "ξεδιάντροπη".

"Εκδίκηση με δικά της λόγια"

Λίγα στοιχεία δεν είχαν διαρρεύσει στον Τύπο τις τελευταίες εβδομάδες από την συνέντευξη ποταμό της πριγκίπισσας Νταϊάνα στον καθηγητή ορθοφωνίας Πίτερ Σέτελεν. Δεν υπάρχουν πολλά από τη διήγησή της που να μην έχουν γίνει ήδη γνωστά για την ίδια, τον σύζυγό της, την ερωμένη του, τα παιδιά της, το πρώτο φλερτ, τον αρραβώνα, τον γάμο του παραμυθιού, το σεξ με τον Κάρολο, την κατάθλιψη, τις κρίσεις βουλιμίας, τις ερωτικές της σχέσεις. Αυτά είναι κάποια από όσα αποκαλύφθηκαν στην προβολή που καθήλωσε τη Βρετανία:

- Η Νταϊάνα λέει ότι δεν ενδιαφερόταν για τον Κάρολο μέχρι που τον είδε σε έναν αγώνα ράγκμπι όταν ήταν δεκαοκτώμισι ετών. Τότε "μου έπιασε την κουβέντα...ήταν σαν ενοχλητικό εξάνθημα, ήταν συνέχεια γύρω μου, και σκεφτόμουν... μπλιαχ". Η Νταϊάνα περιγράφει ότι όταν άρχισε "να την φιλάει και τα σχετικά", σκεφτόταν "μπλιαχ, δεν κάνουν έτσι οι άνθρωποι" ενώ όλο το υπόλοιπο βράδυ την ακολουθούσε "σαν το κουτάβι".

- "Μου τηλεφωνούσε κάθε μέρα για μία εβδομάδα και μετά δεν μου μιλούσε για τρεις εβδομάδες... πολύ περίεργο". Πάντως, όταν τελικά τηλεφωνούσε, οι τρεις συγκάτοικοί της "έκανα σαν τρελές".

-Η Νταϊάνα δεν συνάντησε τον Κάρολο παρά 13 φορές πριν από τον γάμο. "Ανατράφηκα με την ιδέα ότι όταν αρραβωνιάζεσαι κάποιον, τον αγαπάς". Επιπλέον θυμάται την κοινή τους συνέντευξη στο ITN, όταν στην ερώτηση "Είστε ερωτευμένοι" εκείνη απάντησε "φυσικά και είμαστε". Ο Κάρολος γυρίζοντας το κεφάλι του είπε: "Ό,τι κι αν σημαίνει ερωτευμένος".

-Περίεργο, πολύ περίεργο, χαρακτηρίζει η Νταϊάνα ότι έκαναν σεξ "μία φορά στις τρεις εβδομάδες" και παραδέχεται ότι από όταν γεννήθηκε ο Χάρι, το θέμα σεξ "ξεθύμανε".

- Όταν αποφάσισε να εγκαλέσει τον Κάρολο για την ερωτική του σχέση με την Καμίλα Πάρκερ η πριγκίπισσα θυμάται ότι έλαβε την εξής απάντηση: "Αρνούμαι να είμαι ο μοναδικός πρίγκιπας της Ουαλίας που δεν είχε ποτέ ερωμένη" ενώ ο πατέρας του Καρόλου του είχε δώσει τη συμβουλή που νομιμοποιούσε την εξωσυζυγική του σχέση: "Εάν ο γάμος σου δεν πάει καλά, μπορείς μετά από πέντε χρόνια να επιστρέψεις σε αυτήν".

- Η πριγκίπισσα περιγράφει ότι συνέλαβε τον Κάρολο καθισμένο στη λεκάνη της τουαλέτας, στη διάρκεια συνεδρίας τηλεφωνικού σεξ με την Καμίλα. Η Νταϊάνα μιλά επίσης για τις ερωτικές της σχέσεις, για την απομόνωσή της στα ανάκτορα, για τις κρίσεις βουλιμίας. "Θα μπορούσα να έχω πέσει στο αλκοόλ, θα μπορούσα να έχω γίνει ανορεξική- πράγμα που θα ήταν πιο εμφανές. Αποφάσισα να το κάνω πιο διακριτικά. Που τελικά δεν ήταν διακριτικό. Αλλά επέλεξα να κάνω κακό στον εαυτό μου αντί σε σας όλους".

Οι επίσημοι βιογράφοι της Νταϊάνα έχουν καταδικάσει το ντοκιμαντέρ ως "φτηνιάρικο και προσβλητικό". "Είναι προδοσία στη μνήμη της" είπε μία από τις φίλες της Νταϊάνα, η Rosa Monckton.

Ωστόσο το Channel 4 απάντησε στους επικριτές ότι "το μόνο που έκανε είναι να δώσει ένα βήμα στη Νταϊάνα να αφηγηθεί τη ζωή της ακόμη και είκοσι χρόνια μετά το θάνατο της.

Το Kensington Palace που εκπροσωπεί τους γιους της, τους Χάρι και Ουίλιαμ, αρνήθηκε να σχολιάσει το ντοκιμαντέρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ