ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Despacito: Πορνογράφημα για τη Μαλαισία & πηγή εσόδων για το Πουέρτο Ρίκο

Despacito: Πορνογράφημα για τη Μαλαισία & πηγή εσόδων για το Πουέρτο Ρίκο

Για τη Μαλαισία με τους παράλογα αυστηρούς νόμους για τα χρηστά ήθη το latin κομμάτι των Luis Fonsi & Daddy Yankee "Despacito" πρέπει να απαγορευθεί καθώς πρόκειται για ένα "πορνογράφημα ακατάλληλο για μικρά παιδιά που καταστρέφει τον ηθικό ιστό της κοινωνίας". Για το Πουέρτο Ρίκο είναι ένας απροσδόκητος σωτήρας της χώρας.

Μετά την απροσδόκητη ανέλιξη του κομματιού στα charts ο δημιουργός του Luis Fonsi αναδείχθηκε και επίσημα "πρεσβευτής τουρισμού για το Πουέρτο Ρίκο" καθώς η ταλαπωρημένη χώρα της Λατινικής Αμερικής έγινε εξαιρετικά δημοφιλής με αφορμή το "Despacito".

To reggaeton – pop τραγούδι που καταγράφει ιστορικά ρεκόρ στα charts κατακτώντας την υφήλιο αύξησε το ενδιαφέρον των τουριστών για το Πουέρτο Ρίκο κατά 45% σύμφωνα με δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας Un Nuevo Dia.

Μόλις δύο μήνες πριν, το νησί της Καραϊβικής είχε κηρύξει πτώχευση καταθέτοντας σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ αίτημα προστασίας έναντι των πιστωτών του και αναδιάρθρωσης του χρέους του που αγγίζει τα 73 δισεκατομμύρια δολάρια παρά τις προσπάθειες του κυβερνήτη Ρικάρντο Ροσέλο να έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές. Το χρέος του Πουέρτο Ρίκο δημιουργήθηκε μετά από δανεισμό δεκαετιών και ύφεση ετών -μια πορεία που ο γεννημένος στο Σαν Χουάν Fonsi θέλει να αναχαιτίσει.

Με το video clip να αναδεικνύει κάποιες από τις ομορφιές της πατρίδας του ο Fonsi συμμετέχει σε καμπάνια προσέλκυσης τουρισμού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι τουριστικοί πράκτορες στο Πουέρτο Ρίκο συμπεριλαμβάνουν στα τουριστικά πακέτα ξεναγήσεις σε μέρη που εμφανίζονται στο clip του "Despacito" όπως οι Club La Factoría, Old San Juan και La Perla.

Τι χαρά να το διαβάζεις αυτό στα διεθνή Μέσα. Το Πουέρτο Ρίκο είναι ο αληθινός πρωταγωνιστής αυτού του τραγουδιού και του video clip" έγραψε ο Fonsi στο Instagram του.

Ο 39χρονος, γεννημένος στην πρωτεύουσα της χώρας Fonsi εκθειάζει την πατρίδα του στους στίχους του κομματιού -"Vamop a hecerlo en una playa en Puetro Rico (ας το κάνουμε σε μια παραλία στο Πουέρτο Ρίκο)" λέει σε ένα σημείο το κομμάτι που έκανε το καλοκαίρι του 2017 δικό του- και τώρα έχει αναλάβει ρόλο άτυπου αξιωματούχου στην προσπάθεια του Πουέρτο Ρίκο να φύγει από την κρίση σε μία καμπάνια που παροτρύνει τους επισκέπτες να "αφιερώσουν λίγο χρόνο για να εξερευνήσουν την χώρα" .

https://www.instagram.com/p/p

Το "Despacito" που σημαίνει αργά θέλει να αποπλανήσει τον κόσμο στα μέρη του με αργούς αλλά σταθερά αυξανόμενους ρυθμούς.

"Τον επόμενο χρόνο θα δουλεύω για να κάνω γνωστά τα θαύματα που κρύβει το πανέμορφο νησί μας. Το να είμαι πρεσβευτής της πατρίδας μου είναι κάτι που με κάνει περήφανο" δήλωσε ο Fonsi.

Ο Fonsi θα προωθεί τις ομορφιές της πατρίδας του στην παγκόσμια περιοδεία του "Love and Dance Tour".

Ωστόσο το δημοσίευμα για την αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος και έχει αναπαραχθεί από σειρά έγκριτων μέσων ενημέρωσης (BBC, Washington Post) αμφισβητείται από άλλους.

Σήμερα πάνω από το 45% των 3,4 εκατομμυρίων κατοίκων του νησιού της Καραϊβικής ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ η ανεργία είναι διπλάσια του μέσου όρου των ΗΠΑ και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ