ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Έκλειψη Ηλίου: Μπους, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Gaga & άλλοι star δηλώνουν μαγεμένοι

Έκλειψη Ηλίου: Μπους, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Gaga & άλλοι star δηλώνουν μαγεμένοι

Οι διάσημοι δεν έμειναν αδιάφοροι στο (όχι και τόσο σπάνιο) φυσικό φαινόμενο της έκλειψης ηλίου που προκάλεσε φρεντίτιδα στην Αμερική.

Ανάμεσα στους «κυνηγούς» της ολικής έκλειψης ηλίου και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ που δήλωσε γοητευμένη αν όχι παρανοϊκά ξετρελαμένη με το παιχνίδισμα της σκιάς και του φωτός. Για αυτό άλλωστε αναζήτησε την καλύτερη θέση για να δει την έκλειψη ηλίου.

Η πρωταγωνίστρια του "Sex and the City" ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία σειρά από βίντεο από την εξέλιξη του φυσικού φαινομένου από ένα σκάφος στη Νότια Καρολίνα, όπου ήταν μαζί με την οικογένεια και τους φίλους της.

https://www.instagram.com/p/p

Ω Θεέ μου, αυτό είναι η πιο θεαματική λάμψη που έχω δει ποτέ. Δεν έχει νόημα καμία άλλη αίσθηση. Συμβαίνει" άρχισε να λέει πριν φωνάξει: "Έϊ εσείς, συμβαίνει! Ω Θεέ μου. Είναι εκεί! Συμβαίνει και ρο φως και τα πουλιά είναι κάτι που σπάνια το βλέπουμε. Ω Θεέ μου. Εύχομαι όλοι να ήσασταν εδώ! Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό, αδιανόητο, τέλειο, όμορφο..." Στην επόμενη ανάρτηση της η SJP φωνάζει: "Το κάναμε! Το είδαμε! Είναι τόσο εξαιρετικό".

https://www.instagram.com/p/p

Η Πάρκερ αποκάλεσε την έκλειψη ως την πιο «συγκλονιστική στιγμή» της ζωής της μετά τη γέννηση των παιδιών της και τον γάμο της με τον Μάθιου Μπρόντερικ. Δεν ήταν η μόνη.

https://www.instagram.com/p/p

Το μοναδικό φαινόμενο είδαν οι πάντες. Από τη Lady Gaga που παραδόθηκε γαλήνια στην έκλειψη, ως την Κιμ Καρντάσιαν Ουέστ που την έζησε με τους απογόνους της και από την Madeline Albright που μίλησε για το καλό και το κακό, στην Gigi Hadid που ζήτησε ειρήνη στον κόσμο. Όλοι έγιναν μάρτυρες του φαινομένου που είδε κατάματα ο Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει τις απαραίτητες προφυλάξεις. Η δυναστεία των Μπους όμως φρόντισε για το καλό της.

https://www.instagram.com/p/p
https://www.instagram.com/p/p
https://www.instagram.com/p/p
https://www.instagram.com/p/p

Το ορατό "μονοπάτι" της ολικής έκλειψης, πλάτους 113 χιλιομέτρων, ξεκίνησε από τον Ειρηνικό Ωκεανό, διέσχισε το κέντρο των ΗΠΑ από το Όρεγκον έως τη Νότια Καρολίνα και κατέληξε στον Ατλαντικό. Συνολικά πέρασε πάνω από 14 πολιτείες των ΗΠΑ.

Ξεκινώντας από την πολιτεία Όρεγκον, η Σελήνη κάλυψε τον Ήλιο, βυθίζοντας στο σκοτάδι τον κόσμο και μειώνοντας τη θερμοκρασία σε μια σειρά πόλεων κατά μήκος μια στενής λωρίδας έως τη Νότια Καρολίνα, για δύο λεπτά τη φορά. Η έκλειψη ξεκίνησε στις 18.45 ώρα Ελλάδας και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα.

Νταϊάν Κίτον, Τζέιν Φόντα, Κάντις Μπέργκεν και Πολ ΜαΚάρτνεϊ συμπληρώνουν τη λέσχη των μαγεμένων από την έκλειψη star.

https://www.instagram.com/p/p
https://www.instagram.com/p/p

Η τελευταία ολική έκλειψη Ηλίου που έγινε ορατή από τις ΗΠΑ ήταν το 1979, ενώ πρόκειται για την πρώτη μετά το 1918 που ήταν ορατή από την μία άκρη των ΗΠΑ έως την άλλη. Η επόμενη ολική έκλειψη του Ηλίου που θα είναι ορατή στις ΗΠΑ θα συμβεί το 2024, ξεκινώντας από το Μεξικό, διασχίζοντας τις νοτιοανατολικές πολιτείες και καταλήγοντας στις βορειοανατολικές στις 8 Απριλίου.

Υπολογίζεται ότι περίπου 7,4 εκατομμύρια άτομα ταξίδεψαν στο μονοπάτι της έκλειψης για να την παρακολουθήσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ