ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Μάικλ Τζάκσον σε 3D & ο Τζον Γου εκρήγνυνται στη Μόστρα

Ο Μάικλ Τζάκσον σε 3D & ο Τζον Γου εκρήγνυνται στη Μόστρα

Το 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας ξεκινά στις 30 Αυγούστου και θέλει από το κοινό και τους θιασώτες του να ζήσουν έντονα. Φροντίζοντας για αυτό οι διοργανωτές της Μόστρα ανακοίνωσαν τις προβολές που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον -ή τουλάχιστον αυτό ελπίζουν- και ανάμεσα τους ξεχωρίζει ένας εφιάλτης με τη μορφή του Μάικλ Τζάκσον

Τρία χρόνια μετά την ανακοίνωση ότι ο σκηνοθέτης Τζον Λάντις ανέλαβε την επανακυκλοφορία του μουσικού βίντεο "Thriller" του Μάικλ Τζάκσον σε τρισδιάστατη μορφή, η ενημερωμένη έκδοση του βίντεο του 1983 τελικά θα κάνει πρεμιέρα στο επερχόμενο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας - και πρόκειται να είναι ακόμα πιο συναρπαστικό από το πρωτότυπο.

"Είμαι τόσο χαρούμενος που είχα την ευκαιρία όχι μόνο να αποκαταστήσω, αλλά και να ενισχύσω το Thriller του Μάικλ Τζάκσον" δήλωσε ο Λάντις. "Εκμεταλλευτήκαμε όλες τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία για να προσθέσουμε διαστάσεις τόσο στην οπτική όσο και στον ήχο που το πηγαίνει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Παρόλο που το Thriller γυρίστηκε με τον παραδοσιακό τρόπο, χρησιμοποίησα δημιουργικά την τρίτη διάσταση. Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω, ότι υπάρχει μία συγκλονιστική έκπληξη" είπε ο σκηνοθέτης.

Η τρισδιάστατη έκδοση του 14λεπτου βίντεο αρχικά είχε προγραμματιστεί να χρησιμοποιηθεί ως φόντο στην περιοδεία του Τζάκσον This Is It. Ωστόσο, αμέσως μετά τον θάνατο του Τζάκσον το 2009, ο σκηνοθέτης και το Κτήμα του Τζάκσον ξεκίνησαν μια νομική διαμάχη σχετικά με την ιδιοκτησία της, επί της ουσίας μικρής μήκους ταινίας. Η διαμάχη διήρκεσε σχεδόν πέντε χρόνια, καθυστερώντας την επανέκδοση του μουσικού βίντεο.

"Ο Μάικλ Τζάκσον έκανε το Thriller μία θεατρική εμπειρία: διασκεδαστική, αστεία, τρομακτική και άγρια διασκεδαστική" δήλωσαν οι συνδιαχειριστές του Κτήματος Τζάκσον Τζον Μπράνκα και Τζον ΜακΛέιν. "Κανείς πριν ή στη συνέχεια δεν έχει τολμήσει κάτι παρόμοιο. Η τρισδιάστατη έκδοση του Τhriller είναι μία βελτίωση του αρχικού οράματος του Μάικλ και του Λάντις και νομίζουμε ότι οι θαυμαστές του θα το λατρέψουν" τόνισαν.

Μαζί με την πρεμιέρα του 3D βίντεο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, θα γίνει επίσης η προβολή του ντοκιμαντέρ Thriller Making of Michael Jackson που προβλήθηκε στο MTV και στο Showtime όταν το βίντεο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1983.

Ο βίαιος Τζον Γου επιστρέφει

manhunt

Επιπλέον έχουν προγραμματιστεί τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα προβολών του 74ου Φεστιβάλ Ταινιών της Βενετίας.

Ο Τζον Γου επιστρέφει στις ταινίες θρίλερ από όπου ξεκίνησε την καριέρα του με την τελευταία ταινία η οποία έχει τίτλο "Manhunt" (Ανθρωποκυνηγητό) και θα προβληθεί στο μη διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ. Πρόκειται για ριμέικ μιας παλιάς γιαπωνέζικης ταινίας η οποία αφηγείται την ιστορία ενός Κινέζου που ενοχοποιείται για δολοφονία στην Ιαπωνία και καταδιώκεται από τις αρχές και από μια ομάδα δολοφόνων.

Παγκόσμια πρεμιέρα στη Βενετία και για την ταινία "The Order of Things" του Αντρέα Σεγκρέ, που αναφέρεται στη ζωή ενός νεαρού αστυνομικού ο οποίος είναι τοποθετημένος στο τμήμα μεταναστών και ελέγχει τη ροή των μεταναστευτικών ρευμάτων.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με το ντοκιμαντέρ "The Enigma of Jean Rouch in Torino" του Μάρκο ντι Κάστρι, του Πάολο Φαβάρο και του Ντανιέλε Πιαντσόλα.

Το 74ο Φεστιβάλ Βενετίας ολοκληρώνεται στις 9 Σεπτεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ